Reklama

Reklama

One Punch Man

(seriál)
  • Japonsko ワンパンマン (více)
Trailer 3
Japonsko, (2015–2024), 14 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

One (komiks), Júsuke Murata (komiks)

Hrají:

Aoi Júki, Júki Kadži, Kendžiró Cuda, Mamoru Mijano, Masaja Onosaka, Teššó Genda, Daisuke Namikawa, Júdži Ueda, Ken'iči Ogata, Mijuki Sawaširo, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Nejsilnější superhrdina na světě dokáže zabít kohokoli jednou ranou. Ale nemá žádného soupeře, takže bojuje s nudou a depresí. (Netflix)

Recenze (91)

HDeer 

všechny recenze uživatele

One-Punch Man spája koncept akčnosti a humoru ako ešte nikdy predtým. Kým každý hrdina bežného akčného shonenu stretáva na ceste za svojím cieľom rovno niekoľko prekážok a jeho limit je už vopred stanovený autorom, Saitama, alebo inakšie - predstaviteľ jedno-úderného muža nepozná slovo prekážka ani limit. Skúsenému divákovi by sa tak mohlo zdať, že jednoducho stavaný epizodický model (problém - päsť - happy end) po niekoľkých úvodných častiach začne nudiť, avšak postupným predstavovaním absurdného, navonok povrchného (avšak vo vnútri mimoriadne komplexného) sveta, zloženého z miest podľa názvov abecedy a jeho jednotlivých peripetií nám autori doslova ukazujú recept na konzistentnosť. Sledovať tak pravdepodobne najvyspelejší animačný potenciál na trhu, ako aj samotnú nadštandardnú oddanosť zamestnancov štúdia Madhouse, vynikajúco zvládnutý voice casting, charaktery (hrdinovia aj záporáci) či napokon samotný opening, ktorý ma nikto neprinúti pretočiť ani za nič prináša jednu z naj-šťavnatejších kombinácií v anime histórií. Nesmiem vynechať ani nadčasovú humornú stránku, ktorá ma mnohokrát rozosmiala aj napriek tomu, že som už gagy poznal z predlohy. One-Punch Man je nepochybne povinnosťou každého skalného fanúšika anime seriálov a zároveň záležitosť, ktorú by ste len sotva chceli prehliadnuť. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kokotina, ale místy fakt zábavná, jak je uřvaná a překombinovaná. Je fajn, že konečně Japončíci udělali něco odlehčeného, co se nebere vůbec vážně a nevpasovali tam úplně dementní a zbytečnou filozofující myšlenku, kterou tak rádi do podobných slátanin dávají, čímž dělají ještě větší nekoukatelný kalimatyáš. ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Saitama samotný by mě svým plochým vyobrazením asi ani moc nezaujal, ale ve spojení se skvělými vedlejšími postavami, dobrými fórky a skvostnou animací jsem si jeho i seriál oblíbil. ()

ElStupido 

všechny recenze uživatele

Kýčovité animáče s velkejma očima a špičatejma vlasama moc nemusim, ale když jsem poprvé uviděl plešatého flegmatického One Punch Mana, jenž je otrávený tím, jak snadné je zabíjení všech oponentů, když z nich jednou fackou udělá smoothie, pomyslel jsem si že ti úchylní velrybáři konečně taky jednou načmárali něco pro mě. Bohužel zajímavé parodování suprhrdinů vydrželo jen asi do třetího dílu a pak se to transformovalo do typické japonské klišoidní pičoidnosti, kde se svalnatí hrdinové třídy S hádají mezi sebou, kdo má největšího čuráka (nápověda: všechny jsou stejně miniaturní) a hlavní postavu radši úplně zazdí, protože jim dojdou nápady, proti čemu by ho měli nechat bojovat tentokrát. Potenciál tam byl, jenže ťamani to zas posrali, co už. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší japonské anime. Tohle má snad vše! Vydařený příběh, hodně akce, skvělý humor a nejlepší opening song co jsem kdy slyšel. Fakt doporučuji všem, co milují super hrdinské filmy, protože tohle je skvělá parodie na ně. První sérii jsem zhlédnul už několikrát a neočekávaně vyčkávám na druhou. Fakt pecka za mě je to 100%. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno som si to užil až príliš. Chcelo by to viac častí než len 12. Saitama je tá najviac OP postava akú som kedy videl, no mne to vôbec neprekážalo, ba naopak. Áno, je to často veľmi nepriehľadné a často pritiahnuté za vlasy, no mne sadol ako humor, tak aj akcia. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01: Neskutečně našlapaná jízda, která má sice jednoduchý epizodní děj, ale i tak dokáže pokaždé vykouzlit úsměv od ucha k uchu. Sledovat Saitamu, jak se stále marně snaží najít někoho, koho by nesundal na jednu ránu, vůbec nepůsobí repetitivně, jak by se mohlo zdát, neboť tvůrci pokaždé přijdou s něčím novým a zajímavým. One-Punch Man nelze brát zcela vážně, pořád je to hlavně komedie, ale i tak umí být v některých momentech pořádně osudový a nervydrásající. Anime odpověď na superhrdinský žánr, které se prostě nemůžu nabažit. P.S. Nejlepší úvodní znělka, jakou kdy nějaký seriál měl. Ať už hraný, či animovaný. 10/10 ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Ultimátně skvělá věc. Neuvěřitelné pojetí tak jednoduché myšlenky. Bavil jsem se celých 12 dílů a celou dobu jsem se přistihával, že se často culím jak trouba. Saitama je dokonal zmáklý hrdina. Obrovsky návykové a chytlavé. 100% ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

ONE PUUUUNCH! Strašně vtipný epický nářez. Totální mám-v-pi*izmus hlavního hrdiny je strašně neodolatelný a v rámci "superhrdinského" žánru opravdu osvěžující. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

One Punch Man má jednu velmi silnou stránku. Nebere se vážně. Nesere se s žádným vysvětlováním universa, žádným hrdinským příběhem, ale hlavně se nebere vážně. Je to pouhopouhá mlátička. To je ovšem to. Je to pouze mlátička. Navíc ne moc dobrá. Postavy jsou nudné, humor přestane fungovat po první episodě a samotné bojové scény nejsou ani nijak dobré. ()

Recenzon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem si pustil první díl, tak jsem si řekl, že to je ukrutná nuda s pěknou animací a další díl jsem si pustil o několik měsíců později a já si tím našel mého favorita. Naprosto skvěle napsané postavy a v první sérii navíc božská animace. Námět neporazitelného hrdiny může znít nudně, ale když neporazitelný hrdina není dokonalý a má osobní problémy, tak už to je mnohem zajímavější. Líbí se mi, že se instantně propracovávají i vedlejší postavy. Zkrátka si každý najde svého oblíbence. Anime jsem už viděl více jak 50x a pokaždé jsem našel nějaký detail, kterého jsem si dříve nevšiml. Jak už jsem předtím zmínil božskou animaci tak musím neskutečně pochválit také kresbu v manze, která jednou za 2 týdny vychází a neustále se zlepšuje ( Vážně klobouk dolů, protože kreslím jako bezďák ). A stačí jenom doufat, že se brzy dočkáme i 3. série. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plešatý Chuck Norris, který jako koníček dělá hrdinu. Nikdo jej však nezná, nikdo jej neuznává a jemu je to celkem jedno. Přesto je nejsilnější z nejsilnějších již od samého začátku, takže odpadá klasické hrdinské získávání síly. Zajímavé jsou přechody mezi situacemi, kdy věc bere vážně a zbytkem, kde myslí na naprosto jiné věci, než by v dané situaci měl. Opening je celkem slušný, hudba ujde, akční scény jsou dost dobré. Většina akce spočívá v představení super síly protivníka, avšak výsledek je přes velké naděje vždy stejný. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

A tohle je milé děti důvod, proč si musíte čistit zuby Skutečně bezchybné anime postavené na jednoduchém nápadu, který si dělá srandu nejenom ze všech fajto shounenů, ale západních komiků DC a Marvel. Kdoby to byl řekl, že příběh o neporazitelném hrdinovi bude taková sranda. Z tohohle jednoduchého motivu autor dokázal vytřískat absolutní maximum. Saitama je postavička k nezaplacení a jeho posedlost slevama roztomilá. A když mu navíc sekunduje Genos a Jack-O-Lantern není o zábvu nouze. A po přečtení 115. kapitoly mangy se nemůžu dočkat druhé série You were too strong, Saitama ()

Ondrasecek 

všechny recenze uživatele

Seriál One Punch Man je velmi charakteristický pro svou snahu zasadit hrdiny a záporné postavy do prostředí reálného světa a to v takové míře, že jsou po celou dobu považováni za zcela běžnou součást společnosti. Hlavním hrdinou je Saitama, jehož charakterové rysy i vzhled jsou zcela obyčejné, má to ovšem jeden háček: Vládne nadlidskou silou a je nezničitelný. Od začátku se mi manga velmi líbila pro svou satirickou podobu a nápaditost. Hlavní hrdina se zde setkává s nejrůznějšími karikaturami záporných i kladných hrdinů a jejich nejrůznějšími cíli a pohledy na svět. Díky jeho ledabylosti a pokoře nastává v seriálu plno humorných situací, ač jsou si některé lehce podobné. Fantazie z hlediska způsobů boje zde také nekladla meze, nesčetněkrát jsem tu invenci obdivoval. Čeho si také nelze nepovšimnout, je alegorie s nesmírně úspěšnými lidmi, pro které se stává jejich život moc snadným. Saitama se ve svém životě nudí a snaží se zoufale najít něco, co by jej vyvedlo z denního stereotypu, ovšem neúspěšně. Je také v průběhu své "hrdinské" kariéry mnohokrát nařknut z podvodů a to i přesto, že byly jeho výkony zcela viditelné, což poměrně věrně demonstruje nedoceněnost některých lidí. Po stránce děje seriál dle mého názoru určitě nestrádal, minimálně byl přiměřený jeho délce a žánru. Co mě ovšem zamrzelo, bylo velmi otevřené zakončení, které zde již podle mě nemělo být, neboť Saitama bojoval takřka se vším a originalita oněch hrdinů tedy do jisté míry vyprchala. Možná bude pokračování pecka a já budu nucen toto hodnocení změnit na 5*, zatím to tak ovšem necítím. Seriál pro mě byl originální záležitostí, která mě zaujala v nemálo směrech a hodněkrát mne přiměla se od srdce zasmát. Doporučil bych všem, kteří jsou znuděni nejrůznějšími prototypy hrdinů s nadlidskou sílou, je na ně krásnou odpovědí. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Místy solidní řepa, hlavně díky zpruzenosti a hláškám hlavního "hrdiny". Ovšem když ten sleze z plátna, začne jít v podstatě o standardní monstrbitkařský anime, ze kterého si má seriál utahovat. ()

Lastsurvivor 

všechny recenze uživatele

Většinou s hodnocením počkám, dokud není venku alespoň jedna celá série, ať se jedná o jakýkoli žánr, ale tohle prostě nejde. Tohle anime proměnilo jeden z největších problémů shounenu, příliš "OP" hlavní postavu (jeden z důvodů, proč jsem nikdy nedokoukal Dragon Ball Z, nebo, ze západu, proč mě nikdy nebavil Superman), na svou největší přednost. Reakce hlavního hrdiny, který prostě ví, že kohokoliv zmákne jediným úderem, na nečekané situace jsou dokonalé. Zvláště to, jak se vyhýbal útokům "Beast Kinga" a jeho závěrečný úder na "Mosquito girl" v 2. epizodě, mě donutilo zalykat se smíchy. Opravdu to vypadá na největší překvapení roku, co se anime žánru týče. ()

Související novinky

Pokračování Venoma má název

Pokračování Venoma má název

22.04.2020

Dvojka Venoma od režiséra Andyho Serkise má oficiální název, snímek ponese titul Venom: Let There Be Carnage, což je jasný odkaz na hlavního záporáka Carnage, jehož ztvární Woody Harrelson. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama