Reklama

Reklama

La Proie pour l'ombre

  • USA Prey for the Shadows (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V tomto filmu ztvárnila Annie Girardot Annu Kraemmerovou, choť úspěšného developera Erica Kraemmera, jenž svou ženu absolutně přezírá a využívá ji jen k tomu, aby ji ve společnosti mohl zesměšňovat a dávat okázale najevo, že bez jeho peněz by nebyla nikým.
Anna udržuje tajný vztah s hudebníkem Brunem a jejich poměr brzy přerůstá rámec klasického románku. Když ponižování od Erica překročí jistou mez, Anna své city už dál neskrývá. Ačkoliv silně touží po nezávislosti, zpřetrhat pouta není jen tak a každá svoboda něco stojí. (dopitak)

(více)

Recenze (1)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jo když Annie neví, co vlastně chce, nepomůže jí ani svěcená voda. Hudebník má sice roztomilý venkovský dům a parádní zahradu, mladá Girardot však není spokojená ani tam, ani s nafoukaným dobře situovaným manželem. Měl bych výhrady k tomu vzletu letadla směr Afrika, obvykle ze stojánky kde lidé nastupují letadlo z fleku nenasazuje forsáž a nevzlítá přímo, ale někam po pojezdovce roluje, obvykle na ranvej... Film řeší vztahy "milostného" trojúhelníku, ve skutečnosti se ale jedná o výpověď ženy, jež by ráda byla nezávislá, manžel jí to ovšem nedovoluje a majetnické sklony začíná vykazovat i nový milý. ČB kamera skvělá, moc se mi líbil pohyb kamery okolo auta a pak záběr v nahrávacím studiu, kde Annie přichází zpoza skla do dveří kabiny - skvělá to stínohra a samozřejmě i pěvecký doprovod na úrovni. ()

Reklama

Reklama