Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce - Série 4

(série)
Trailer

Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve čtvrté řadě seriálu Fear the Walking Dead uvidíme svět Madison Clarkové a její rodiny novýma očima — jsou to oči Morgana Jonese, též spojeného s příběhem probíhajícím ve světě The Walking Dead. Bezprostřední minulost postav se prolíná s nejistou přítomností bojů a objevů při setkávání s novými přáteli, nepřáteli a hrozbami. Bojují za všechny ostatní, proti všem ostatním a proti legii smrti, aby si nějak vybudovali novou existenci navzdory drtivému tlaku života, od něhož se musely odloučitt. Temnota se zde střídá se světlem a teror s klidem. Hrdinové, žoldáci a zbabělci, ti všichni jsou společně tlačeni do nové reality Fear the Walking Dead. (AMC Czech)

(více)

Recenze (13)

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do 4.série prichádza Morgan a s ním aj celé the Walking Dead. Už je to úplne ten istý štýl, ktorý sa ničím neodlišuje. V tejto sérií stratíme šokujúco 2 hlavné postavy a tým sa to zvrtne tým nesprávnym smerom a všetko sa len zhoršuje. A to nehovorím o tom hnusnom šedom filtri. Pôvodné postavy, ktoré sme si obľúbili nahradili úplne nové a tie už nie sú tým pravým. Okrem kovboja a Dharmy sa k nám pridá ešte jedna otravná lezba typu Tara. Tá si so sebou nosí kameru a to je to absolútne najprimitívnejšie na celom seriáli, pretože sa často dívame na neuveriteľne nudné interview rozhovory. A to nehovorím že v 5.sérií sú tomu venované 2 epizódy typu national geographic. Spoiler: Odpálili mi tu najobľúbenejšiu a najhlavnejšiu postavu - Madison a tým to pre mňa neskutočne upadlo. Už je to iný seriál než býval. Niečo ako American Horror Story, kde je každá séria úplne o niečom inom. (Hodnotenie: Epizóda 2,3, ***** /  4,8, **** / 6,7,11,14,15,16 *** / 1,5,10,12,13, ** / 9, * ) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak se očekávalo, čtvrtá řada je horší než třetí. Z Walking Dead přichází v této sérii Morgan a s ním i polovinu série šeď a nuda. Musím však ale přiznat, že své kvality ještě má, ale pokud to půjde v těchto kolejích, další řada bude totální průser typu Walking Dead 7-8 řady. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série jakoby předznamenala pád celého seriálu do hlubin všemožných odpadů. Dvě nejdebilnější postavy Morgan a Al udávají ráz celé sérii, která se tímto mění na sluníčkářské multi-kulti... Je plná nelogicky jednajících jedinců viz třeba to, že nikoho nenapadne ( např. ve scénách v nemocnici ) potřít se krví mrtváků, přesně tak, jak to dělal kdysi Nick, a předejít tím mnoha nebezpečným situacím. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

První polovina velmi zajímavě pojatá a hodnotil jsem 4 hvězdami. Druhá polovina, zhruba od té bouře, se postupně propadala do nudy, zaseklé desky a nesmyslů. Poslední díl už vyloženě odpad, na to bolelo se dívat. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po super 3 řadách nastává bohužel propad. Obrovský skip o jeden rok je nám předhozen bez jakýchkoliv vysvětlivek a nám nezbývá nic jiného než se s tím spokojit. A tohle jen proto, aby se dalo Fear the Walking Dead prolnout s The Walking Dead. Dalo se to vyřešit mnohem lepšími způsoby. Šedý a vybledlý filtr mi lezl dost na nervy, ale postupem času jsem si na to zvykl (co jiné nám zbývá). Stejně tak jiná kamera a práce se střihem a úhly, která se podobá TWD. Dost mě štve, že překopali tento seriál do podoby původního seriálu jen pro ,,větší úspěch‘‘. Vizuál 1.-3. série si cestu k mému srdci našel hned, ale zde si člověk bude muset zvykat a je to dost nanic. Dále je už oficiální, že Travis nežije, což mě dost bolí, ale dá se s tím žít. O to horší je, že jsem přišel o své další silné favority, což je dalším důvodem, proč tato série postrádá další plusové body. Ano, chápu, za jakým účelem to tvůrci dělají (nastolení jiné, temnější atmosféry a psychiky postav), ale alespoň to nemuselo být tak násilně rychlé, blízko sebe a v takovém podprůměrném provedení. Každopádně by bylo 100% lepší, kdyby se to vůbec nestalo! Na intro jsem si taky musel chvíli zvykat, ale když se to vezme kolem a kolem, tak se mi nakonec líbí ten westernový nádech a znělka, takže dobrý. Jsem rád, že jsme opět nebyli ošizeni o zajímavé lokality a postavy, takže aspoň v tomto ohledu to pořád zůstává to staré dobré FTWD. Přesto mám ale pocit, že byla tato série taková prostší, prostředníkem mezi 3. a další nadcházející sérií. Moc se tu toho totiž v podstatě nestalo. Alicia však dostala opět ohromný rozvoj osobnosti a její díl s Charlie byl pecka! Ta Charlie mě ale pořádně s*ala od počátku do konce. S takovým smradem bych vůbec nechodil kolem horké kaše a prostě mu všechno vrátil i s úroky! Morgan mě taky hodně zezačátku iritoval, ale později se zlepšil, jen ten konec... V poslední třetině doufáte, že už se teda udělá ten slavnej trip, ale skončí to nějakým hloupým Morganovým umíněným rozhodnutím?! To teda fakt ne. Záporačka této sezóny se mi líbila a měla zajímavou ideologii, ale bohužel to mohlo být vygradovanější. Vím, že to dokáží tvůrci líp. Vyhodnocení: Tady to nebyla 2/3, co byla špatná, ale hned ta úvodní třetina ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první rodině se Madison rozpadne rodina a s ní i celý seriál. Další polovina je sledování nezáživných peripetií členů nově se vytvářející skupiny (tvůrcům nevadí přeskakovat události bez vysvětlení, zato si postavy hodně povídají a některé jejich motivace vyznívají v důsledku hloupě), která nakonec musí čelit jedné bláznivce. A to vše s jednou z nejméně sympatických postav z TWD v čele. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor SPOILER!!! Hurááá, Oba dva protivní Clarkovic jsou najednou pryč. I když musím říct, ač jsem ani Madison ani Nicka neměla ráda, že jejich odchod mohl být zpracovaný líp. Jak odešel Nick je ještě v pohodě, ale u Madison by si to zasloužilo víc prostoru. No nevadí, s jejich koncem ale přichází nová krev a mísí se mezi staré známé. Hlavní je asi příchod Morgana. Jo, toho mám ráda. A taky mám ráda postavu Jacka, to je prostě miláček. Kdežto vypravěčka příběhů si mé sympatie moc nezískala. Přeskakování v čase dalo sice seriálu nový rozměr, ale já tohle moc nemám ráda. A noví hrdinové z trucku za mě taky nic moc a linka s Marthou za mě úplně otřesná. Celkově to má ale spád a pořád dost skvělých okamžiků, abych na to chtěla koukat dál. ()

TommyC94 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím snad nejhorší řada. Druhá polovina řady mi připadá mi jakoby tvůrci už nevěděli jak seriál posunout příběhem dál tak tam nacpou uplně ten nejjednodušší scénář typu chceme zachraňovat ostatní lidi před těmi zlými. Z postav se stávájí samaritáni s mojžíšovým syndromem s cílem radší zdechnout sám než aby umřel absolutně cizí člověk. Hvězdičku za Johna Dorieho ()

Reklama

Reklama