Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I přísný a nepříliš oblíbený učitel může u svých žáků dosáhnout mimořádné obliby. Když si jejich oblíbený učitel zlomí nohu těsně před chystanou cyklistickou výpravou, nahradí ho právě onen přísný kolega. Jeho nedobrovolní svěřenci sice zprvu nehoří nadšením, ale nakonec se přesvědčí, že není dobré člověka okamžitě zavrhovat jen proto, že si s ním zprvu nerozumíme... Jednoznačné výchovné tendence prý lze vysvětlit účelem filmu: vznikal na počest Pionýrské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Tak příjemný film to opravdu je. Vlastně až moc, protože se na to pak člověk s odstupem dívá a říká si, že to nebyla zas tak špatná doba - krásná země, úrodná, lidi se slušně chovali, pomáhali si, mládež sportovala... a hlavně ty grófy už nemáme a zato všude vodovod! Ale teda z dějového hlediska je to skutečně ptákovina, a ne sice úplně nudná, ale předvídatelná jak kalendář. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nepřesvědčivé a nesourodé herecké představení, zejména v dětských rolích. Chybí tu charismatický představitel, který by diváka donutil k nějakému vztahu, ať kladnému, či zápornému (prostě nějaký Cabadaj). Také scénář mi přijde hodně rozpačitý a pointa nudná a předvídatelná. Není divu, že moc lidí k sentimentu nevybízí... ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást možná trochu nepěknými fotkami z filmu, celý film je krásný, milé písničky a hezký příběh ve kterém se děti podívají do krásných Vysokých Tater a zažijí pravé prázdninové dobrodružství za asistence zprvu možná trochu nepřístupného vedoucího, ale později v něm najdou pravého kamaráda a velitele, aby se z léta stal opravdu nejkrásnější čas v roce a zanechal v nich pocit veselosti, her, sluníčka a trochu lumpáren a osamostatnění od jinak svazujícího systému školních lavic. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nenápadná agitka, jak pohodový a příjemný život je na slovenském venkově, jak se baví socialistická mládež. Hlavně, že už tady nejsou ti grófové a ani vy nejste grófové. A ne že budete krást majetek družstva, holomci! Jinak by to byla celkem fajn road-movie, byť s velice osekaným dějem, ovšem musela by se odehrávat v jiné době. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Chápu, že v 70. letech se to mládeži muselo líbit. Příběh kluků kamarádů, podbarvených letní atmosférou a zpěvěm Václava Neckáře už dnes nikoho neosloví, ale jako vzpomínka na dobu dávno minulou s jejím vykreslením funguje a řadím ji po bok filmů Třetí skoba pro kocoura či Kopretiny pro zámeckou paní. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Námětem snímku je jediná realizovaná filmová povídka odborného učitele Josefa Tenglera. (Gwaihir)
  • Začátek filmu byl natáčený na Kladně, zbytek filmu na Slovensku, konkrétně v Ružomberku, Bojniciach a Banskej Bystrici. Ve filmu se také objevily obce jako Horná Poruba, Zvolen a Zvolenský hrad, Kráľova Lehota, Trenčín, Šutovce, Liptovský Michal, Podbiel, Liptovská Ondrašová, Liptovská osada, Vlkolínec, Ludrová, Partizánska Ľupča, Demänovská dolina, Horná Lehota a Kováčová. Natáčelo se také na Berounce u lomu Alkabar. (Cucina_Rc)
  • Filmový debut Radky Stupkové. (M.B)

Reklama

Reklama