Reklama

Reklama

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka?

(seriál)
  • Japonsko ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうか (více)
Trailer
Japonsko, (2015–2024), 30 h 18 min (Minutáž: 24–27 min)

Předloha:

Fujino Omori (komiks)

Kamera:

Šingo Fukujo

Hudba:

Keidži Inai

Hrají:

Jošicugu Macuoka, Inori Minase, Maaja Učida, Nobuhiko Okamoto, Ai Kajano, Aja Suzaki, Činacu Akasaki, Rie Murakawa, Mucumi Tamura, Taku Jaširo, Jóko Hikasa (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(74)

Obsahy(1)

Ve městě Orario, kde bohové, lidé a další bytosti žijí pospolu, se nachází pod zemí obrovský labyrint. Kdo do něj vejde, může se stát boháčem, ale také zemřít. Jedním z dobrodruhů je Bell Cranel, který potkává bohyni Hestii a uzavřou spolu smlouvu, že za své služby dostane od ní požehnání, které mu pomůže v labyrintu. A tak začíná jeho dobrodružství za získání bohatství a slávy. (Harroc)

(více)

Recenze (21)

Lettanea 

všechny recenze uživatele

Obstojný SAO konkurent? Určite, len či sa to vôbec dá vziať ako kompliment. Tož, Kirito má aspoň väčšie gule. Bell je slabá postava, stále "musím byť silnejší" a nič iné.... Hestia, podradný člen rodu Oppai-Loli, nie prvá, nie posledná, a nedajbože ani zaujímavá, napísaná presne na "obľúbenú postavu". Blondínka bola fajn. RPG mám rád, ale bez zbytočných drístov a ešte zbytočnejších postáv. 2* ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Člověk asi musí být už přezrálý otaku, aby tohle anime ocenil pnými doušky a srdíčko plesalo jak permoník. Mně to tutově minulo. Promiňte, ale co zde bylo oroginální vůči jiným MMORPG anime? Ukřičený hl. hrdina? Jasný, máme. Harémek? Ani Petyr Baelish by se nestyděl. Lolicon army? Ty brďo a pěkně prsaté! Dokonce hlavní hrdina je mluvený stejným dabérem co Kirito ze SAO! Teď vážně. Šablonovitost s dalšími RPG je neskutečně přehnaná a podobenství se SAO se překrývá víc jak z 50%. Svět s věží, lvlování, hl. hrdina má téměř totožný skill set, okolní postavy, souboje. Děj se soustředí jen na to, jak se z bídáka stává průměrák a jak shání své kamarády do party s naprosto žádnou doplňující mimopříběhovou vložkou. Všem postavám (až na Welfa) chybí mozek a jsou sakra nesympatické. Jak jsem Kirita nemusel, tak Bell je ve všech ohledech ještě větší tragéd. Nějvětší sci-fi tohoto příběhu tak není neustálé nechtěné padání obličejem napřed do dámských předních polštářů anebo jak 10cm nůž zastavuje 2m meč, ale jak se každá holka zasněně po Bellovi otočí a dělá vše, aby získala jeho srdíčko. A zase naopak, milovat sic mečem zručnou, za to mozkově prázdnou panenku, zní jako typická fanservisárna. Nicméně je zde pár unikátů: Jméno seriálu je samo o sobě na pozdvižení obočí, ale uber-filosofická hláška "Z každé prohry si můžeš odnést vítězství. Vyřvi své touhy a buď nejvíc cool hrdinou!" je vskutku pro mě doposud nepoznaná nová dimenze morálního boostu. Což o to, že graficky je to výborné, zvukově též (OP a ED nejde počítat, ty jsou slabé) a celkově to není takový propadák, ale já holt neviděl vůbec nic nového a to mě na tom štve nejvíc. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Jasně, DanMachi je klasická MMO harémovka, kdy hrdina touží po jedné dívce (v tomto případě prkenné a blbé blondýně Aiz), zatímco jej miluje snad každá jiná, ale pořád dokáže diváka zaujmout. První série je taková klasická, hrdina sílí, získává přátele a nakonec sám porazí i obrovského bosse, druhá je však už trochu jiné kafe. Ta opouští svět podzemí a zaměřuje se převážně na pletichy na povrchu, kdy máme možnost vidět válku mezi rodinami a následně i psycho zápletku s mocichtivými a smrtícími prostitutkami. Jo, takového nepřítele, aby člověk fakt pohledal. Jsem zvědavý, jakým směrem se bude ubírat řada třetí. Teď mě ještě čeká film, tak snad mě nezklame. Při čekání na SAO je to ale jinak fajn výplňovka, takže pokud ho máte rádi, určitě doporučuji. 80% ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V skratke DanMachi je séria, kde sa kvalita dosť mení. Prvá sezóna naozaj celkom ujde a keď Vás bude baviť určite budú aj ostatné ehm teda viac menej áno. Anime síce nie je háremového ani ecchi typu, ale určité prvky toho prvého čiže háremu sa tu dajú vidieť, lebo všetci sú do istej miery posadnutý hlavným hrdinom Bell Cranelom. Škoda, že neskôr nedostáva až tak veľa priestoru v podstate najlepší charakter Ais Wallenstein, ale skôr iné druhé charaktery. Charakter development, alebo inak povedané vylepšovanie hlavného hrdinu či jeho nejaký osobnostný či silový rast sa zastavuje po prvej sérii čo je na škodu. Sú síce pred ním nejaké výzvy, ale pôsobia fillerovo a hlavný hrdina sa v podstate nenaučí žiadne nové "jutsu" haha (z Naruta). Moje odporúčanie znie vyskúšať a keď Vás bude baviť prvá séria s chuti sa ponorte do ďalších o niečo slabších ...Bohužiaľ pre DanMachi sú na "Trhu" aj lepšie podobné anime s lepším príbehom a charaktermi, ale to neznamená, že DanMachi nestojí za hriech. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Napínavé, akční, zábavné, co více bych mohl chtít? Fantasy anime z prostředí rpg světa, kde se vše točí kolem dungeonu, který je rozdělen na patra podle obtížnosti... nic nového pod sluncem, ale výborně zpracované a chytlavé. kromě dobrého příběhu jsem si opravdu oblíbil některé postavy, jako např. Bella, Ais, Lilly, Ryu, Hestii a další. Vše je doplněno pěknou animací a epicky vypadajícími souboji. Jen doufám, že tomuto anime není ještě zcela konec. Alespoň druhou sérii by si zasloužil... - 95% ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vezkrze stoupají tendence. Každá řada je žánrově trochu jiná, ale zjednodušeně lze říci, že postupně je to stále více dospělejší (koho by po shlédnutí první řady asi napadlo že ve 4. se budou řešit otázky jako "může nalézt vykoupení někdo, kdo kvůli pomstě bezcitně vraždil?","jak se vyrovnat s tím, že kvůli mé záchraně všichni mí bližní zemřeli?","co je to spravedlnost?"nebo "jak nepropadnout beznaději vstříc jisté smrti?". A co je nejdůležitější, tak tam za 4 řady nebyl moment, kdy by jsem se nudil. 70% ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Toto anime se mi líbilo. Je to sice skoro to samé jako SAO, ale mnohem odlehčenější a zábavnější. Postavy jsou vcelku sympatické, ale jsou dost jednoduché. Při sledování jsem dobře bavil, bohužel je to hrozně krátké a skoro nic se v něm nedořeší. Přesto podle mě stojí za shlédnutí. ()

Pavoll 

všechny recenze uživatele

Nečakam od toho viac ani menej ako jedinečnú 5*-ovu zábavu, ktorej sa mi za tých pár častí, ktore zatial uzreli svetlo sveta, aj dostalo. Nestažujem si na nič iba ak na každotýždenné čakanie. Ako som už písal(myslím že pri SAO alebo Log Horizon), mám hrozne rád RPG-čky, takže toto je další podarený prírastok do môjho watchlistu, ktorý ma neskutočne baví. Dal som hned najvyššie hodnotenie aj ked viem že v doposiaľ odvisielaných epizodach toho nebolo moc predstavené, ale ta atmosfera ma hned zobrala. Je to podobne ako ked som začal pozerat SAO, po prvej epizode som sa nemohol od toho odtrhnúť. Myslím že to bude obstojný konkurent. 9/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu tohle anime vypadá opravdu dobře, ale když se člověk nad ním zamyslí, tak má docela velkou řádku nedostatků, ale přesto hodnotím za 4 hvězdy. Musím uznat, že většinou takovéhle prostředí (vystřižené z počítačové hry) je často nešikovně zpracováno nebo není natolik zajímavé, aby se udržel onen RPG prvek. Zde ale prostředí působí velice přirozeně a jednotlivé prvky jsou dobře zakompovány, že si nad nimi člověk neláme extra hlavu jako u hry. Myšlenka oněch Bohů a jejich rodin (cechů) je velice zajímavá, monstra jsou dobře zpracovaná a schopnosti nejsou úplně přestřelené. Dále bych rozhodně dobře hodnotil i akci, které se tu člověk nabaží až až (především poslední boj s bossem je úžasný) a napětí je tu taky celkem dost. Sem tam do toho ta vtipná hláška nebo situace, která trochu uvolní atmosféru. Hlavní díry bych viděl pak právě v příběhu, kdy některé záležitosti jsou tu skoro zbytečně zmíněně, protože se vlastně člověk pořádně nic nedozví - jaké je pozadí hlavní postavy, proč se tam objevil ten boss, co má v plánu ta zákeřná bohyně, proč to má zrovna takovýhle název, když romantika je tam zrovna ne moc rozvinutá a jiné další. Animace je celkem povedená a hudba ujde. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle anime je cílené na lidi. co někdy alespoň přičuchli k nějakému MMORPG. Ostatním by to nemuselo dávat úplně smysl. Ačkoli anime je skoro čisté fantasy a není napodobeni hry jak třeba SAO, je zde zajímavým způsobem přidáno herní UI v podobě kérky na zádech hrdinů. Očividně je to cílené pro asiaty, neboť pokud rychlé získání druhé úrovně trvá déle jak rok, tak je o grindu jak prase, a neboť naši hrdinové mají k dispozici pouze jeden dungeon s obtížností dle patra. Na něco takového by se západní hráč po hodině vysral :) S tím také souvisí pěkně znázorněné odměny pro nováčky. Odměny v podobě krystalů se z počátku farmí dost těžko, a jak už to bývá, hlavní hrdina je socka. Co se děje týče, do osmé epizody, která je podle mě vrcholem seriálu, se hlavní postava Bell tvrdou dřinou trénuje z totální nicky a o něco menší nicku. Zde je prosto pro pokračování. Neboť trénuje kvůli ženské a výsledek je dosti nejasný. Závěrečná 1/3 seriálu finišující dosti přehnanou bitvou připomínající Attack on Titan je z hlediska rozvoje hlavního hrdiny nezajímavá. A neboť seriál staví hlavně na něm, tak je závěr opět celkem nudný, Jeden zajímavý postřeh, předbitevní hudba silně připomíná skladbu SkyWorld od Two Steps From Hell. Což oceňuji. Obecně hudba je zde celkem dobrá, stejně tak animace soubojů. Kromě posledního, ten je nepřehledný. Každopádně trochu mě unikla pointa zdejších bohů, neboť kromě tvorby hrdinů, jsou úplně k ničemu a nic zde nepředvedli (kromě obrovských prsou v jistých případech). Opening nic moc, ending strašně dětinský takže také hrůza. Celkově na mě anime působí hodně neutrálně. Zasmál jsem se tak dvakrát, akce nepřekvapí a výsledky bitev jsou předvídatelné. Velkou slabinu také vidím v samotných postavách. Ústřední hrdina je silně přemotyvován, ale pro nezajímavý. Z vedlejších postav stojí za zmínku snad jen ta malá úšatá, která díky zradě dostala nějaký prostor. Na to, že v názvu vystupují girls, byly všechny hodně tuctové a zaměnitelné. Asi je to hodně způsobeno nižším ratingem seriálu. Mnohem silnější charaktery jsem viděl v GATE. Nemůžu však říci, že bych se nudil. Zkoul jsem to za večer hlavní hnací silou je prostě hudba, progres hlavních postav v rámci dungeonu a čekání na nějakého záporáka, neboť kromě snahy zesílit, zde žádný děj není. Takže slabší 3* ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Vydarený remix viacerých anime. Najviac asi veselá fantasy verzia nejakej z bočných línií SAO. Je to krátke a má to spád. Otravných rečí minumum. A pointa, ktorá by mohla byť začiatkom ďalšej série. Videné na jeden záťah a nejaký ten bonus by som určite ešte zvládol. // PS: Neviete náhodou, ako sa dá získať Argonaut skill? Mimoriadne užitočná záležitosť. Či ozaj treba behať po krčmách a hľadať zabudnutú magickú knižku? :-) ()

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Generický hlavní hrdina, prsa, klišé, podprůměrná akce. Pitomé cliff hangery. Je to špatné balit holky v podzemí? Jo je, ale už koukám na 4. řadu, takže na přehlušení hlasů v hlavě to stačí. 35% ()

jenHonza 

všechny recenze uživatele

Zajímavé fantasy s RPG prvky, které nikoho neurazí. Příběh je sice jednoduší, ale to není vůbec na škodu a ba naopak je zde spousta možností, jak to ještě více rozvinout. Jsem rád, že se během první řady neodpovědělo na veškeré otázky a autor si tak nechává prostor do dalších řad. Vedlejších postav je poměrně dost a nevybavuji si žádnou, která by byla nezajímavá. Hlavní hrdina není úplně tak špatný, ale v některých situací by potřeboval přiostřit a bohužel ta jeho měkkost mi někdy kazila dojem celého anime. Hodnotím 4*, protože průměr to určitě není a věřím, že svůj potenciál to naplní. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Hlúpučké, Kawaii a nezvyklo na anime patetické. Veľa krát som sa musel pozastaviť nad už spomínanou hlúpučkosťou, ale nakoniec prevládla pohoda. pozeral som ďalej. Fantasy s gréckymi a i. bohmi po japonsky v MMORPG štýle a dungeone plnom monštier v pozadí temná postava, ktorá si s hlavnými postavami zahráva. ()

PseudonymNR 

všechny recenze uživatele

" Právo nazývat se dobrodruhem nemá ten který pozvednul ostří, nýbrž ten který pozvednul štit, či snad ten který vyléčil zranení. Pouze ty, kteřý riskují vlastné životy možno nazývat dobrodruhy " Hodně moc, pro mě hlubokých myšlenek si odnášim po celém dni věnovanému tomuhle kousku. Azda jedinej seriál kde mi vysloveně nevadilo plakání hl.hrdiny, vědel zač bojuje a proč chce zesílit. Takhle nějak si představuji anime na motív RPG, Poněkud fádní příběh, bídná krajina (kromě 11 a 18podlaží dungeonu které se mi opravdu líbili) Roztomilé postavy, divné charaktery (divné v tom dobrém slova zmyslu), hodně vtipnych scén (Bellova komunikace s holkama LVL.Outsider) a napokon skvělá řezba v závěrečním dilu. Pro mě to mělo vše čo si od takového seriálu mohu přát. Akce 4/5, Příběh 3/5 Humor 3/5, Napětí 2/5 Za mě zasloužené 4* 85% Doporučení- vřelé ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Oddychové anime na jedno pozretie, ale za to príjemné jedno pozretie :) Graficky nadpriemerné, čo sa týka zápletky a postáv, tak mi Dungeon nič nové neprináša, ale je to správne namixované a preto 4*. ()

Sebi2808 

všechny recenze uživatele

Seriál Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka? (TV seriál) (2015)Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka? (TV seriál) (2015) nám vie aktuálne ponúknuť 3 série priemernej anime zábavy. Máme tu klasickú hlavnú postavu, ktorej cieľom je byť silnejší a silnejší, aby mohol dosiahnuť svojho cieľa (v tomto prípade srdce svojej milovanej). Na jeho ceste ho sprevádza už klasický anime hárem tvorený ženami všetkých vekových kategórií. Čo však musím pochváliť je svet/mesto, v ktorom sa tento príbeh odohráva. Koncept božích rodín, do ktorých da dobrodruhovia pridávajú a nekonečný dungeon crawl mi prišlo ako pekný nápad. Ale asi je dobré spomenúť, že svet má pravidlá MMORPG videohry (niečo ako v SAO, ale tu svet nieje videohra). Šou oplýva klasickým trápnotipným humorom, ktorý je každému otaku dobre známy a samozrejme, že sa tu objavia aj prvky ecchi.      Oplatí sa anime pozrieť? Podľa mňa áno. Má síce veľa klasických fantasy anime klišé no dokáže aj milo prekvapiť. ()

Reklama

Reklama