Reklama

Reklama

One Punch Man - Season 2

(série)
Trailer 2
Japonsko, 2019, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Júsuke Murata (komiks), One (komiks)

Kamera:

Jošio Ókóči

Hrají:

Makoto Furukawa, Kaito Išikawa, Aoi Júki, Daisuke Namikawa, Hikaru Midorikawa, Hiroki Jasumoto, Jódži Ueda, Júdži Ueda, Júki Kadži, Kacujuki Koniši (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V pokračování anime One Punch Man (2015) se opět setkáváme se Saitamou, mužem, který se rozhodl stát hrdinou pro zábavu a díky svému intenzivnímu tréninku získal takovou sílu, že dokáže skoro kohokoli a cokoli uzemnit jednou ranou. Saitama se stal členem hrdinské asociace, získal svého následovníka a studenta cyborga Genose a poprvé čelil i někomu, kdo nepadl po jeho jediné ráně. I přesto však o tom, jak moc je Saitama silný, skoro nikdo neví a v asociaci je pořád jen mezi těmi obyčejnými hrdiny. Ale i tak se kolem něj pořád něco děje, díky svým předchozím činům vzbudil zájem některých dalších hrdinů a navíc se z nějakého důvodu i velice zvýšilo množství monster, které napadají lidi. Nejsou to však jen monstra, která děsí společnost, ale objevuje se i lovec hrdinů, který sám sebe považuje za monstrum - Garou. Saitama tak bude mít hodně příležitostí ukázat všem, co v něm je... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (16)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série OPM je evidentně horší než ta první, otázkou však je, jak moc... Názory se různí, skalní fanoušci si zhoršení nechtějí buď přiznat vůbec, nebo vše svádí na studio J.C. Staff, které do této série podle nich nedalo tolik (financí, srdce, snahy...) jako pánové ze studia Madhouse, zodpovědní za první řadu. Ať je to jak chce, kvalita akčních sekvencí šla dolů - tohle je fakt! Saitamy nám na obrazovce podstatně ubylo (tohle je také fakt), řeší se mnohé kolem, zatímco hlavní hrdina se babrá v hledání nepodstatného (celý turnaj) a řešení své existenční krize, ale i tohle ne až tak zajímavě jak bych čekal. No a pak je tu samotný příběh, kde prostor dostává spousta dalších postav z nichž ale většina stejně v mém srdci a hlavě nejspíš neuvízne a tak si říkám, je to nutné? Rozjíždí se tady válka mezi hrdiny a monstry a já jsem sice trochu napnutý co bude a čekám, až to hlavní hrdina začne nějak řešit (a kromě pár krátkých scén, jako je třeba konec posledního dílu, vycházím dost naprázdno), ale to je všechno. Na to jak epický konflikt to má být si připadám jen nějak takhle a to je sakra málo! Zkrátka druhá série je pro mě převážně zklamání, ale opět - jak velké? Rozhodně nesouhlasím s tím, že by to byl průšvih Jar Jarovských rozměrů a dát tomu třeba odpad! nebo jednu hvězdičku mi přijde značně neadekvátní. Navíc díky některým momentům, Saitamovým hláškám a jeho chování jsem se i bavil, ale je to dostatečné pro nadprůměrné hodnocení? Jak pro koho (nečekaně)! Já fakt, jestli se u něčeho bavím, bral vždy jako důležitý faktor, ale tady jsem se bavil podstatně méně, než bych si přál. Ale i tak se nedokážu přinutit k tomu shodit tuhle sérii do sféry "anime průměru" (o podprůměru jsem zatím neuvažoval), vždyť pořád je to místy dost vtipné... A tak nakonec nechám ty nejslabší 4* - 6,5/10 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pocit, že na prvej sérii som sa viac zasmial, ale to by som si ju musel znova pozrieť. Jednoducho v tejto sérii Saitama trochu ustúpil do úzadia, aby sa dal priestor ostatným postavám a tým sa seriál ukrátil o časť humoru. Na druhú stranu, humor sa čerpá aj zo Saitamovho hrania videohier. Najvýraznejšou vedľajšou postavou je Garo, charizmatický hero hunter, ktorého so Saitamom spája hľadanie premožiteľa a rozdeľuje postoj k monštrám a záporným hrdinom. Predvedie sa tu aj King, priestor má samozrejme aj Genos a dôležitosť budú maž bojové umenia a aj ich turnaj. Séria nemá pevnú príbehovú štruktúru, ide sa z boja do boja bez väčšieho významu, čo je škoda, aj keď niektoré súboje sú kvalitné. Pri takomto postoji k príbehu a deju sa potom uberá dôležitosť postavám a chýba ich väčší vývoj. Táto séria preto pre mňa ostáva béčkom, pri opakovanom pozretí by som šiel s hodnotením asi nižšie. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horšie ako prvá séria o nejakú tú pomyselnú csfd hviezdičku to bohužiaľ je na nižšej úrovni, ale inak stále pozerateľné dielo, ktoré na nešťastie je skoro o tom istom ako prvá séria. Vtipnosť tým, že Saitama porazí každého a nemusí trénovať (ok musí "trénovať") a podobne nestačí na to, aby toto anime zaujalo svojich divákov tak ako prvá séria. Treba povedať, že nové postavy, ktoré do príbehu prichádzajú sú naozaj veľmi prínosné a vo svojej podstate zaujímavé. Problém je inde a ten, že treba priniesť nejaký reálny nápad prečo by toto anime malo byť také dobré ako bolo v prvej sérii. A tu som vlastne nenašiel nič čo by bolo lepšie. Takže vo svojej podstate anime ide takou cestou, aby nikoho neurazilo, ale zas ani neprináša absolútne nič extra o čom by sa dalo hovoriť okrem zaujímavých nových postáv. Áno komediálna časť anime zostáva stále na podobnej úrovni, ale ostatné padlo o schod nižšie. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvej sérii je to obrovský pád. Keby som hodnotil 2. sezónu ,ako pokračovanie povedal by som ,že je to des a hrôza. Ale pre mňa je druhá séria len rozšírenie. A prečo? Pretože prvá séria bola o tom ,že Saitama hľadá niekoho ,kto by sa mu vyrovnal silou. Našiel ho ,pobil sa sním a zabil ho. Koniec seriálu. Viac nepotrebujem. No potom prišla druhá sezóna. Ak mám byť úprimný od druhej série som veľa nečakal pretože som tak trochu tušil ,že budem nakoniec sklamaný a to sa aj stalo. Animácia je priemer - dá sa (hovorte si ,čo chcete pre mňa je to postačujúce ,pokiaľ sa v tom dá orientovať tak je to dobrá animácia vy rozmaznaní fagani). Dizajn postáv? To je už ,ale o niečom inom. Je vidieť gigantický krok späť (hlavne u Genosa a jeho rúk). Dej? Miestami výborný ,miestami priemerný a miestami slabý. Saitama je až moc v ústraní (veď je to seriál o ňom sakra!) Ale Garo je ,ako zloduch zaujímavý a dokáže jednotlivé diely poťahať hore (pokiaľ zrovna nespomína). Každú epizódu som hodnotil zvlášť ,takže to z toho aj spriemerujem (pozerám sa na teba Carn...! ). VERDIKT: 2. Sezóna je oproti prvej obrovský skok späť v kvalite snáď všetkého. Chápem pobúrenie fanúšikov ,no pre mňa to až tak zle nedopadlo (iba idiot by čakal niečo viac ako zábavu od Anime paródie ). I keď nič neospravedlní J.C.Staff ,že to s krátka pokazili a pošpinili meno dokonalej značke. Ale pozerať sa to dá. Vždy si radšej pozriem toto ako nejakého posraného Naruta, alebo Dragon Ball, Pokémon, Black Clover, Tokyo Ghoul atď. 75% - nenadchne ,ale oproti prvej sérii celkom dosť naštve. Dokonca som počul ,že chcú robiť tretiu sezónu. Pokiaľ je to pravda tak potom držím palce po tomto fiasku... ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápem ľudí, ktorým nová animácia príliš nevonia. Nie je to to isté a povedzme si pravdu, prvá séria bola po vizuálnej stránke predsa len lepšia. No ale nemôžem pochopiť nadávky na príbeh. Je to presne podľa mangy a tá je skvelá. Uvedomme si, že príbeh o týpkovi, čo všetko rozjebe na jednu šupu nemôže byť hlavne o tom, že všetko rozjebe na jednu šupu. Potom by časti mali asi tak 3 minúty. Je to celé satyra na všetky možné ( aj nemožné ) anime a dej musí byť vystavaný tak, že ľudí zaujme. Character development ostatných postav ( nevravím, že Saitama vývojom neprechádza ) je tu na prvom mieste a celé sa to posúva tým správnym smerom. Nebol som si istý, ako ( a hlavne čím ) túto sériu ukončia, no posledná časť na utvrdila a upokojila, že ideme tým správnym smerom. Nie je veľa seriálov ( anime ) kde sú vašimi najobľúbenejšími postavami antagonista ( aj keď Garo je skôr antihero ) a protagonista, no Garo a Saitama sú excelentní svojim vlastným a medzi nimi rozličným spôsobom. Nech teda nečakáme na 3. sériu opäť 4-5 rokov. ()

Galerie (315)

Zajímavosti (4)

  • Úvodní píseň první série slovy „One Punch!“ začínala a úvodní píseň série druhé jimi končí. (CarnTheNunya)
  • O úvodní píseň „Seijaku no Apostle“ se postarala kapela JAM Project. (CarnTheNunya)
  • Závěrečnou píseň „Chizu ga Nakutemo Modoru kara“ nazpíval Makoto Furukawa, jenž daboval jednu z hlavních postav, Saitamu. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama