Reklama

Reklama

One Punch Man - Season 2

(série)
Trailer 1
Japonsko, 2019, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Júsuke Murata (komiks), One (komiks)

Kamera:

Jošio Ókóči

Hrají:

Makoto Furukawa, Kaito Išikawa, Aoi Júki, Daisuke Namikawa, Hikaru Midorikawa, Hiroki Jasumoto, Jódži Ueda, Júdži Ueda, Júki Kadži, Kacujuki Koniši (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V pokračování anime One Punch Man (2015) se opět setkáváme se Saitamou, mužem, který se rozhodl stát hrdinou pro zábavu a díky svému intenzivnímu tréninku získal takovou sílu, že dokáže skoro kohokoli a cokoli uzemnit jednou ranou. Saitama se stal členem hrdinské asociace, získal svého následovníka a studenta cyborga Genose a poprvé čelil i někomu, kdo nepadl po jeho jediné ráně. I přesto však o tom, jak moc je Saitama silný, skoro nikdo neví a v asociaci je pořád jen mezi těmi obyčejnými hrdiny. Ale i tak se kolem něj pořád něco děje, díky svým předchozím činům vzbudil zájem některých dalších hrdinů a navíc se z nějakého důvodu i velice zvýšilo množství monster, které napadají lidi. Nejsou to však jen monstra, která děsí společnost, ale objevuje se i lovec hrdinů, který sám sebe považuje za monstrum - Garou. Saitama tak bude mít hodně příležitostí ukázat všem, co v něm je... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (16)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horšie ako prvá séria o nejakú tú pomyselnú csfd hviezdičku to bohužiaľ je na nižšej úrovni, ale inak stále pozerateľné dielo, ktoré na nešťastie je skoro o tom istom ako prvá séria. Vtipnosť tým, že Saitama porazí každého a nemusí trénovať (ok musí "trénovať") a podobne nestačí na to, aby toto anime zaujalo svojich divákov tak ako prvá séria. Treba povedať, že nové postavy, ktoré do príbehu prichádzajú sú naozaj veľmi prínosné a vo svojej podstate zaujímavé. Problém je inde a ten, že treba priniesť nejaký reálny nápad prečo by toto anime malo byť také dobré ako bolo v prvej sérii. A tu som vlastne nenašiel nič čo by bolo lepšie. Takže vo svojej podstate anime ide takou cestou, aby nikoho neurazilo, ale zas ani neprináša absolútne nič extra o čom by sa dalo hovoriť okrem zaujímavých nových postáv. Áno komediálna časť anime zostáva stále na podobnej úrovni, ale ostatné padlo o schod nižšie. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhou sérii se lze podívat, aniž by jste museli vidět tu první, je tu sice pár odkazů na tu první, ale jinak ta druhá funguje samostatně. To lze brát jak pozitivně, tak i kriticky, to je na každém divákovi. Co se však nevyhne kritice, je to, že se Saitama nudí na turnaji bojových umění a nejvíc tím trpí příběh. Samotný turnaj přitom neni špatný, zjistí se něco o démonech a o tom, jak nabírají nové členy a pak se tady objeví nová postava a tím je Suiryu, nafoukaný frajírek, který je celkem nabušený. Hlavní dějová linka, je podle mně lepší, než ta z první série, kde to spíš fungovalo, jako trampoty a strasti Saitamy, který má hluboko do kapsy. Zde je Saitama i lépe vykreslen a i jeho problém s jednou ránou, zde dostává hlubší smysl. Další novou postavou je Garou, který loví hrdiny, z určitého důvodu....... a však jeho pravý důvod, vyjde najevo až v poslední epizodě a je to od něho dost pokrytecké, vzhledem k tomu že jiné postavy, za to kádroval a opovrhoval jimi, takže je horší než oni. A poslední novou postavou, která stojí za povšimnutí je King, což je podle mně skutečný hrdina. Něco víc se tady dozvíme o organizaci, která úkoluje hrdiny a zjistíme, že s onou organizací je něco špatně a že je pořádně prohnilá. Démoni rozehrají celkem dobrou hru na kočku a myš. Akce je zde suprová a vedlejší postavy, předvedou solidní akční podívanou. A to že tady Saitama neni tak často, bych nebral jako mínus, je fajn vidět co si o něm myslí ostatní postavy, kteří ho buď obdivují, hledají v něm výzvu a nebo se s ním chtějí jen kamarádit. Celé to končí neuzavřeně a je škoda že to nemá víc dílů, nebo že nezkrátili onen turnaj, pač příběh je opravdu zajímavý a celá druhá série, je o dost napínavější a i postavy působí propracovaněji. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvej sérii je to obrovský pád. Keby som hodnotil 2. sezónu ,ako pokračovanie povedal by som ,že je to des a hrôza. Ale pre mňa je druhá séria len rozšírenie. A prečo? Pretože prvá séria bola o tom ,že Saitama hľadá niekoho ,kto by sa mu vyrovnal silou. Našiel ho ,pobil sa sním a zabil ho. Koniec seriálu. Viac nepotrebujem. No potom prišla druhá sezóna. Ak mám byť úprimný od druhej série som veľa nečakal pretože som tak trochu tušil ,že budem nakoniec sklamaný a to sa aj stalo. Animácia je priemer - dá sa (hovorte si ,čo chcete pre mňa je to postačujúce ,pokiaľ sa v tom dá orientovať tak je to dobrá animácia vy rozmaznaní fagani). Dizajn postáv? To je už ,ale o niečom inom. Je vidieť gigantický krok späť (hlavne u Genosa a jeho rúk). Dej? Miestami výborný ,miestami priemerný a miestami slabý. Saitama je až moc v ústraní (veď je to seriál o ňom sakra!) Ale Garo je ,ako zloduch zaujímavý a dokáže jednotlivé diely poťahať hore (pokiaľ zrovna nespomína). Každú epizódu som hodnotil zvlášť ,takže to z toho aj spriemerujem (pozerám sa na teba Carn...! ). VERDIKT: 2. Sezóna je oproti prvej obrovský skok späť v kvalite snáď všetkého. Chápem pobúrenie fanúšikov ,no pre mňa to až tak zle nedopadlo (iba idiot by čakal niečo viac ako zábavu od Anime paródie ). I keď nič neospravedlní J.C.Staff ,že to s krátka pokazili a pošpinili meno dokonalej značke. Ale pozerať sa to dá. Vždy si radšej pozriem toto ako nejakého posraného Naruta, alebo Dragon Ball, Pokémon, Black Clover, Tokyo Ghoul atď. 75% - nenadchne ,ale oproti prvej sérii celkom dosť naštve. Dokonca som počul ,že chcú robiť tretiu sezónu. Pokiaľ je to pravda tak potom držím palce po tomto fiasku... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pocit, že na prvej sérii som sa viac zasmial, ale to by som si ju musel znova pozrieť. Jednoducho v tejto sérii Saitama trochu ustúpil do úzadia, aby sa dal priestor ostatným postavám a tým sa seriál ukrátil o časť humoru. Na druhú stranu, humor sa čerpá aj zo Saitamovho hrania videohier. Najvýraznejšou vedľajšou postavou je Garo, charizmatický hero hunter, ktorého so Saitamom spája hľadanie premožiteľa a rozdeľuje postoj k monštrám a záporným hrdinom. Predvedie sa tu aj King, priestor má samozrejme aj Genos a dôležitosť budú maž bojové umenia a aj ich turnaj. Séria nemá pevnú príbehovú štruktúru, ide sa z boja do boja bez väčšieho významu, čo je škoda, aj keď niektoré súboje sú kvalitné. Pri takomto postoji k príbehu a deju sa potom uberá dôležitosť postavám a chýba ich väčší vývoj. Táto séria preto pre mňa ostáva béčkom, pri opakovanom pozretí by som šiel s hodnotením asi nižšie. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Pokud pominu fakt, že animace je o dva levely slabší (což není úplně chyba studia ale jednotlivých animátorů, jenž jsou roztroušeni u druhých projektů), tak se potvrdilo to, čeho jsem se obával už na konci prvné série. Opakovaný vtip přestává být vtipem a Saitamovo groteskní dobrodružství začíná smrdět vyčpělostí. Měl jsem pocit, že se příběh točí hned několikrát v kruhu a že fóry jsou pořád na stejném principu - bez nějaké aktualizace či novátorských kliček. Je fajn, že jsme se zaměřili na nové charaktery, ale co z toho, když jsou stejně jen odrazovým můstkem k předvídatelnému vyvrcholení a jejich činy nemají v podstatě žádný dopad? ()

Galerie (315)

Zajímavosti (4)

  • Úvodní píseň první série slovy „One Punch!“ začínala a úvodní píseň série druhé jimi končí. (CarnTheNunya)
  • Závěrečnou píseň „Chizu ga Nakutemo Modoru kara“ nazpíval Makoto Furukawa, jenž daboval jednu z hlavních postav, Saitamu. (CarnTheNunya)
  • Když si hrdina King kupuje ve druhé sérii videohru, je velmi natěšený, jelikož hra vychází po 3,5 letech. Naráží tím na to, že druhá série One-Punch Man vyšla se stejným odstupem od té první. (Mancunian)

Reklama

Reklama