Reklama

Reklama

One Punch Man - Season 2

(série)
Trailer 1
Japonsko, 2019, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Júsuke Murata (komiks), One (komiks)

Kamera:

Jošio Ókóči

Hrají:

Makoto Furukawa, Kaito Išikawa, Aoi Júki, Daisuke Namikawa, Hikaru Midorikawa, Hiroki Jasumoto, Jódži Ueda, Júdži Ueda, Júki Kadži, Kacujuki Koniši (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V pokračování anime One Punch Man (2015) se opět setkáváme se Saitamou, mužem, který se rozhodl stát hrdinou pro zábavu a díky svému intenzivnímu tréninku získal takovou sílu, že dokáže skoro kohokoli a cokoli uzemnit jednou ranou. Saitama se stal členem hrdinské asociace, získal svého následovníka a studenta cyborga Genose a poprvé čelil i někomu, kdo nepadl po jeho jediné ráně. I přesto však o tom, jak moc je Saitama silný, skoro nikdo neví a v asociaci je pořád jen mezi těmi obyčejnými hrdiny. Ale i tak se kolem něj pořád něco děje, díky svým předchozím činům vzbudil zájem některých dalších hrdinů a navíc se z nějakého důvodu i velice zvýšilo množství monster, které napadají lidi. Nejsou to však jen monstra, která děsí společnost, ale objevuje se i lovec hrdinů, který sám sebe považuje za monstrum - Garou. Saitama tak bude mít hodně příležitostí ukázat všem, co v něm je... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (16)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhou sérii se lze podívat, aniž by jste museli vidět tu první, je tu sice pár odkazů na tu první, ale jinak ta druhá funguje samostatně. To lze brát jak pozitivně, tak i kriticky, to je na každém divákovi. Co se však nevyhne kritice, je to, že se Saitama nudí na turnaji bojových umění a nejvíc tím trpí příběh. Samotný turnaj přitom neni špatný, zjistí se něco o démonech a o tom, jak nabírají nové členy a pak se tady objeví nová postava a tím je Suiryu, nafoukaný frajírek, který je celkem nabušený. Hlavní dějová linka, je podle mně lepší, než ta z první série, kde to spíš fungovalo, jako trampoty a strasti Saitamy, který má hluboko do kapsy. Zde je Saitama i lépe vykreslen a i jeho problém s jednou ránou, zde dostává hlubší smysl. Další novou postavou je Garou, který loví hrdiny, z určitého důvodu....... a však jeho pravý důvod, vyjde najevo až v poslední epizodě a je to od něho dost pokrytecké, vzhledem k tomu že jiné postavy, za to kádroval a opovrhoval jimi, takže je horší než oni. A poslední novou postavou, která stojí za povšimnutí je King, což je podle mně skutečný hrdina. Něco víc se tady dozvíme o organizaci, která úkoluje hrdiny a zjistíme, že s onou organizací je něco špatně a že je pořádně prohnilá. Démoni rozehrají celkem dobrou hru na kočku a myš. Akce je zde suprová a vedlejší postavy, předvedou solidní akční podívanou. A to že tady Saitama neni tak často, bych nebral jako mínus, je fajn vidět co si o něm myslí ostatní postavy, kteří ho buď obdivují, hledají v něm výzvu a nebo se s ním chtějí jen kamarádit. Celé to končí neuzavřeně a je škoda že to nemá víc dílů, nebo že nezkrátili onen turnaj, pač příběh je opravdu zajímavý a celá druhá série, je o dost napínavější a i postavy působí propracovaněji. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Pokud pominu fakt, že animace je o dva levely slabší (což není úplně chyba studia ale jednotlivých animátorů, jenž jsou roztroušeni u druhých projektů), tak se potvrdilo to, čeho jsem se obával už na konci prvné série. Opakovaný vtip přestává být vtipem a Saitamovo groteskní dobrodružství začíná smrdět vyčpělostí. Měl jsem pocit, že se příběh točí hned několikrát v kruhu a že fóry jsou pořád na stejném principu - bez nějaké aktualizace či novátorských kliček. Je fajn, že jsme se zaměřili na nové charaktery, ale co z toho, když jsou stejně jen odrazovým můstkem k předvídatelnému vyvrcholení a jejich činy nemají v podstatě žádný dopad? ()

Reklama

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápem ľudí, ktorým nová animácia príliš nevonia. Nie je to to isté a povedzme si pravdu, prvá séria bola po vizuálnej stránke predsa len lepšia. No ale nemôžem pochopiť nadávky na príbeh. Je to presne podľa mangy a tá je skvelá. Uvedomme si, že príbeh o týpkovi, čo všetko rozjebe na jednu šupu nemôže byť hlavne o tom, že všetko rozjebe na jednu šupu. Potom by časti mali asi tak 3 minúty. Je to celé satyra na všetky možné ( aj nemožné ) anime a dej musí byť vystavaný tak, že ľudí zaujme. Character development ostatných postav ( nevravím, že Saitama vývojom neprechádza ) je tu na prvom mieste a celé sa to posúva tým správnym smerom. Nebol som si istý, ako ( a hlavne čím ) túto sériu ukončia, no posledná časť na utvrdila a upokojila, že ideme tým správnym smerom. Nie je veľa seriálov ( anime ) kde sú vašimi najobľúbenejšími postavami antagonista ( aj keď Garo je skôr antihero ) a protagonista, no Garo a Saitama sú excelentní svojim vlastným a medzi nimi rozličným spôsobom. Nech teda nečakáme na 3. sériu opäť 4-5 rokov. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série OPM je evidentně horší než ta první, otázkou však je, jak moc... Názory se různí, skalní fanoušci si zhoršení nechtějí buď přiznat vůbec, nebo vše svádí na studio J.C. Staff, které do této série podle nich nedalo tolik (financí, srdce, snahy...) jako pánové ze studia Madhouse, zodpovědní za první řadu. Ať je to jak chce, kvalita akčních sekvencí šla dolů - tohle je fakt! Saitamy nám na obrazovce podstatně ubylo (tohle je také fakt), řeší se mnohé kolem, zatímco hlavní hrdina se babrá v hledání nepodstatného (celý turnaj) a řešení své existenční krize, ale i tohle ne až tak zajímavě jak bych čekal. No a pak je tu samotný příběh, kde prostor dostává spousta dalších postav z nichž ale většina stejně v mém srdci a hlavě nejspíš neuvízne a tak si říkám, je to nutné? Rozjíždí se tady válka mezi hrdiny a monstry a já jsem sice trochu napnutý co bude a čekám, až to hlavní hrdina začne nějak řešit (a kromě pár krátkých scén, jako je třeba konec posledního dílu, vycházím dost naprázdno), ale to je všechno. Na to jak epický konflikt to má být si připadám jen nějak takhle a to je sakra málo! Zkrátka druhá série je pro mě převážně zklamání, ale opět - jak velké? Rozhodně nesouhlasím s tím, že by to byl průšvih Jar Jarovských rozměrů a dát tomu třeba odpad! nebo jednu hvězdičku mi přijde značně neadekvátní. Navíc díky některým momentům, Saitamovým hláškám a jeho chování jsem se i bavil, ale je to dostatečné pro nadprůměrné hodnocení? Jak pro koho (nečekaně)! Já fakt, jestli se u něčeho bavím, bral vždy jako důležitý faktor, ale tady jsem se bavil podstatně méně, než bych si přál. Ale i tak se nedokážu přinutit k tomu shodit tuhle sérii do sféry "anime průměru" (o podprůměru jsem zatím neuvažoval), vždyť pořád je to místy dost vtipné... A tak nakonec nechám ty nejslabší 4* - 6,5/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Málo Saitamy, málo hyper super juper Sonica, moc Genose, který mi tu z nějakého neznámého důvodu přišel strašně otravný. Na druhou stranu mi přišel fajn lovec hrdinů Garó. Jsem ráda, že jsem se konečně dozvěděla o trochu víc o dalších S hrdinech, ale tahle série mě úplně tak nevzala jako ta předchozí, kterou jsem už viděla několikrát. Možná se divák víc dozví, ale zároveň nic nedostane. Kdy se dočkáme pokračování? Takový ošklivý konec to mělo! ()

Galerie (315)

Zajímavosti (4)

  • O úvodní píseň „Seijaku no Apostle“ se postarala kapela JAM Project. (CarnTheNunya)
  • Úvodní píseň první série slovy „One Punch!“ začínala a úvodní píseň série druhé jimi končí. (CarnTheNunya)
  • Závěrečnou píseň „Chizu ga Nakutemo Modoru kara“ nazpíval Makoto Furukawa, jenž daboval jednu z hlavních postav, Saitamu. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama