Reklama

Reklama

Tři holky jako květ

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Eliška Balzerová, Iva Pazderková a Marie Doležalová v komedii o životě, do kterého patří radosti i trápení. Záznam z komorní scény Divadla Na Fidlovačce. Hra Tři holky jako květ (v originále Little Gem) byla autorským debutem irské dramatičky Elaine Murphyové, který jí přinesl řadu prestižních cen. Jejími hrdinkami jsou ženy tří generací: energická a tolerantní babička, perfekcionistická, a proto i vystresovaná matka – samoživitelka, a potřeštěná, rebelující vnučka.
Autorka se pro své postavy inspirovala v psychologické poradně pro ženy, kde tato jinak vystudovaná herečka jeden čas pracovala, což mělo jistě vliv na popularitu hry, ve které se najdou ženy všech generací.
Hra je psána formou stand-upů, které se ovšem důmyslným způsobem skládají do příběhu jedné rodiny s jejími každodenními starostmi a radostmi i velkými problémy.
Inscenace Divadla Na Fidlovačce nabízí skvělé herecké výkony Elišky Balzerové v roli důchodkyně pečující o nemocného manžela a dělající si starosti o přepracovanou dceru, Ivy Pazderkové v roli prodavačky v dámském oddělení dělající si starosti o potřeštěnou dceru a Marie Doležalové coby rebelující maturantka, která má ovšem už také svoje – a ne malé – starosti. Tři holky jako květ v jejich podání nabízejí divákům velkou dávku humoru i emocí. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Aky 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené představení. Minimalistické jak co do formy, tak obsahu, navíc s přesně vyváženými vtipnými, tragickými i dojemnými detaily. Nejsem zvláštní fanda ani jedné ze tří zdejších hereček, ale zde mi ve svých rolích sedly. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Do divadla bych na tuhle tragikomedii asi nešel, ani ji nikomu nepouštěl, ale bavila mě – jak humorem, tak vážností. Dobrý byl cit pro detail a ženský pohled na věc. byl žNečekal jsem, že mě nejvíc (ale jen o trochu) bude bavit Balzerová. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V divadelnej tvorbe mám značné medzery a na tři holky som naďabil viacmenej náhodou. Minimalistická scéna, výborné herecké výkony a najmä úžasné texty nedovoľujú vnímavému divákovi uvedomiť si plynutie času. Takže celkovo veľká spokojnosť. Budem rád, keď nejakou ďalšou náhodou naďabím na divadelnú hru porovnateľných kvalít. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Famózní, úžasné, strhující, zábavné, dojemné, k smíchu, k pláči.... Perfektní divadelní představení! Všechny tři holky jsou BEZVADNÉ. Dámy? Klaním se hluboko, až k zemi a tleskám vám. :-) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Na Fidlovačce jsem byla jenom jednou a byl to můj naprosto nejhorší divadelní zážitek. O to víc mě three women show potěšilo. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Slyšet část té hry při veřejném čtení by určitě bylo vynikající, ale dělat z toho divadlo? Ke konci už ty monology byly fakt natahované. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Velice sympatické a minimalistické představení. O hereckém umění Elišky Balzerové jsem věděl, ale překvapili mě i herecké výkony paní Pazderkové a Doležalové. Mám rád tyhle intimní a minimalistické věcičky, které nepřináší mnoho, ale dávají dost. Tleskám. ()

allebra 

všechny recenze uživatele

Elišku Balzerovou jsem už v Divadle Na Fidlovačce párkrát viděla, takže jsem čekala, že to bude dobré. Bylo to skvělé! Perfektní herecké výkony si pohrávaly s mými emocemi, takže jsem střídavě slzela dojetím i smíchem. Prostě to nemělo chybu, nádherný herecký koncert! ()

oli009 

všechny recenze uživatele

V divadle se střídaly chvilky hlasitého smíchu a hrobového ticha. Dvě zcela odlišné věci v jedné divadelní hře, už jen to dokazuje jak výjimečná a uvěřitelná je tato hra. Zároveň je psaná jen pro fantastické herecké výkony a ty já naštěstí dostala, výkon byl skutečně na poklonu. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré divadlo. Ze života. Čím to je, že v tom Irsku mají tak zatraceně dobré dramatiky? Chytře jednoduchá výprava. Ale působivá. Hudba citlivě zvolená. Skvělé herečky. Všechny tři. Rozesmály mne i rozbrečely. Ale přece jen paní Balzerová nejvíc. Dobře prožitých 111 minut. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, při které se tři herečky potkají na jednom pódiu jednou a to až na konci, pokud si teda pamatuji a neobjevují se krátce i na začátku. Každopádně hra je postavena na vyprávění různých událostí z pohledů tří různých generací a nejzajímavější je, že jednotlivé dialogy připomínají opravdu stand-up, což zrovna Ivě Pazderkové by mohlo vyhovovat, takhle totiž začínala. Hra se perfektně pohybuje na hraně jak humoru a vážných témat, tak i černého humoru, a na této hraně dokáže umně balancovat. Jsem si jistý, že řadu problémů budou známé i jiným divačkám, možná dokonce divákům, takže rozhodně je nad čím přemýšlet a čím se bavit. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Krásné, milé, úžasné, chytré, skvělé, zábavné, veselé i smutné a mnoho dalšího :) Skvělé výkony! Bravo dámy! ()

black8 

všechny recenze uživatele

V krátkej dobe už druhá divadelná hra v televízii, ktorá ma okúzlila. Prvá bola zo slovenského SND s názvom LENI a teraz toto predstavenie. Užila som si ho, zasmiala sa aj posmútila. A Eliška Balzerová na mňa zapôsobila podobne profesionálne ako na mňa vie zapôsobiť Milka Vašáryova. Skvelá herečka. A musím uznať, že divadlo v televízii vie fungovať, ale musí byť pútavé a musia v ňom hrať ženy. :-D ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Monology hereček jsou zdařilé, avšak sedí spíše dámskému publiku. Já jsem se sice nenudil, ovšem to je především zásluhou Elišky Balzerové, která je hlavním lákadlem inscenace. Je nezapomenutelná... emoce střídá vtip a ta její přirozenost je skvělá. ;-) ()

Reklama

Reklama