Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Potom, co 18letý Tsukasa Mizugaki selže při příjimačkách na univerzitu, je přijat společnosti SAI kvůli konexím jeho otce. Společnost SAI je známá výrobou androidů s lidskými emocemi nazývané Giftia. Tsukaso pracuje na oddělení, které se stará o dosluhující androidy. Tam začíná pracovat s androidkou Islou, jejíž jedinou povinností bylo roznášet kávu. (Harroc)

(více)

Recenze (26)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Je to tak a Goku má zase jednou pravdu... Bohužel i já, i když jsem v předvídání toho co se bude dít zpravidla dost slabý, jsem tady u tohohle anime prostě už od druhého dílu docela přesně tušil, kam se příběh i postavy budou ubírat, dokonce jsem měl i jasnou představu o tom jak to skončí a tušil jsem, proč se seriál jmenuje "umělé vzpomínky". První díl byl parádní, nabídl zajímavou zápletku a spoustu emocí a to jen proto, aby nám druhý díl obnažil vše až na kost, nastínil finální problém, prostě to co se bude řešit v posledních dílech a vzhledem k ladění seriálu bylo z toho všeho ihned docela jasné, jak to dopadne... Třetí díl mě v tom naprosto ujistil a přidal i jasnou představu o tom, jak se budou vyvíjet postavy. A tak jsem zklamán, je to jako vidět v učebnici matematiky nádherný příklad, který vypadá složitě, zamyslet se nad ním a během pár sekund zjistit, že vím kolik je x a znám přesně výsledek. Bavilo by vás potom počítání něčeho takového? Jediný rozumný důvod proč se do něčeho takového pouštět je, abych si ověřil, že jsem měl pravdu a tak jsem tedy vytrval až do konce a bohužel jediné co mě překvapilo byl fakt, jak málo se řešili případy s vyzvedáváním jednotlivých Giftií a jak moc se mě to snažilo "opíjet" romantikou, která na mě ale tady skoro vůbec nezabírala... ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Žeby remake Angel Beats? Ale nie, vážne, tá podobnosť tam je viac než viditeľná - Plastic Memories má pomalý a nudný rozbeh, presne ako Angel Beats . Plastic Memories je plná sympatických postáv, ktoré si nejde neobľubiť, máme tu (dve) Doruko-chan, bielovlasu krásku do ktorej sa nedá nezamilovať a hlavného hrdinu, ktorý má nejakú temnú minulosť. Presne ako Angel Beats . Aj keď seriál obsahuje miestami veľmi nepríjemný humor, svojim spôsobom je krásny a záver je veľmi smutný a dojemný. Presne ako Angel Beats . Chápete kam tým mieriť? Ale nie, aj keď sa jedná o úplne priemernú záležitosť (presne ako Angel Beats ), som si to naozaj užil a vôbec neľutujem, že som do toho vôbec šiel. Presne ako v Angel Beats . Moje hodnotenie: 64% ()

SonGokussj

všechny recenze uživatele

Objevte seriál, kde má každý z hrdinů svůj vlastní názor a mění se v průběhu v závislosti na okolnostech, unikátní postavy, které vás zaujmou negeneritickým vystupováním, s příběhem s tak hlubokou myšlenkou, že ho budete chtít vidět znovu. Ponořte se do krás grafického zpracování, kde vás největší detaily oslní a zvednou ze židle. Podivte se nad úžasně zpracovanými zvraty, kdy od prvního do posledního dílu nebudete vědět, jak to skončí... Ano. Objevte takový seriál a já se na něj budu velmi rád koukat místo této, slovy kolegy "citové ždímačky", která fungovala tak v prvním dílu a nyní ve druhém si už vysloužila můj koment naprosto odhadnutelného a generitického anime. Budu rád, když mě to přesvědčí o opaku. Za pár týdnů nashle... Prozatím nudných 35% ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Koncept tak trošku možno bol v minulosti už použitý a tu je pokus o jeho vzkriesenie. Teda elementy tohto anime boli aj v iných anime a tak teda konkurencia tu je a to je pre Plastic Memories zlou správou. Zlá správa je aj zopár slabších dielov, kde sa pracuje s tým istým dokola a vlastne sa pripravuje jedno veľké finále a medzitým sa toho až tak veľa neudeje. Postavy sú "milé" a Isla sa mi celkom pozdávala. Ono vlastne dôležitá vec v anime bola odhalená príliš skoro a potom bolo jasné čo sa bude ďalej diať čo si myslím, že bola zásadná chyba a divák sa mohol pripraviť na pokračovanie príbehu. Ono vlastne veľmi záleží od toho aké množstvo anime ste videli a aké anime preferujete či vám Plastic Memories sadne, alebo nie. Ono takéto anime proste potrebuje, aby sa tam dialo niečo ešte navyše, lebo čo sa týka budovania príbehu a romantickej časti tá je na tom dobre, ale chýba tam niečo viac, aby si človek nepovedal toto som videl už sto krát ohúrite ma niečím prosím? To sa nedeje a tak zostáva sa kochať a prijať, že toto je trošku citová romantická vec, ktorá už od začiatku stojí len na jednej nohe. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Celé sci-fi podhoubí s navracením androidů (vypadajících a chovajících se nerozpoznatelně od lidí) na konci životnosti se ukázalo vlastně zbytečné, autoři jen potřebovali záminku pro rozněžnělé "vytváření vzpomínek" při omezeném čase. Mladíček Tsukasa se totiž do jedné takové nemotorné giftie lolitky, kolegyně a nucené spolubydlící, které zbývá posledních nemnoho týdnů, zamiluje. Srdcelámající, navýsost cudná romantika tak hrála jasný prim a ve výsledku se mi i líbila, bohužel naprosto mimo mířil prkenný humor šablonovitých postav (kolektiv v práci). Zpočátku jsem myslel, že to snad i vypnu. 5/10 ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Tak 1. díl byl jeden z nejlepších, které jsem kdy viděl a dokonce mne rozesmál i rozplakal zároveň. Ale bohužel v dalších dílech se příběh zvrhnul v né moc dobré, předvídatelné a vtipné Drama. 60% ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že v tomto komentáři jsem se nevyhnula lehčímu vyspoilování pointy, takže přestože je seriál extrémně předvídatelný a budete vědět, jak skončí po první epizodě, tak pokud se chcete nechat překvapit, raději doporučuji ho nečíst. Absurdně výhodné náhody, téměř rozměrů těch v Kanojo okarishimasu, opravdu nejsou můj šálek kávy. Nestačí, že budou kolegové, musejí spolu i bydlet. Duuh. To dá rozum. Lolitka nešika mi ze začátku taky moc nesedla. Byla na mě extrémně introvertní a nečinná, první polovinu vůbec nijak nehýbala s událostmi, spíš se nějak vezla s dějem a přišla pravděpodobně chvilkami otravná i sama sobě. Naštěstí její chování později nabyde docela logického vysvětlení, kterému se podařilo nepatrně zvednout mé mínění. Alespoň mi tady nějak moc nelezl na nervy hlavní kluk Tsukasa. Je to sice odporně správňácký, stydlivý, awkward zmatkař, ale k dobru mu přičtu to, že se nikdy nechoval slizce a ukázal občas i nějakou odvahu, takže koukat na něj se dalo vydržet. Z postav se mi ale líbil nejvíc asi Zack. Ten byl taková správná potvůrka. No, občas jsem si prostě říkala, že kdyby se seriál soustředil třeba na příběh giftie Niny a její „babičky“ z prvního dílu, nebo vlastně na vztah jakéhokoliv člověka a jeho giftie, se kterou žije celých těch 81 920 hodin a je tedy dlouhodobou součástí jeho rodiny, než zrovna na Tsukasu, který tam přiletí a v prvních deseti vteřinách už nám oznamuje, že je do Isly hluboce zamilován, bylo by to asi o level výš. Z toho, co jsem tady teď vypsala, se asi mé hodnocení může zdát přinejmenším lehce podivné. Jsem si moc dobře vědomá všech nedokonalostí, kterými Plastic memories oplývají - vzorcovitosti námětu, slabší sci-fi kulisy, ničím extra nevynikajících charakterů i toho, že na veškeré dojemnosti má největší zásluhu píseň Again & again ve svých různých variantách, ale nějakým způsobem mě seriál donutil dobrovolně si na chvilku vypnout ratio a nechat se dojmout. Musím tedy nakonec sice ocenit především překrásný soundtrack, snahu vytvořit aspoň trochu originálnější twist, zajišťující postavám omezený čas (jiný než pořád dokola různé nemoci) a message v podobě cennosti vzpomínek, plného využívání  času se svými milovanými a důležitosti nechat některé věci v pravý čas odejít, což není moc a jsem si jistá, že můj komentář ovlivňuje i to, že ho píšu stále ještě opilá emocemi, ale stačilo to, aby v mých očích seriál dosáhl na slabounké čtyři hvězdy. ()

biasim1 

všechny recenze uživatele

Co jsem tak o Plastic Memories slyšel, čekal jsem to daleko horší. Nakonec to byla i celkem fajn romantika, ale to je právě ten největší problém. Na začátku vám je představen celkem zajímavý svět, kterému se ale tvůrci věnují opravdu minimálně. Svět, ve kterém žijí mimo lidí také androidi, kteří mají určenou dobu fungování a poté se musí vyřadit z provozu. Pozorujeme skupinku lidí, kteří se právě o to vypínání androidů starají a musí přitom řešit vztah androida s jeho majitelem. Bylo tu tolik možností, jak samotné téma využít a nakonec se neuskutečnila ani moje očekávaná šablona "co díl, to jeden příběh, do toho řešíme vztah hlavních postav" a jednotlivé příběhy tu byly snad jen tři. V poslední třetině už se série zaměří pouze na vztah hlavních dvou postav. Jak to s nimi skončí už sice poznáme během prvního dílu, ale i tak mi konec přišel dostatečně emotivní, ne ale natolik, aby mě, jak jsem občas četl, rozbrečel. Možná to je jen proto, že jsem čekal něco výrazně horšího, ale nakonec můžu dát fajn 5,5/10. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Než som sa dostal k Plastic Memories, vyhodil som von oknom behom dňa asi 3-4 iné anime, pretože to boli kraviny, až som si zo zoznamu v zúfalstve vybral toto a je ďalším dôkazom, že život je samé prekvapenie. Emócie, veľmi podarený humor, pár súčasných etických otázok robotiky, postavy, ktoré by som chcel spoznať viac, pretože ma zaujali a nenudili (akurát, chudáčisko hlavný hrdina je prototyp klišé). Pri väčšine som ale len čakal, čo kto zase povie či urobí, pretože ma bavili, všetky pôsobia pozitívnou aurou + dievčenské majú atraktívny dizajn. Ak ste Plastic Memories nevideli, a čakáte (ako ja), že sa po pár dieloch všetko zvrtne do nejakej "globálnej konšpirácie" a naberie všetko rýchly spád, ste na omyle. Je to čistokrvná romantická sci-fi dráma. Vadí to? Nie, ako som povedal o pár riadkov vyššie, skutočne som si to užíval a jednotlivé diely mi ubiehali ani som sa nenazdal. Mimochodom, všimnite si, že v intre má Isla v každom diely inú mimiku a postupne sa jediná miniscéna rozvíja podľa jej vývoja skrz celý seriál. SPOILER Akurát, podtitulková scéna úplne kazí ten koniec, pretože nedáva zmysel. Ako chápem, že tam je rozhodnutie na divákovi, lenže reakcia hl. postavy aj ostatných je úplne mimo tej možnosti, ktorá zvyčajne pri takej scéne býva. Naozaj nechápem, čo sa tam tvorcovia snažili divákovi predložiť. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Možná je mé hodnocení ovlivněné tím, že Plastic Memories je mé první anime po více jak půlroční odmlce, ale každopádně jsem s ním spokojen. Děj rozhodně není nijak zvlášť napínavý nebo nepředvidatelný, vlastně už od začátku prakticky víme, jak to celé dopadne... Ale to pravé kouzlo pro mě tkví v těch neviditelných otázkách za hlavním dějem - právě tyto otázky týkající se vztahů, citů a mnoho dalšího je něco, co se mi na tom líbilo. Opět ale musím podotknout, že po té době bez jediného anime bych možná ohodnotil kladně leccos... :-D - 90% ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

13-dielne anime z produkcie štúdia Doga Kobo je pohľadom do budúcnosti, v ktorej spolu bok po boku žijú ľudia a androidi, takzvané Giftie. Tí však majú iba limitovanú životnosť, po ktorej konci musia byť humánne zlikvidovaní. S Giftiou Islou sa v novej práci stretáva aj Tsukasa Mizugaki. Vytvoria spolu tím a čoskoro medzi nimi vznikne aj oveľa silnejšie puto. Nemajú však veľa času, Isle sa totiž čoskoro končí jej životnosť. Príbehovo anime pripravuje diváka na tragický koniec prakticky už od prvej epizódy. Tvorcovia však volia veľmi dobrý prístup, keď v jednotlivých častiach nepretláčajú blížiaci sa koniec Islinej životnosti do popredia, ale zobrazujú veselé chvíle medzi jednotlivými protagonistami. Okrem sci-fi a dramatických prvkov sú tak v seriáli snáď ešte výraznejšie humor a romantika. Mix veľmi príjemných postáv (Isla, Tsukasa, Michiru, Eru a ďalšie) a často vyložene komických situácií, ku ktorým v rámci deja dochádza, tak miestami až vyvolávajú pocit, ako keby sa na konci mohol stať zázrak a prísť sladký happy end. Vďaka tomu sa tvorcom darí diváka nielen zabaviť, ale ho aj dostatočne emocionálne vtiahnuť do príbehu. Deje sa tak takmer nenápadne, postupne a veľmi citlivo. Dokonca aj absolútny záver, za ktorý možno považovať celú poslednú epizódu, nie je "agresívny tear-jerker", ale skôr finále s gráciou. Plastic Memories predstavuje žánrovú kombináciu so solídnym príbehom, dobrými postavami, zvládnutou animáciou, humorom aj emóciami. Diváka dokáže adekvátne pobaviť, čím spĺňa svoj účel, avšak neponúka nič navyše, vďaka čomu by sa ako seriál dokázal dostať nad úroveň priemeru. Má veľa dobrého, prakticky nič zlé, čo by bolo nutné kritizovať, ale to povestné "to" mu v konečnom dôsledku predsa len chýba. Zlá voľba to však v každom prípade určite nie je. ()

Rastabilly 

všechny recenze uživatele

(82%) Jednoduché, předvídatelné, ale nic to neubírá na tom jak je to nádherné. I funny momenty dobře fungují. Škoda jen ... Dalo by se to natáhnout na plnohodnotných cca 25 dílů. Trochu více rozebrat příběhy ostatních postav. A nebo ještě lépe. Udělat alternativní verzí poslední čtvrtiny :-). Takto ve 13 dílech - Krásná romantická anime jednohubka ... která se z paměti nevytratí ;-) ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nedával takhle nízké hodnocení, tak se alespoň můžu vyřádit. Musím souhlasit s SonGokussj. Ještě bych podotkl, že postavy jsou mi svým vystupováním velice nepříjemné, hlavní zápletka může být sebelepší, ale prostě ji zpracovali velice nudně. A ty přeskoky mezi veselou taškařicí a temným ničením vztahů mi je spíše pro smích. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě tak trochu zklamal svou "normálností". Svým způsobem tu není moc velkých zvratů a napětí se tu tak člověk skoro vůbec nedočká. Celý seriál se spíše zaměřuje na romantiku, kdy jsem byl i překvapen koncem, který nebyl přeslazený, ale přesto neinovativní. Naštěstí hlavní hrdina není úplně tak otravný jako na začátku se svou naivností a sem tam se člověk pobaví na dalšími osobami. Kdyby se autoři více zaměřili na jednotlivé případy Giftií - různé situace, řekl bych, že by z toho trochu vyždímali více. Každopádně opravdu povedená animace a hudba celkem ušla. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Technicky, logicky, marketingovo a podobne vzaté by firma SAI asi skrachovala do troch dní, pretože ich spôsob servisu, nastavenia produktu a prístupu k zákazníkom je absolútne príšerný. Ako sci-fi bieda. Ale o to tu vôbec nejde. Sci-fi je iba kulisa. Hlavná je romantická linka a tá je podľa mňa nadpriemer. Situácia je vymedzená hranične a určite by som sa v podobnej ocitnúť nechcel. Krátka stopáž má tú výhodu, že emócie nestihnú vychladnúť. Posledná časť ma celkom dostala. Úsmev so slzami v očiach :-). ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Obsah k seriálu mi bol veľmi sympatický, tak som dúfal, že budem jeden z tých ľudí, ktorí vidia seriál ako podhodnotený. Bohužiaľ sa tak nestalo. Epizódy nemali žiadnu jednotnú myšlienku. Každý krát sa dialo niečo úplne iné a striedali sa pri tom aj žánre. Raz to bola čistá komédia, raz plná dráma, raz romantika, raz nepodstatný filler. Vzťah medzi dvoma hlavnými postavami nebol nijak úžasne rozvinutý ani hlboký podľa mňa. Len taký normálny. Filozofické životné myšlienky sa tam nerozoberajú. Je to len skôr, že divák sa nad tým sám zamyslí, že či by si to vedel predstaviť v realite. Určite očakávajte emočné scény, lebo však celý seriál sa zaoberá citlivou témou. Najviac ma asi bavil humor okolo jednotlivých postáv. Skoro všetky mali nejaké svoje neštandardné správanie alebo hlášky. Celkovo, bolo to fajn, nenudil som sa, ten humor – ktorého bolo málo – bol fakt dobrý, ale je to jeden z tých seriálov, ktoré keby som nevidel, tak by som bol s tým úplne v poriadku. Tri hviezdy síce dám, ale iba slabé. ()

P.V 

všechny recenze uživatele

Tak toto anime je presne muj salek kavy. Roztomila hlavni hrdinka, zamilovane pohledy, nevinne tvare, dojemny pribeh atp. I pres to, ze je prakticky predem jasne, jak to skonci (a konec si prave proto neprejete), bylo velmi zabavne sledovat prubeh vztahu Tsukasy a Isly, pozorotvat jak mala giftia naklada se svym pomalu koncicim zivotem. Veskere jejich prozite momenty me rozhodne nenudily a ja jsem shltnul cely serial na jeden zatah. ()

cumhead 

všechny recenze uživatele

Ze začátku působí jako celkem zajímavé romance anime, s unikátní zápletkou. Ale vyklube se z toho nejvíc normie show kterou jsem viděl. Hned po druhé epizodě šlo prediktnout co se bude dít. Tak zvané "Giftias", což jsou roboti kteří mají perfektní lidskou mysl a emoce, jsou vlastně jenom náhražky za normální lidi. Umřela vám dcera? Kupte si novou, tahle vám umře jenom za 9 let!! Ano, giftiím, for some reason po 9 letech totálně mrdne, a jsou OP (protože se jim vypnou limitry nebo něco takovýho, nevím proč tady prostě není nějaká funkce na shutdown, i dementní PC minulosti se umělo samo vypnout přes CMD command). A proto, aby se tomu předešlo, tak existuje práce která se stará otyto dosluhující roboty (tohle mi trošku připomělo Violet Evergarden, tím jak chodí k různým lidem a řeší emoční problémy, ale Violet měla actually dobrej příběh a character development). Připadá mi, že tenhle důvod proč se sami nevypnou po své lhůtě, je jen aby náš protagonista měl práci, a vytvářelo to zbytečný drama. Ale to se dá říct o celém seriálu. Drama stylu: Teď musíte bydlet spolu protože...prostě. Mi přijdou trošku stupidní. Co se týče komedie...achjo. Máme tady klasickou tsundere, drunk strong female character, a šéfa kterého nesnáší dcera. Drama - neúspěšný, zbytečně forcovaný, Komedie - lítostivá/cringe a strašně out of nowhere, tak co ta romance? Jelikož je mezi člověkem a androidem, tak už asi všichni víme kam to čpe. Androidovy dochází lhůta ale oni jsou zamilovaný, blah blah, tohle už jsem věděl od prvního dílu. Takže romance - predictable AF. Co se týče charakterů. Tsukasa jako protagonista, je tak... strašně hloupá postava. On už i vzhledem vypadá jak z továrny na protagonisty. Já prostě nemám co oněm říct, protože je tak plain až to bolí. Isla, love partner pro Tsukasu. Je shy, introvertní a depressed. Podél anime se trošku otevře, a je víc cheerfull. Až na to že je to lolina tak je to OK postava, ale nic speciální na ní není. Co se týče side-characterů... když dáte postavě smutnou minulost, tak to tu postavu neudělá dobrou. Celé story...je tak... strašně straight-foward. Normálně se podívejte na první epizodu, a začněte hrát bingo, protože proč ne, třeba vás to i zabaví. Poté tady máme spoustu fan servicu, protože proč ne, nahý holky jsou sranda ne? Když se něco začíná dít, tak tam najebou scénku kde se sprchuje, proč? Well, aspoň ta scénka vypadal dobře... Animace je celkem dobrá, klasické 2015 anime. Anime které mě má rozbrečet, mi přišlo k smíchu. ()

Wourly 

všechny recenze uživatele

Příjemná animace, postavy se také zalíbí. Škoda jen, že nápad nebyl dotažen víc dramaticky. Mělo to určitě potenciál na 5*, ačkoliv na vážné věci se rádo zapomínalo ve stylu popcornové komedie. Jen doufám, že Isla dostane cestu ke svému deníčku. Mělo by to pak klapnout. ()

Reklama

Reklama