Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce - Série 7

(série)
USA, (2021–2022), 12 h 14 min (Minutáž: 41–51 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Teddy (John Glover) uskutečnil svoji vizi "konce", když celý Texas zamořil výbuchy jaderných hlavic, ale jak bude vypadat "začátek", to záleží na těch, co přežili. Nový začátek jsou nuceni budovat pod zamračenou oblohou světa, který přišel o všechny naděje, kde je vzduch stejně smrtelný jako potulné nebezpečí, kterému je třeba čelit. Přeživší se dozvědí, co v nich vězí a nakolik mají tuhý kořínek. Někdo se blýskne skvělými schopnostmi, jiní si najdou jiné cíle a ještě jiní budou muset sami sebe znovu definovat – a to i v tom případě, že ti, které kdysi považovali za součást své rodiny, za to budou muset zaplatit strašlivou daň. (AMC Czech)

(více)

Recenze (16)

Davidkkk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristický odpad, z jehož ansámblu se nenápadně všichni snaží uprchnout. U Fearu už jsem navyklý na epizodní zaměřování na jednotlivé postavy, nicméně rozhodnutí, která tvůrci dělají s druhou polovinou 7. sezóny, mě nepřestávaly udivovat. Oči žadonily, abych to dropnul, nicméně i tak jsem se hecnul, abych se dostal k finále, které je dalším neskutečným plivnutím do obličeje. A to by člověk řekl, že po té 6. sezóně, která byla docela povedená, se tvůrci polepšili. Nenene. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina řady má alespoň atmosféru (i když debilní scénář), v druhé polovině už zůstane jen ten debilní scénář. Druhá polovina obsahuje jedny z nejhorších epizod co jsem ve FTWD viděl. A zázračné zmrtvýchvstání Jedné staré protivné rašple je doslova trapná zoufalost. Je vidět, že seriál prostě už nemá herce co by o něj stáli, tak debilně twistuje. Více u jednotlivých epizod. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7.séria je aspoň nápadom a vizuálom zaujímavá - skutočný postapokalyptický look po výbuchu jadrovej bomby, kde všetkým stačí plynová maska a hocikedy si ju dajú dole. Je tu milion nelogických vecí, navyše tí hlupáci, ktorí stoja za poslednými sériami idú v rozpore so všetkým, čo sme sa vo WD naučili - zrazu sa už viete z pohryznutia vyliečiť, máte len teplotu a to vraj len vďaka radiácií. Gratulujem. Je neuveriteľné že toto má niečo spoločné s mojou milovanou 3.sériou. Ale predsa - v poslednej časti sa vrátila moja láska. Aspoň nejaká odmena za to, že som vydržal až doteraz. A teda okrem poslednej časti môžem s pokojom na všetko čo sa stalo po epizóde 4x8 zabudnúť a pri najbližšom znovupozretí skočím rovno z 4x8 na 7x16. Hodnotenie - Epizóda: 16, ***** / 12,14, **** / 1,4,7,8,10,11,15, *** / 2,3,5,13, ** / 9, * / 6, Odpad! ) ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak neví, jak tuto řadu hodnotit. Byla divná, a to jsem se na ni tak těšila. Atmosféra po výbuchu jaderné bomby by mi asi byla milejší, kdybych na to nekoukala v době, kdy tato hrozba je pro svět reálnější, než kdy dřív. Ale tak dobře, když pominu nějakou vlastní přecitlivělost, tak mi tato série přišla moc kulisová, občas mi ty reálie fakt připomínaly kulisy z divadla. OK, jsme v době po výbuchu, krajina je mrtvá, všude samá mlhovina a déšť, prostě spad na každém kroku. Na začátku všichni nosí masky, takže občas člověk dost dlouho neví kdo to vlastně je. Postupem času masky odkládají, protože už je to bezpečnější. No spíš scénáristům došlo, že zamaskovaný seriál moc nepofrčí. Někdo chodí bez masky skoro neustále a je v pohodě, někde se s radioaktivitou v té samé době potká chvíli a ihned smrtelně onemocní. Koně jsou však zřejmě ozáření odolní, chodci ale ne.  POZOR SPOILER!!! I když při výbuchu byli naši hrdinové schovaní v různých krytech, zase se společně shledají. Ale já jsem občas zmatená kdo je vlastně s kým a kdo proti komu, protože naši staří známí prochází různými obraty povahy. Co mě osobně šíleně nebaví jsou epizody plné představ, snů, halucinací .... to mi přijde jako vycpávka a i když nakonec má pro děj smysl, tak je to zdlouhavé a pro mě zbytečné. Dobře, Strand se nám změnil v hlavního padoucha, to je zajímavý obrat. Takže tu máme tým Strand vs tým Morgan. A vůbec Morgan najednou zachraňuje hlavně "Mo" a na ostatní se vykašle? A Alicia, ta je nesmrtelná. To bych ještě zkousla, ale ta její touha pořád jen všem ostatním pomáhat už mi leze na nervy. No a finále? Achjo. Jak já byla ráda, že tahle ježibaba zaklepala bačkorama a ona nám najednou obživne. Když zavřu oči nad zrovna jejím návratem, tak snad přesun do oblasti, kam výbuch nezasáhl, snad slibuje osmou řadu jako lepší podívanou. ()

wesi96 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5/10 (spoilery). Já opravdu nechápu jak mohli na tak dobrou 6. sérii navázat tímhle. Jakoby se v 6. sérii snažili zachránit FTWD, nalákat opět diváky a když už je měli, tak přišla 7. série, kdy si řekli - srát na to. Tolik nelogických věcí, scénáristického bordelu a to nemluvím ani o tom jak mi to celé přijde takové levnější. Myslím kulisy, prostředí a ostatní. Nevím a mrzí mě to, bo jsem Fearu vždycky fandil a vždycky jsem se k němu snažil najít cestu, i přes hroznou 5. sérii. Fear měl potenciál, opravdu velký po finále 3. série, ale od té doby, to jde šíleně z kopce a je očividné, že jim na tom tak nezáleží. Další škoda je, že nenechali Teddyho žít a nenechali ho jako záporáka do téhle série. Seriový vrah a ještě to jak byl představen v předchozí sérii působí o dost lépe, než z ničeho nic si vycucat Stranda jako záporáka. Alicia off the game, Madison ve finále, v 8. sérii dostanem Troye zpátky, no uvidíme jak tenhle bordel celý skončí s jeho poslední sérii. ()

Galerie (513)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě zazní píseň „California Dreamin'“ od The Mamas & The Papas. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „The Days“ od Willa Foxe. (Duoscop)

Reklama

Reklama