Reklama

Reklama

Prožít si své peklo

  • Francie À chacun son enfer (více)

André Cayatte natočil tento film s vědomím, že hlavní role, postava matky, které unesou dítě, je hratelná. Ale jen jednou herečkou. Nikdo, zdá se, neumí beze slov zahrát pohled plný poznání, žalu a hrůzy tak, jak to předvádí Annie Girardot ve své vrcholné formě. (moudnik)

Recenze (71)

misterz 

všechny recenze uživatele

Prísť o dieťa takýmto spôsobom je to najstrašnejšie, čo môže rodiča postihnúť, tú bolesť si ani len neviem predstaviť a ani nechcem. Čo sa týka filmu, tak z hlavnej hrdinky (Annie Giradot) som mal zmiešané pocity. Síce tu mala pár scén, kde svoj smútok zahrala presvedčivo, ale keď som sa nad tým zamyslel ako nad celkom, prišlo mi jej správanie minimálne podivné a celkovo dosť chladné. Príbeh sám o sebe nie je žiadne terno, hlavne prvá polovica má niekoľko nudnejších scénok, avšak veľmi sa mi páčilo ako sa to nakoniec celé uzavrelo a ako to matka vyriešila. V podstate si vybrala jediné možné riešenie, nebolo nad čím špekulovať... Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vůbec nechápu zdejší vysoké hodnocení. Já viděl zcela průměrné drama. Synáček se zlomeným srdíčkem se zbavil své malé sestřičky, aby trošku potrápil vlastní maminku a nevlastního tatínka. Zajímavé to místy určitě bylo. Rozuzlení bylo více než fajn. Podstatně méně fajn byl způsob, kterým se na rozuzlení přišlo. Výkon hlavní herečky mi ani zdaleka nepřipadal tak úžasný, jak jej vychvaluje obsah. Taktéž jsem úplně nepochopil logiku toho, jít s případem únosu do televize a celý případ nesnesitelně zmedializovat. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel nascendi. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Napínavé komorní drama-thriller o matce, která si prožije peklo únosu své dcerky, vlezlosti novinářských hyen, necitlivého přístupu policie a drsného odhalení, které povede k drsnému rozhodnutí... Mám rád tyhle silné komorní příběhy a oceňuju, že se do příběhu skočilo rovnýma nohama až poté, co proběhl únos i první neúspěšná fáze vyjednávání, žádné zdržovačky, naopak. Pointa je sice snadno odhadnutelná, ale i tak je působivá a v příběhu nejde zdaleka jen o ni. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Madeleine Girard (Annie Girardot) mi ve strhujícím dramatu ukázala, co znamená prožít si své peklo. Jednoho dne je její dcerka unesena a únosce požaduje peníze za její vrácení. Manžel Madeleine Bernard zkontaktuje policii a k předání nedojde. Madeleine bere situaci do vlastních rukou a ve velmi emotivním vystoupení v televizi požádá únosce, aby jí dal ještě jednu šanci. Tu dostane, peníze předá, ale dcerku Lorance dostane zpět mrtvou, zabalenou v modrém pytli na odpadky. Musí pozřít krutou realitu, jenže pohár krutosti a bolesti není ani zdaleka prázdný, a odhalení pravdy ji donutí vypít ten kalich až do poslední kapky. Strhující a kruté zároveň a pokud peklo existuje, pak vypadá asi nějak takhle... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film na mě strašně psychicky zapůsobil. Milovala jsem Annie GIRARDOTOVOU a vidět ji jak hraje naprosto zdecimovanou matku, které někdo unesl její malou dcerušku, to chtělo naprosto silné nervy. Nemohu zde popisovat jak to dopadlo, protože tato téměř vynikající kriminálka byla tak překvapující a zároneň tak příšerná !! Nemohu zde prozradit pointu, to už raději napíšu, že vrah byl zahradník. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve svých pamětech Annie Girardot (Madeleine Girard) vzpomíná, že natáčení mělo těžký dopad na její osobní život. Rozešla se s tehdejším životním i hereckým partnerem Bernardem Fressonem (Bernard Girard) a i s režisérem Andrém Cayattem, s nímž se nepohodla kvůli závěru filmu, který jí připadal příliš drastický a depresivní. (vesper001)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama