Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prázdninový příběh, vyprávějící o první nesmělé lásce, se odehrává v romantické chatové osadě na břehu řeky. Patnáctiletá dívka se tam cítí osamělá a zmatená, horoucně prožívá své naděje i zklamání... V hlavní dívčí roli se představila Andrea Čunderlíková, na přelomu 60. a 70. let oblíbená představitelka citlivých dospívajících dívek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Franto, když se koukáš dlouho do vody, točí se ti taky hlava?" Pätnásťročná Čunderlíková zostane počas letných prázdnin na pár dní sama v chate pri vode. Okolo sa vyskytujú rovesníci oboch pohlaví a všetkými zmieta puberta. Bohužiaľ film postráda ucelenejší príbeh a tak ani poetická zasnenosť a mladistvé pôvaby nezabránia miernej nude. Tri fľašky ríbezľového vína, z toho jedna napolo vypitá. ()

Novalinda 

všechny recenze uživatele

Specialista na dětské filmy Jiří Hanibal natočil křehký poetický film o dospívaní a prvních láskách,jemuž dominuje motiv řeky a mladičká Andrea Čunderlíková,kterou na přelomu 60. a 70. let filmaři rádi obsazovali do rolí citlivých dívek,jež trápila láska a rodiče.Nostalgická atmosféra letních prázdnin je tu vykreslena skutečné intenzivně. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jiri Hanibal je pre mna absolutne neznamym pojmom, a rozhodol som sa, ze po tomto filme to aj tak ostane. Film nema dejovu liniu, divak sleduje len prerod dievcata a jej pokusy o nesmelu lasku. Z hercov je vacsina neznama, akurat cosi by mi mohla hovorit Cunderlikova, ale ani tu osobne neuznavam. Miestami veru dost velka nuda. 42 % ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Země se utrhla a letí prostorem." Specialista na dětské filmy Jiří Hanibal natočil křehký poetický film o dospívání a prvních láskách, jemuž dominuje motiv vody / řeky a mladičká Andrea Čunderlíková. Nostalgická atmosféra letních prázdnin je tu vystižena skutečně neobvykle intenzivně a spolu s poetickým viděním světa mne oslovila v plné síle. V kontextu československé kinematografie 60. let není Malé letní blues ničím výjimečným, přesto své nepopiratelné kouzlo má a zřejmě jde i o nejlepší film režiséra Jiřího Hanibala. A jistě je dobré ho vidět, už jen proto, že jde o jeden z možných inspiračních zdrojů Indiánského léta Saši Gedeona... ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Moc pekný letní příběh od řeky, chat a lesa. Radost s malickosti, souziti lidi na kousku zeme u vody. Takový ten vek kdy clovek není ani dospělý ani dítě s touhou objevovat nove veci. Dnesni doba postrada techto malých radostí a jen par lidi za zachovalo mladistvou mysl ve které je místo pro romantiku drevene chaty, táboráku a prázdnin u reky... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Filmový debut Jejeny Šebestové, Jana Kanyzy a Jaroslavy Brouskové. (M.B)

Reklama

Reklama