Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2015, 5 h 2 min (Minutáž: 43–65 min)

Epizody(6)

Recenze (26)

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.séria je skvostná, pretože nám dala to, čo nám nedal original the Walking Dead. A to absolútny začiatok apokalypsy, kedy ešte ľudia nevedeli, čo sa to deje. A tiež ešte mala vplyv armáda a uzatvorila mestá. To bola príjemná zmena. Navyše sú tu zaujímavé postavy a rovno dve sexi riťky Madison a Alicia. Páči sa mi na tejto sérií všetko od akcie, postáv a predovšetkým práve ten úplný začiatok apokalypsy. Bolo skutočne zaujímavé sledovať, ako sa tá situácia počas týchto šiestich epizód zhoršovala, ako svet išiel čoraz viac do sračiek a ako boli všetci ľudia zúfalí. Rovnako ako v the Walking Dead, tak aj tu je prvá séria nezabudnuteľná a môžem tie epizódy sledovať dookola. (Hodnotenie: Epizóda 1,2,3,4,5,6 ***** ) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po první sérii, která měla jen 6 dílů, posadím hodnocení někam ke dvěma hvězdám, i když, přiznám se, z kraje jsem měl se seriálem pořádný problém a nechybělo mnoho a koukání jsem ukončil. Prvních pár dílů bylo absolutně debilních a nezáživných. Hrozně nesympatické postavy (úplně všechny) dojem také zrovna nevylepšovaly. Všem přeji brzké skonání. Jako jediný sympaťák se mi jeví ten bohatý negr. A neopomenu si postěžovat ani na to, jak mi tady chybí ten děsně cool přechod na úvodní znělku, který jsem si užíval ve Walking Dead. Naštěstí, poslední dva díly celkem ušly, konečně se začalo něco dít a nezbývá než se vydat vzhůru k lepším zítřkům. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak jsem si představoval zrození apokalypsy. Sice možná by bylo i dobré vlastně ukázat, kde se nákaza vzala, ale ono to zase tolik nevadí. Ten zrod mrtvých ve společnosti je vlastně to, co jsme neviděli v povodních Walking Dead. Líbilo se mi to zpracovaní. První zombie, zásah armády a poté nekontrolovatelný zmatek, desítky pokousaných, panika. Spíše se obávám, co čekat od následujících sérií a dílů. Neboť už tu máme apokalypsu a teď to sklouzne do kolejí, kde byly Walking Dead? No uvidíme. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"The only way how to survive in mad world, is to embrace madness." No, ako by som len začal. V prvej sérii FEAR THE WALKING DEAD sa určite nejednalo o šialený svet, počas prvých troch epizód som sa dokonca nudil. Jediné tri prvky, ktoré držia celú túto sériu nad vodou sú pôvabná Alycia, ktorej vstupy na scénu ma zakaždým potešili, potom to, že celý príbeh sa odohráva v slnečnej Californii a napokon finálna epizóda, ktorá bola najlepšou z celej série. Ale ako by som mohol zhodnotiť poslednú epizódu, bez toho, aby som zhrnul (viac-menej sám pre seba) všetky predošlé? Prvá časť nám ponúka veľmi vlažný a pomalý úvod do celého diania, a to najmä tým, že sa z väčšej časti odohráva vo svete, ktorý ešte nebol poznačený apokalypsou oživlých mŕtvol. V druhej epizóde zavládol absolútny chaos a ja už som si aj začínal myslieť, že seriál naberie to správne tempo, no nestalo sa tak a tvorcovia sa v tretej epizóde rozhodli naladiť na hororovú vlnu, čo veľmi oceňujem a po pravde sa im to aj vydarilo, no koľko bolo okolo zbytočných kecov, to jediné mi vadilo. Potom prichádza na rad štvrtá časť, v ktorej sa dokopy nič neudialo, no nasledujúca, piata epizóda svojim záverom iba predznamenala to, že finále bude "podľa môjho gusta". A aj bolo. Šiesta časť priniesla to, čo mám na pôvodnom seriáli najradšej – napätie, nepredvídateľné rozuzlenia, ale najmä obrovské hordy "chodiacich mŕtvych". Ale samozrejme, že pôvodnému seriálu tento určite nemôže konkurovať, pretože dôvod jeho vzniku je pre mňa nad slnko jasnejší – vidina vyššieho zisku z dobre predávanej značky THE WALKING DEAD. Keď som sa rozhodol, že si pozriem prvú sériu tohto spinoffu, tak som si myslel, že viem do čoho idem, no v konečnom dôsledku ma FEAR THE WALKING DEAD príjemne prekvapil. Ale, tak, či tak, na druhú sériu sa v najbližšej dobe nechystám, pravdepodobne až po zhliadnutí celého pôvodného THE WALKING DEAD. Nevadí, aj keď to bolo celé neuveriteľne urozprávané, aspoň 7/10 si prvá séria zaslúži. "They do evil, because of fear. " ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice to není takovej náhul jako pár posledních řad TWD, ale má to svojí atmosféru, nápady, napětí a nářezovej poslední díl. Takže prozatím silnější 4* s potenciálem na pátou. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série nám toho moc nenabídla. Krom seznámení s postavami seriálu, sousedských vztahů, arogantní vládě, namyšlených vojáků....a.... je toho prostě hodně, ale akci rozhodně nečekejte (krom pár momentů, které by šli nacpat do 15 minut). Takže když to shrnu, první řada nenadchne, ale ani neurazí, takový zlatý střed. 50% ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zacatek jak se to stalo..celkem pekny, nejaky dily horsi a nejaky totalni pecka, ale posledni dva jsou hodne top a asi tam padlo hodne penez, ta rezba na zakladne byla famozni ! presto jako celek 3/5 ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Season 1- Trestuhodně nevyužitý potenciál FTWD přicházel se slibnou premisou. Dostali jsme šanci vidět propuknutí celé nákazy a reakci společnosti na neočekávanou katastrofu. Přístup seriál zněl možná dobře na papíře, výsledný produkt je nepodařený. Dostali jsme bandu nezajímavých postav, které jsou úplně nepoužitelné a hloupé. Téměř nikdo vám nedokáže přirůst k srdci a po většinu času si budete rvát vlasy nad rozhodnutím, jaké udělají. Děj se snažil působit záhadně, přesto pohořel. Napětí či nějaký strach se nedá vybudovat okolo postav, které nikoho nezajímají. Navíc každý ví, co přijde, tím se ve velké míře eliminuje složka překvapení. Jediná postava, která dokázala zaujmout, byla feťácká troska. Je smutná, že pouze Nick dokázal pochopit závažnost vzniklé situace. Charaktery zkrátka stály za prd, dějově to také nebyla žádná sláva. FTWD je nepovedený zombie seroš, přesto měl obří sledovanost a dostal druhou sezónu. Předpokládám, že další rok bude už pouze klasický WD akorát v teplejším podnebí. Season 1 - 50% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spin-off veleúspěšné značky zblízka a v omezeném zorném poli sleduje jednu rozvětvenou rodinu při samotném vypuknutí zombie (pardon, toto je ve světě Živých mrtvých nepoznané slovo) infekce. Takže, očekávaje bezobsažné půtky mezi mužem, ženou, jejími dětmi, jeho ex, jejich synem a několika dalšími, co vůbec nepatří do rodiny, jako základní pilíř, zvedám opatrný palec nahoru. Jinak opět je hrozně moc cítit ta pesimistická podstata Kirkmanova díla, že těmi největšími sviněmi i tváří tvář apokalypse zůstávají živí -malicherní, sobečtí, pomstychtiví- lidé. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné. Asi tak bych popsal první sérii Fear the Walking Dead. Jediné co tady můžu vypíchnout bylo, že příběh je originální a má to, co TWD chybělo, a to nějaká prohlídka světa, který upadá do apokalypsy. To je právě to, co tenhle svět potřebuje. Rick si někde v pohodě spinká a ostatní musí bojovat o holý život. Zbytek bych chtěl asi věnovat lidem, kteří nad tímto seriálem brečí. A co jste čekali? Že tenhle seriál bude o tom jak nějakej Abdul a jeho bílá rodina si budou hrát na Ricka a jeho průbojnický kamarády? Že tohle bude kopírka původního TWD? A to žijete kde? Jako ty tvůrci na to někdy jsou blbý dost, ale tohle je naštěstí nenapadlo. Tenhle seriál má právě to, co rozjetému předchůdci chybí. A jestli se vám to nelíbí, tak prosím. Podle mne tahle jedna šestidílná série měla víc do sebe než poslední dvě šestnáctidílné série TWD. Přineste druhou série? ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak oproti tomuto bolo aj klasické walking dead lepšie. Ale čo už, dalo sa pozrieť, predsa len 6 epizód , no človeka ta odradí keď ho seriál nevtiahne. Priemerná záležitosť. Ktorú ďalej sledovať určite nebudem. Už je tých zombie seriálov proste veľa, aj keď tu zombíkov moc nebolo. Posledná epizoda ale bola veľmi dobrá. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skončilo TWD, a tak bylo načase se pustit do všemožných spin-offů, abych pak do budoucna (například do chystaného seriálu Rick a Michonne) měl povědomí o všech možných postavách a organizacích, které se můžou objevit, tak abych pak nebyl zmatenej a nemusel si to pozjišťovávat na internetu. Opravdu oceňuji, že to nekopíruje TWD a seriál tak vytváří úplně jiné prostředí a postavy, takže jde vlastně o zcela něco jiného, ale přesto si drží svou atmosféru a kvality. Za mě vypadá dokonce FTWD nadějněji než původní seriál - je hodně reálný, má originální lokality, postavy, vztahy a průběh, kterým bych se já osobně řídil. Nejsou tu žádné, ano vím, teď mě ukamenujete, postavy typu Rick a Daryl, takže se při sledování zbytečně nerozčiluji a všechny charaktery mám v oblibě. Až na Chrise, který není ale bezdůvdoně de*ilem, takže to je v pořádku. Nejradši mám Travise, se kterým se ztotožňuji. Dalším velkým plusem je, že stojíme při samotném počátku. Tempo samo o sobě není nějaké rychlé, ale já to naopak vítám, že je pomalejší. Je to tak reálnější a věřím, že by tomu tak bylo i ve skutečném světě (nekosili byste hned jednoho zombíka za druhým jakože nic). Sleduje se to skvěle a celý děj s postavami žiju, protože je snadné se do situace vžít. Zakončení je suprové. Nastane velká akce a rozběsněný Travis je teda pecka (ten to zandal!). Závěr je smutný a kamera výborná, přesně pasující k soundtracku. A když už jsme u soundtracku, to je dalším velkým plusem, protože je ho dostatek (oproti TWD, kde by to bylo báječný ho mít víc) a je cool. Mám to rád a jsem za tenhle styl vděčný. Jen tak rád! Vyhodnocení: Bože, ochraňuj mě před spoilerama. Už na mě jeden vyskočil, tak už žádný další! ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi něco jako povinnost pro nás, čekatele na novou sérii WD. Nicméně po zajímavém pilotovi se kvalita nějak zasekla a krom atmosféry vlastně seriál nic moc nenabízí. Rozhodně pokud bychom chtěli srovnávat s první sérií WD, tak z toho toto dílko vyjde s pořádně rozmlácenou hubou. V čem FWD opravdu hodně moc zklamal jsou naprosto nesympatické postavy, které se ještě většinu času chovají jako devět týdnů neořezávaná tužka (čti prostě tupě). Zvlášť v seriálu, kde jde o vyvražďování hlavních postav je to velký problém, protože jsou vám jejich osudy dost ukradený. Žádné strachování o jejich přežití (jako tomu je u Rickovi skupiny, ikdyž i tam se našlo několik výjimek) a jen těžce se do nich lze nějak vcítit. Oblíbenou postavou je tedy pro mě (ikdyž nevěřím, že to řeknu) ta smažka a pak ještě nějaký černoch z konce, co se tam ukázal na pár minut, ale vypadá zajímavě. To je vše. Travis má celou sérii jeden výraz a to výraz naprosto naivního ňoumy, jeho žena vypadá, jak kdyby měla místo lebky kvádr žuly a její dcerka je sice pěkná, ale úplně z ní čiší dnešní oblíbené dilinkovství, kdy je sice zombie apokalypsa, ale ona se tam maluje a hledá hadříky ala laciná coura. Pak nějací portorikánci, kteří vypadají všichni stejně (až na Daniela) a voják, který se v posledním díle zachoval úplně nepochopitelně divně. No prostě nevím no. Je to takový na půl cesty, ale prostě nemůžu odpustit, že seriál, který má pouhopouhých 6 epizod se takhle zoufale táhne. 60% ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série FTWD začíná v běžném světě, tak jak ho všichni známe. Seznámíme se s postavami, postupně se začnou dít zvláštní věci a série končí dílem, kdy v L.A. plně vypukne zombieapo. U teto série se mi zacatek libil, protože to napětí a klid před bouří mám rád a líbilo se mě, jak se to díl od dílu začalo zhoršovat. Samotné finále pak naladí na druhou sérii. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S úspěchem TWD tomu je 5 let a máme tu první spin-off seriál! Fanoušci původní show to hodně kvitovali, protože hlavní seriál začal stagnovat a kvalita i poutavost klesala. Takže si každý rád připomněl tu úvodní depresi z nového světa. No a zatím se to na mateřský seriál ani zdaleka nechytá.. Důvodem je lenivý styl, kterým tvůrci apokalypsu tady uchopili. Všechno jde hrozně pomalu. Sice je fajn vidět ten kus příběhu, který nám v podstatě kvůli Rickově kómatu neukázali, ale jak je to vláčné tak to nemá ten správný drive. Chybí tam chodci prostě! Hlavní postavy se taky zatím neukázali v nejpoutavějším světle, ale budiž příslib jistého Victora Stranda, jehož charizma za dvě minuty zastínilo postavy i s náskokem pěti epizod ;). Ale vzestupnou tendenci to má, takže se jede dál! 40% ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Malý bráška k Walking Dead, bohužel seriál vůbec nedosahuje kvalit plnohodnotné série. Zaměřuje se na Los Angeles v době, kdy pandemie teprve propuká. Bohužel jako hlavní postavy si vybere bandu tupý, hloupě jednajících a nemyslících osob (ne nikdo z nich zatím není nemrtvý :). ▐1. série (6 dílů) (2D dabing) ** ()

Jason13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

65% - Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, že na to musím koukat trochu jinýma očima než na TWD. Potom je to celkem v pohodě zkousnutelný. Nicméně to velmi trpí velkým nedostatkem zajímavých nebo sympatických postav (mě osobně se líbila asi jen Alicia a po posledním díle Strand).. A i přestože je takhle série kraťoučká, nevyhnula se nudnějším a protahovaným částem.. Finále ale není špatné a mohlo by být příslibem k povedenější 2. sérii... ()

Reklama

Reklama