Reklama

Reklama

Šokugeki no Sóma

(seriál)
  • Japonsko 食戟のソーマ (více)
Animovaný / Komedie / Sportovní
Japonsko, (2015–2020), 35 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Júto Cukuda (komiks)

Kamera:

Jutaka Kurosawa

Hudba:

Tacuja Kató

Hrají:

Jošicugu Macuoka, Risa Taneda, Ai Kajano, Činacu Akasaki, Džun'iči Suwabe, Mamiko Noto, Nobuhiko Okamoto, Takehito Kojasu, Aja Hisakawa, Ajako Kawasumi (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(86)

Obsahy(1)

Snem Yukihiry Soumy je stát profesionálním šéfkuchařem, překonat svého otce a vařit v rodinné restauraci. Ale Yukihira se jednoho dne dozví, že jeho otec zavírá restauraci a odjíždí vařit do Evropy. Ještě než jeho otec odjede, vyzve svého syna aby dodělal elitní kulinářskou školu, kde pouze 10% studentů odmaturuje. (Harroc)

Recenze uživatele Terezinka198 k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2015) (S01) 

Ale jo, člověk se i příjemně pobavil nad občasnou absurditou receptu, nad kterou by Zdéňa Pohlreich asi kulil oči a Gordon Ramsay by nevěděl, co hodnotit dřív. "Orgasmy" z jídla zde byly rozhodně snesitelnější, než "jiné orgasmy" (*cough* Jo, dívám se na tebe, Kakegurui! *cough*), některé recepty šílené, ale po vizuální stránce hodně lákavé. Příjemně strávených pár dnů při postupném sledování 24 dílů/jednohubek. Ať žije vaření! 9/10 ()

Ni no sara (2016) (S02) 

Jeoffrey použil dokonalé slovo: "Gastroporno". To se k Shokugeki no Souma opravdu hodí. Foodgasmus pokračuje v plné parádě. Nekoukejte na seriál před jídlem, budete mít hlad (potvrzeno, když mi kolem 12. hodiny začalo kručet v břiše :D).. na druhou stranu - je to o to lepší zážitek = jíst a sledovat anime o jídle! Lahůdka. 9/10 ()

San no sara (2017) (S03) 

12.7.2020: Zhlédnuta první část. Zatím bez pochyby ta nejlepší série z celého Shokugeki no Souma. Konečně příběh není jenom o jídle a vaření (přestože je to jeho hlavní motiv, který se mi hodně líbí, ale pořád musíme myslet, že anime jenom o jídle je sice dobrý nápad, ale vhodný pouze na jednu sezónu). No a mně se nový pan ředitel i líbil. Sice chce zničit kreativitu svých žáků a udělat z nich tupé ovce, co poslouchají na slovo, ale konečně dodává příběhu i nějakou tu hloubku a za to jsem moc ráda. A že bychom se konečně dozvěděli něco víc o otci hlavního hrdiny, který mě hodně zaujal už na začátku? A těch foodgasmů s ženskými představitelkami tam bylo víc než dost, ale pořád je to vtipné, tak proč ne. Asi jediné ecchi, které mě pořád baví. Za první část 10/10. 25.02.2022: Konečně jsem se dokopala k druhé části. Nebylo to špatné, to určitě ne, ale zároveň to skvělé napětí, které ve mně vyvolal poslední díl (a že bylo opravdu super), se jaksi ihned vytratil po titulkách posledního dílu první části. A tak nějak mám dojem, že se tam leckdy některé věci opakovaly. Zjistili jsme něco víc o Soumově otci, což bylo rozhodně plus, ale souboj se třemi z "Elitní desítky" ve finále byl prostě fraška. Nemají ti lidi být náhodou "nejlepší" z celé školy? Nope, úplní amatéři je porazí, protože to příběh požaduje. I když to zní jako kritika, tak jsem se příjemně bavila i v druhé části třetí série, která si ode mě vysloužila 8/10. Takže když to sečtu (a opomenu úžasnou první část, kdy jsem doufala, že by snad druhá část ji mohla někdy překonat), je to okolo 9/10 za celou sérii. Slušné skóre imo. ()

Šin no sara (2019) (S04) 

I když člověk tak trochu očekává už dopředu, jak to všechno dopadne, nemůžu si pomoct, ale tato série mi přišla taková... zvláštní? Kdyby se opravdu touto sérií skončilo, jak to vypadalo při posledním díle, bylo by to "to finále", na které jsem čekala, nebo bych doufala, že to prostě bude mnohem lepší? Netuším. Foodgasm je tu pořád silný a doporučuji určitě něco k zakousnutí během sledování. Protože prezentace jídla byla super, i po stránce foodgasmů hrdinů to bylo pořád super (i když jsme to viděli už tolikrát, nemůžete nesouhlasit, že některé jejich výtvory fakt vypadaly lahodně), ale když vidíte u každého jídla zdejší porotce slintat a vychvalovat daného kuchaře do nebes, ale pak si vzpomenou, že vlastně to jídlo předtím působilo o něco lépe, protože se jim rozleželo nyní na jazyku, apod. tak mi to někdy přišlo, že jim nejde o jídlo, ale rozhodují se prostě ve prospěch příběhu. Souhlasím s Jeoffreyem, že se po čase těch foodgasmů trochu přejíte a tak nějak dopředu očekáváte, co s nimi ta chuť zase udělá. Z poslední série mám trochu obavy, protože vím už nyní, jak ji mnoho lidí zkritizovalo a hodnocení taky rapidně kleslo zničehonic. Přijde mi další série zbytečná, tato dokázala příběh krásně (i když předvídatelně) uzavřít. Za mě si vysluhuje někde mezi 8/10 a 9/10, protože to pořád bylo příjemné sledovat a bavila jsem se nad přehnanými reakcemi, ale některé věci se až moc opakovaly nebo byly předvídatelné... Ale protože tenhle příběh mám ráda a protože to nejspíš byla poslední dobrá série, tak přivřu oči a dám 8,5/10. ()

Reklama

Reklama