Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce - Série 2

(série)
TV spot
USA, 2016, 10 h 54 min (Minutáž: 41–46 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lorenzo James Henrie, Arturo del Puerto (více)
(další profese)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Po tom, čo Los Angeles zasiahla epidémia, ktorá si vyžiadala milióny zosnulých, ktorí sa prebudili ako zombie, sa rodina okolo Madison (Kim Dickens) ocitne na lodi Abigail. Luxusná loď uprostred oceánu sa zdá byť miestom, kam sa zombie nemôžu dostať, ale na rodinu čakajú ďalšie problémy spojené s únikom pred apokalypsou. Zdá sa, že bezpečné útočisko nájdu v Mexiku, ale tu ich opäť čaká len nehostinná púšť a tisícky zombie. (Marceloo)

(více)

Recenze (26)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// To vodní prostředí hrozně táhne, o tom prostě žádná. Ale... ale schválně, jak dlouho něco takového může vydržet a schválně, jak moc nás (mě, vás i je) bude bavit řešit ty stejné problémy, které už jsme předtím přece jenom někde viděli. Můj osobní tip je, že příliš dlouho ne. Ale hrozně rád bych se mýlil, protože tenhle cast je zatraceně libovej a tu vynikající režii z prvních několika epizod první řady mám stále živě v paměti. Tak - prosím. 6/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, čo Los Angeles zasiahla epidémia, ktorá si vyžiadala milióny zosnulých, ktorí sa prebudili ako zombie, sa rodina okolo Madison (Kim Dickens) ocitne na lodi Abigail. Luxusná loď uprostred oceánu sa zdá byť miestom, kam sa zombie nemôžu dostať, ale na rodinu čakajú ďalšie problémy spojené s únikom pred apokalypsou. Zdá sa, že bezpečné útočisko nájdu v Mexiku, ale tu ich opäť čaká len nehostinná púšť a tisícky zombie. - Velmi nepodarená séria. Tie postavy sú tak nesmierne otravné, dialógy slabé, chronológia úplne chaotická, kamera roztrasená, strih katastrofálny a na toto všetko som sa musel pozerať až v pätnástich epizódach. Prvá polovica bola ešte ako tak zaujímavá, ale druhú tvorcovia nehorázne pokazili. Nebolo tu zlé úplne všetko, napríklad tie lokácie boli nádherné alebo pozeranie sa na vychádzajúce hororové hviezdy ako Alicia Debnam-Carey a Daniel Zovatto mi vôbec nevadilo. Finále sa nepodarilo a už bežiaca tretia séria snáď viacero vecí vysvetlí. Šancu jej určite dám, pretože podla hodnotení to zatial vyzerá na sériu najsilnejšiu, takže snáď pomôže zabudnúť na túto nepodarenú druhú sériu. + herečka z The Devil's Hand a Friend Request + herec z The Magicians + herečka z The Taking of Deborah Logan + herec z iZombie + herec z The Suffering + herec z No One Lives + herec z The Vatican Tapes a The Rezort + herečka z A Haunted House + herec z It Follows a Don't Breathe + herec z Paranormal Activity: The Marked Ones + herec z Exeter + herec z The Girl in the Photographs + herec z 2 Lava 2 Lantula! + herec z Insidious: Chapter 2 a Frankenstein ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páči sa mi, ako sa 2.séria líši od tej prvej. Jazdíme si na loďke (divím sa, že to tak nerobia všetci ľudia, kedže na vode ste chránení pred zombíkmi), sem tam zastavíme u brehu, omrkneme zásoby a nejakých preživších a znova sa vrátime do bezpečia. V druhej polovici série sa zase dostaneme do priestorov Hotela na pláži, čo je taktiež úžasný nápad a pripomínalo mi to celé vynikajúcu video hru Dead Island. Postáv je málo a na každej mám niečo rád a o každú sa strachujem. Celé sa to stále drží vysokých kvalít a aj druhú sériu mám veľmi rád. (Hodnotenie: Epizóda 1,3,13,14,15 ***** / 2,4,5,6,7,9,10,11,12 **** / 8, *** ) ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela nuda s občasnýma skokama nahoru. Postupně to ale gradovalo až do dost super hutnýho finále (i tak si s tím klasický TWD pořád vytírá zadnici, hlavně když tohle finále přemazali nehorázně krutým startem sedmý série). Jen to chování některých postav zase... i v tom finále třeba - Hectorovo myšlení bylo dost divný. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série si vede daleko lépe jak její předchůdce, ale furt to není ono. Tvůrci sice "jemně" přitlačili na pilu, ale furt to nejsou taková jatka, jak bych očekával. Ani postavám nejde uvěřit, že fungují "jako" jeden tým! To naopak fungovalo v originální WD, kde člověk opravdu věřil, že jsou nerozdělitelná "rodina". Snad se polepší, uvidíme a já doufám! 70% Viděno, zatim do S02E07. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Season 2 první polovina – tyhle zombíci by se měli co nejdříve rozložit a skončit v seriálovém zapomnění První řada byla veskrze průměrná a zanechala ve mě velmi hořkou pachuť zbytečného spinoffu. Proto jsem k nových epizodám přistupoval velmi opatrně a sakra lituji, že jsem seriálu dával svůj další čas, který si rozhodně nezaslouží. Nepatrnou jiskřičku naděje ve mně vykřesaly první minuty nové sezóny, ale byly nemilosrdně spláchnuty v okamžiky, kdy se děj vydal na širé moře a začala tak další zbytečná odysea plná nezajímavých postav, plytkého příběhu a nepřesvědčivého podání hereckými představiteli. Nic se na to nezměnilo ani po přenesení událostí na souš, kdy se snad ještě ve větší míře dala aplikovat má předchozí výtka. Zkrátka tento seriál neštymuje a snaží se hrát na něco, co rozhodně není. Stále mou pozornost získal pouze Nick, který umí diváka nějak zaujmout, zbytek je ale prostě zoufalost a nedokážu pochopit tu vysokou sledovanost těchto zombíků. FTWD tak bude dále pokračovat bez mé účasti, s jedinou naději kterou v sobě nesu, a to aby vymřelo kompletní osazenstvo a došlo tak k jakémusi restartu. Pak by seriál opět získal mou zvědavost. Season 2A – 40% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná z postav mne dosud nezačala zajímat - taky příležitostně jednají pěkně stupidně, což omlouvají mateřskou-otcovskou-jakoukoliv jinou láskou; nebo prostě demonstrativně ukazují, jak je krutý svět bez pravidel mění. Jenže nemrtví tu představují nebezpečí jen tehdy, když se to scénáristům hodí (to se pak zčistajasna zpoza rohu vyrojí a někoho bezvýznamného zakousnou), ono totiž stačí se trochu opatlat jejich krví a hned se můžete v klídku producírovat mezi nimi! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl celkově nějak zhodnotit druhou sérii, tak asi v celku pozitivně. První půlka, ale dle mého stála za nic a vlastně se tam nic extra nedělo. Druhá půlka už nabrala nějaký obrátky a je docela sranda, že si všichni stěžovali jak je vlastně celej seriál na hovno. A co je lepší? Normální Walking Dead? Tak to určitě. Já vím, že každej máme vlastní názor jo, ale ten kdo mi řekne, že poslední dvě série Walking Dead byly lepší než alespoň tato jedna, tak to asi nemá v hlavě v pořádku. V původním Walking Dead se v podstatě nic neděje a postavy se tam chovají jako po lobotomii a postrádají schopnost komunikace. Je to smutné, ale druhá série Fear the Walking Dead byla lepší než poslední dvě série jeho staršího bratříčka. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani druhá séria neprekročila svoj tieň. Navyse pribudlo až 11 epizód. Poniektoré slabé. Ale našli sa aj skvelé epizódy so zombíkmi. Dám šancu aj tretej sezóne. Snaď sa to už konečne rozbehne a mňa to bude baviť. Ako začiatky WD dobré. 3* ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Tohle není série seriálu, nýbrž velmi sofistikovaný mučící nástroj. Sledovat druhou řadu FTWD je skutečně utrpením a to po všech směrech. Několik málo dílů z této agónie vystupuje a šlo by je hodnotit lépe než jednou hvězdou, nicméně jako celek nemohu jinak. První sérii jsem udělil tři hvězdy a trošičku jsem jí přilepšil, proto této sérii uděluji s čistým svědomím pouze jednu jedinou hvězdu. Jakožto fanoušek WD (což je utrpění samo o sobě) jsem začal FTWD sledovat víceméně proto, že třetí a čtvrtá řada vypadají dobře. Tak jsem se holt musel protrápit prvními dvěma řadami, doufám, že ta mizérie stála za to a že třetí série bude kvalitativně výrazně lepší. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O trochu horší než předchozí, a to především kvůli 2/4 seriálu, kdy ta úroveň byla celkem bídná (vinice byla fakt špatná a dál Bůh Šiva byl uspěchaný a nesmyslný). Naštěstí byla jinak úroveň super. Nejlepší díl byl za mě buď Všichni zahyneme nebo Duch. Moře je lokalita, kde za mě využili tvůrci spousty věcí a bylo to záživné, takže oceňuji. S postavami jsem si o něco bližší a u některých nastalo k silnějšímu výlevu emocí nebo odvážných rozhodnutí. Všechno bylo zase vydařené a zombíků přibylo, takže jsem spokojený. Jen, mě tolik nezajímala Tijuana. Zajímavé je, že se do seriálu dostávají úvodní scény a flashbacky, takže další bod nahoru. Jen doufám, že si udrží úroveň, aby to neskončilo jak u Ztracených, kde v pozdějších sériích začaly být dost zbytečný a nudný. Každopádně se zde opět objevily cool lokality a jsem fakt rád, že se konečně někdo v apokalypse vydává na jih, protože se skoro v každém druhém příběhu vydávají postavy hned na sever. Vyhodnocení: Nepříčetný Travis mi úplně vyrazil dech (miluju tu postavu ještě víc) ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci rozhodně neměli lehký úkol v podobě nasměrování dost prabídné první série do něčeho "alespoň koukatelného". No, některé pasáže jsou opravdu vyvedené, ale prostě to furt drhne. Dost. Divák se u této zombie nudokalypsy dost nutí do dalších dílů a rychle zapomíná předešlý děj (můj případ), kdy pak ani neví, z jakého důvodu už se nesetkáváme s některými ještě donedávna hlavními postavami. V tomhle ohledu FtWD prostě originální zomboně (kde si smrt důležitých postav pamatujete celé roky) rozhodně nepředčilo. Postavy jsou vám tu poměrně dost ukradený. Taky aby ne, když je to tam samá béčková reklama na hloupé chování. Příklad z finále: banda po zuby ozbrojených chlápků jde zabrat kolonii, přičemž na ně kolonisti připravili past (It's A Trap!) v podobě hejna zombíků, kteří je všechny schlamstli. Jak ku*va?! Přijde mi, že v tomto seriálu lidé umírají jen proto, aby někdo umíral, protože ty smrti jsou vždy dost směšně přitažené za vlasy. Ale co já se tu budu rozčilovat a nějak víc o tom přemýšlet. Je to prostě laciná náhražka. Nic víc, nic míň. Taky když třeba nemáte peníze na Tatranku, tak si koupíte třeba Jizerku... Ale co pak zjistíte? Že Tatranka je jenom jedna. A že jste fakt zoufale chudej, že nemáte ani na Tatranku... 55% ()

Blutarg 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s některými komentáři = postavy dělají tak STRAŠNĚ nelogické věci a mají stupidní názory a postupy, že mám chuť to celé smazat. Jediný důvod, proč to dokoukám, jsou výrazně lepší hodnocení S03 a S04. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po delší odmlce po otřesném dílu Shiva (s02e07) jsem se rozhodl dokoukat zbytek epizod, a naštěstí to šlo trošku víš, alespoň do koukatelného průměru. To nevyužití potenciálu z první sezóny a celeho toho "počátku konce" ale dost mrzí. A méně epizod by tomu taky slušelo víc. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně to je už koukatelnější a lepší než předchozí první série. Ale pořád na míle za mateřským TWD. První půlka na lodi Abigail je fajn jenže je znát, že to není úplně výživný materiál, takže se to po chvíli začne malinko vléct, což však tvůrci odhadnou, a tak se rozhodnou k několik klíčovým rozhodnutím. Původní skupinku rozdělí. Bývalý feťák Nick si jde úplně svojí cestou a místy šlo o nejlepší část série, hustý kam to tahle figurka dotáhne bez fetu. Madison se hodně proplete s Victorem Strandem, oba přidají na drsnosti a na zkušenostech, ale rozhodně to není příslib, jaký nabídl závěr série předchozí. Zatím pro mě platí, že když Strand neřeší něco ze svojí minulosti, tak mi tam úplně nesedí. Oproti Madison, která tu autoritu má a přes celou sérii ukazuje o kolik je lepší postavou než její manžel. Uvidíme, ale tahle žena si to vůdcovství v nějaké komunitě podle mě v budoucnu vybojuje. No a pak je tu samozřejmě naše hlavní duo po vzoru Ricka a Carla, tedy Travis a Chris Manawovi, kteří dokonale ukazují jak nemají vůbec šanci seriál utáhnout a často jen paběrkují. Chris se postupně vyprofiluje v totálně otravnou postavu, avšak vše pro diváka dobře dopadne a překvapivě to Travisovi i uvolní ruce k normálnímu fungování, Snad brzy přijdou i nějací zombieci, jelikož zatím se pořád spíše mluví o ničem, než pořádně něco řešit. Komunita není, chodci jim pořád dávají hrozně na prdel, no snad se to ještě nějak oklepe. 60% ()

Reklama

Reklama