Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce - Série 3

(série)
Z natáčení
USA, 2017, 11 h 28 min (Minutáž: 40–49 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Colman Domingo, Mercedes Mason, Danay Garcia, Rubén Blades, Daniel Sharman, Sam Underwood (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Když se Fear the Walking Dead vrátí ve své třetí řadě, naše známé rodiny se společně ocitly v neklidném a násilném ekotonu na americko-mexických hranicích. Mezinárodní dopravní linky byly s ohledem na blížící se konec světa zrušeny a postavy z našeho seriálu jsou nuceny pokusit se znovu vybudovat nejen společnost, ale pokud možno i svoje rodiny. Madison (Kim Dickens) se znovu setkává se sým apokalyptickým partnerem Travisem (Cliff Curtis), ale Alicii (Alycia Debnam-Carey) zlomila její vražda spáchaná na Andresovi. Syn Madison je vzdálen jen několik mil od své matky, Nickovou (Frank Dillane) první akcí jako vůdce je to, že vidí Lucianu (Danay Garcia), jak ji přepadla americká milice — pár sice unikne smrti, ale Nick už se necítí být nesmrtelným. Poté co jsou oba po emocionální i po fyzické stránce zotaveni, Strand (Colman Domingo) se začne usilovně starat o měnu nového světa, zatímco zajetí Ofelie (Mercedes Mason) pro ni bude zkouškou její schopnosti přežít; uvidí se také, zdali dokáže nabrat otcovu divokost. (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (20)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série překvapila, protože průměrný seriál dostala o stupeň výš. Troufám si říct, že originál strčila do kapsy. Ve třetí sérii jsme viděli skvělou práci s kamerou, napětí, atmosféru, zvraty a mnoho dalšího, co originálu chybí. I tento FWD do teď negradoval, ale tohle je příjemná změna. Obávám se, že nebude mít dlouhé trvání a v další sérii nás čeká pokles. Uvidíme, každopádně tato série si jiné hodnocení než plný počet nezaslouží. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mírné zlepšení v ohledu zajímavějších postav, ale přetrvávající nesmyslné rozhodování hlavních postav a "líné" psaní z pohledu scénáristů posílají FtWD nejlépe do seriálového průměru, ze kterého se už asi nikdy nezvedne. Troy a Nick to trochu táhli, bez nich by člověk neměl důvod se na to dále dívat, což je na seriál s tolika postavami opravdu velká bída. 60% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatku tretej série sa Clarkovci ocitnú na vojenskej základni. Tá je napadnutá nakazenými a jedinou možnosťou je ďalší útek. Dozvedia sa o idylickom ranči, kde žije pokojná komunita. Vyzerá to, že konečne našli miesto, kde sa môžu usadiť a snažiť sa prežiť apokalypsu, ale aj toto miesto má svoje problémy a ani zďaleka nie je také krásne, ako navonok vyzerá. - Tretia séria velmi príjemne prekvapila. Je akčnejšia, hororovejšia, krvavejšia, a čo je najpodstatnejšie, konečne tu je poriadne množstvo Zombies. Najprv popíšem, čo sa mi na tejto sérii nepáčilo. A tým je v podstate len zbor hlavných postáv, ktoré tu sú už od prvej epizódy. Tí herci sú tak otravní, že to je až neuveritelné. V niektorých momentoch som pri ich dialógoch a scénach dostával taký cringe, že sa mi normálne až slzy tlačili do očí. V tomto smere mám pocit, ako keby scenáristi písali rozprávku pre deti, v ktorej sa dobrým postavám nič nemôže stať. A tá postava Madison to je niečo otrasné. Toto nemá s realitou naprosto nič spoločné, pretože aj keď sa počas apokalypsy samozrejme všetko mení, určite nič nebude fungovať tak, ako si Madison povie. Je úplne absurdné, že nejaká komunita funguje desiatky rokov, a ona tam príde a za pár dní ju všetci počúvajú. A to je asi jediná vec, ktorá mi v tejto sérii prekážala. Inak to je oproti druhej sérii naprosto dokonalý hororový seriál a úroveň tu ohromne narástla. Plusom je pridanie velmi sympatických vedlajších postáv, ktoré sa neboja nesúhlasiť s väčšinou a ísť si svojou cestou. A to je to, čo chcem v seriálovom horore s apokalypsou vidieť. Silné charaktery, ktoré sa neboja ísť proti konvenciám a zavraždiť každého / všetko, čo im stojí v ceste. Tvorcovia sa zlepšili aj v technickej oblasti, pretože kamera, hudba a efekty sú oproti druhej sérii ovela lepšie. Potešil aj obrovský nárast zabití ( dokonca aj viacero smrtí velmi dôležitých postáv ) a velké množstvo gore v kombinácii s peknými maskami. Zvraty boli tentokrát omnoho vydarenejšie a fungovali perfektne, pretože im pomáhalo aj to nehostinné prostredie, ktoré bolo ovela lepšie ako tá loď zo série predošlej. Záver bol trochu bláznivý a nejasný a som zvedavý, čo bude ďalej, pretože tak, ako som bol po druhej sérii hrozne znechutený, som teraz hrozne zvedavý na štvrtú sériu, v ktorej by sa mal k zabehnutej partii pripojiť jeden z hlavných hercov z The Walking Dead. + herečka z Where the Devil Hides a Friend Request + herec z It + herec z The Colection + herec z Halloween II a Abattoir + herec z Ratter + herec z Final Destination 2 + herec z Love in the Time of Monsters + herec z The Wicked + herec z Havenhurst + herec z Dead Awake + herec z Phoenix Forgotten + herečka z Insidious: Chapter 2 ()

mirra66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě se jedná o velmi dobré zpracování žánru, které navíc staví zejména na vývoji postav, a to více než na samotných neživých, jež jsou zde spíše jakousi kulisou. Nebudu hodnotit každou řadu zvlášť, neboť se mi nechce a hlavně by to bylo zbytečné, protože každá řada je kvalitní (i když je každá trošku jinak zpracovaná). Osobně jsem u toho strávil mnoho večerů a určitě jsem se nenudil. Poslední díl navíc vykazoval některé překvapivé momenty, což mne potěšilo (ale zároveň obsahoval i nejslabší chvilky). Doufám jen, že se z toho nestane nekonečná "novácká" zombie Ulice a dočkáme se rozumného zakončení. Takže směle k hodnocení, které za všechny série činí 82%. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda, čekal jsem něco o dost velkolepějšího na takový procentový hype. I přesto se jedná o cool sérii, ale docela jsem váhal, jestli dát 3 nebo 4 ⭐. Ale zase se to zlomilo ke konci, kdy to bylo fantastický. První díl je skutečně maso! Bylo to intenzivní, krvavý a napínavý. Travis se zase vytočil a stálo to za to. Jak já tu postavu miluju! A Alicia dostala velký posun kupředu - zažila nepředstavitelný trauma. Bohužel pak nastává opět, tak jako u druhé série, v druhé třetině pokles. Snaží se o vyostření sporů, ale za mě to tak zajímavé nebylo. Čekání na vyvrcholení trvalo poměrně dlouho a po dějové stránce to nebylo tak plné jako většinou. Stejně se mi to ale celkem líbilo, a pak naštěstí nastalo zase zlepšení úrovně kvality, takže závěr byl víc něž uspokojivý. Vyhodnocení: Finále bylo pořádně velkolepé, tak doufám, že další série dobře naváže ()

Galerie (354)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody zazní píseň „Death is not the End“ od australského zpěváka Nicka Cavea. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody hraje skladba „Stand By Me“ od amerického umělce Ki:Theory. (Doomcourier)

Související novinky

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama