Reklama

Reklama

Pokoj 113

(studentský film)
Krátkometrážní / Drama / Film-Noir
Česko, 2015, 5 min

Obsahy(1)

Na první pohled sledujeme muže, který relaxuje v hotelovém pokoji. Jeho minulost však skýtá mnohá tajemství, která konečně vyplují na povrch. (Killda)

Recenze (7)

apokar 

všechny recenze uživatele

Vlastně už netřeba nic přidávat, ostatní komentáře vše vystihují. Vynikající hra se světly a stíny, výborně zvolený hudební podklad, má to napětí. I když, jak se ale u FIlipa Kiliána objevuje častěji, je i tady od začátku jasné vyústění a řekl bych, že i inspirace jinými díly. Nicméně na studentské práce výborné. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

80%. Špičková především technická práce, která si neklade za cíl zaujmout dějem - ten je totiž druhořadý a tím pádem ani nijak zvlášť sofistikovaný - ale primárně šokuje brilantní puntičkářskou technickou interpretací. Perfektní práce se světlem, kamera úrovně Johna Tolla a ač bych uvítal větší množství záběrů na okolní rekvizity na úkor častého záběru na kouřícího muže, v rámci té práce se světlem a kamerou se dá leccos odpustit a musím říct, že jsem hltal každý byť naprosto obyčejný švenk. Jako mainstreamový divák bych se možná nudil, jako dlouholetý nezávislý filmař jsem nadšen, že se konečně po dlouhé době v amatérských kruzích objevila excelentní práce. O střihu, hudbě a zvuku nemusím mluvit, aniž bych se neopakoval. Citlivé, decentní. Tvůrci neměli tendenci přehrávat, ať už přehnaně kreativní kamerou (což může být i na škodu), nebo voiceoverem. Možná by mi k charakteristickému hlasu voiceoveru seděla spíše nespisovná mluva, ale to už je skutečně jen detail. Kdyby nepokulhávala ta narace, která určitě šla ještě rozvinout (otázka je, zda na to byl v rámci vysokoškolského cvičení čas), šel bych do plných. Takhle je to mezi čtyřmi a pěti. Skvělé dílo na hranici profesionality se silnou atmosférou, kterou dnešní amatéři prostě tvořit neumí. Těším se na další práce autorů. ()

FILMOVKA 

všechny recenze uživatele

Ten chybějící výstřel udělal hodně. Celá scéna o to víc zapůsobí. Dobrá kamera a světla (titulky na konci - hrozně rychlé rolování). Každopádně precizní práce. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama