Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prázdninový příběh, vyprávějící o první nesmělé lásce, se odehrává v romantické chatové osadě na břehu řeky. Patnáctiletá dívka se tam cítí osamělá a zmatená, horoucně prožívá své naděje i zklamání... V hlavní dívčí roli se představila Andrea Čunderlíková, na přelomu 60. a 70. let oblíbená představitelka citlivých dospívajících dívek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Země se utrhla a letí prostorem." Specialista na dětské filmy Jiří Hanibal natočil křehký poetický film o dospívání a prvních láskách, jemuž dominuje motiv vody / řeky a mladičká Andrea Čunderlíková. Nostalgická atmosféra letních prázdnin je tu vystižena skutečně neobvykle intenzivně a spolu s poetickým viděním světa mne oslovila v plné síle. V kontextu československé kinematografie 60. let není Malé letní blues ničím výjimečným, přesto své nepopiratelné kouzlo má a zřejmě jde i o nejlepší film režiséra Jiřího Hanibala. A jistě je dobré ho vidět, už jen proto, že jde o jeden z možných inspiračních zdrojů Indiánského léta Saši Gedeona... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pokud to bylo určeno pro věkovou skupinu 15 let v roce 1967, tak to mohlo mít úspěch. I mě by to v tom věku bavilo. Ale pro dospěláka v roce 2014 pouze průměrný film. Moje děti už by to nebavilo, příliš málo akce a humoru. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Přerod holčičky ve slečnu, která svým nevinným, patnáctiletým pohledem odzbrojí asi každého kluka, který měl to štěstí do jejích hlubokých očí pohlédnout, je tímto možná zajímavější, či pestřejší pro mužské, divácké oko. Ovšem Jiřka a její neuspěchanost vůči klukům v zaláskovaném, letním čase, může být pro dnešní holčiny, které v jejích letech mají na vztah s klukem určitě jiný názor, krásnou inspirací. Příběh o "ničem" se slušnou režií, zasněnými dialogy, příjemnou hudbou i dobovou atmosférou. Škoda Hanzlíka pouze v audio verzi. Jiřčin druhý hlas také nebyl vybrán zrovna nejšťastněji. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Každému poetovi musí při dívání na tento film plesat srdce radostí. Nám ostatním musí činit radost velice podařená kamera a hudba. Děsí mě, že křehkou krásu mladičké Andrei Čunderlíkové przní svým skřehotáním světová jednička arciafektu Helga Čočková. Pokud se Hanibalovi zdálo, že Čunderlíková skutečně postsynchrony nezvládne, mohl k jejímu dabingu použít zubařskou vrtačku, bylo by to méně nepříjemné, než poslouchat zvuky vydávané největší ochechulí českého filmu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

I ve tmě, v mlhách, a černobíle se lze cítit jedinečně letně. Film plný řeky, prázdninových lásek a nedospělé naivity. ()

Novalinda 

všechny recenze uživatele

Specialista na dětské filmy Jiří Hanibal natočil křehký poetický film o dospívaní a prvních láskách,jemuž dominuje motiv řeky a mladičká Andrea Čunderlíková,kterou na přelomu 60. a 70. let filmaři rádi obsazovali do rolí citlivých dívek,jež trápila láska a rodiče.Nostalgická atmosféra letních prázdnin je tu vykreslena skutečné intenzivně. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Tento hrnek sladkého horkého kakaa si dám po ránu určitě rád. Krásný andílek Andrea Čunderlíková báječně dochucuje tuto naivní, ale pohodovou romanci. Nečekejte příval dějových proudů, zkuste prostě jen chvíli odpočívat. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Ta nálada dlouhých letních dní, kdy je nekonečně času a zdánlivě se nic neděje, ta nálada dlouhých večerů a mlžných rán u řeky. Nádhera. K tomu neskutečně krásná Andrea. Vím, že tento film není žádné veledílo, ale pro mne má nostalgické kouzlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jiri Hanibal je pre mna absolutne neznamym pojmom, a rozhodol som sa, ze po tomto filme to aj tak ostane. Film nema dejovu liniu, divak sleduje len prerod dievcata a jej pokusy o nesmelu lasku. Z hercov je vacsina neznama, akurat cosi by mi mohla hovorit Cunderlikova, ale ani tu osobne neuznavam. Miestami veru dost velka nuda. 42 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poetický snímek , kde zaujme hlavně mladá a krásná Andrea Čunderlíková (Ina z Nemocnice na kraji města), která prožívá první citové vzplanutí, ale moc v tom neumí chodit. Snímek je natočen černobíle což jenom umocnujě onu zvláštní atmosféru z okolí řeky, kde se příběh odehrává. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Letní oddychovka s neuspěchanou atmosférou let 60.tých-tedy pro mě :-). Čunderlíkovou dabuje Čočková, Bradáče- Hanzlík-což filmu ublížilo. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Ten film má slušnou hudbu i kameru. čunderlíková byla vždy mizerná herečka, ale i jako dítě moc hezká. Vydržel jsem asi 20 min!!! Víc nejde, je to nudný film o hovnu, postrádající nějakou kostru příběhu. 80% záběrů je zcela zbytečných. Stačila by stopáž 12 min a dílu by to jenom prospělo. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mlada Cunderlikova je na prazdninach a koupe se v rece. Kolem sebe ma kamarady a kamaradky. Divim se, ze to ma jen 70 minut, prislo mi to jako 170... Duvodem je samozrejme absence jakehokoliv zajimaveho deje. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Milý letní film o první lásce a naivním pohledu na ní. Takový příběh si vychutnáte jen když je venku 30°C a nějak se dokážete vcítit do příběhu a času letních prázdnin jedné mladé dívky, kdesi v chatové oblasti. Příjemně si u toho odpočinete a pohladí vás to na duši. Moc hezky ztvárnil tatínka Jiří Pleskot. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Poetický příběh o první křehké lásce s dojemnou pointou dcera - otec ( Čunderlíková - Pleskot.). A vůbec - Čunderlíková mne zde velmi mile překvapila. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra! Skvělá hudba od Evžena Illína a melancholické léto se svitem měsíce nad vodou. Jeden z nejlepších českých filmů. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bože, 47 let poté. Jak já ty dva filmy s mladičkou Adrejkou Čunderlíkovou miloval, vlastně do ní jsem se díky Pěti holkám na krku i téhle romantice zamiloval... A teď mám pocit, jestli mě tenhle film nezkazil, protože jsem pak dlouhá léta byl přesvědčen, že musím prožít takovýhle romantický vztah, o sexu nic nevěda. Jak se změnil svět i naši potomci, dneska by to pro ně nebyla krásná lyrika, ale komedie - vždyť ještě v patnácti (!) letech si neuměla říct o šminky! Jaká zaostalost v té totalitě (ani jí to prodavačka nechtěla prodat). Dnes mi už tenhle příběh připadal přes nedlouhou metráž poměrně nudný, ale z nostalgie, kterou ve mně vzpomínky na dobu prvních platonických a neopětovaných lásek vyvolaly, dávám tři hvězdičky... ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Ano, Cunderlicka je super, furt vidim Inu z Nemocnice na okraji mesta. Ale tot asi tak vsio a preto nie celkom odpad: 1*. Inak katastrofa. Saxofonovy podmaz to tiez nezachranil. 70 minut samonaseru: ako moze tatko nechat necelu patnastku zahormonovancom na chalupe?! To sa hned naroja velkolepi opelovaci; v gatach burka, v hlave prazdno, by som im dal koxo. Co ma babenka pobehovat polonaha a cmuligovat sa s tymi neoperencami? V tom veku ma citat, sportovat, modlit sa, nie valat sa romanticky na trave a potom s kotiacim sa pupkom vykladat o nutnosti interupcie. Dospievat: ano! Ucit sa: ano! Polonahi sa cmuckat: nie! 1*, za Cunderlicku, 4* dolu za nasratie sa v podvecer ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Mladá Čunderlíková prožívá během dovolené svou první lásku. Nic víc, nic míň. Pro mě příliš lyrické, nějaký děj by neškodil, takto se celkem táhne i těch 70 minut, ale atmosféra se celkem povedla, tak dám nějakou tu hvězdu. ()

Reklama

Reklama