Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Diskuze

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

amyth

to já vím , že člověk v kómatu s péčí vydrží i desítky let, ale bez péče moc dlouho né.

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Ouwen

to je celkem normální přežiješ bitvu a pak tě zabije "bodnutí včely"To už prostě tak je, můžeš jich pobít mraky, a pak na jednoho nestačíš. To je osud , sice dost ironický , ale osud. mě v téhle souvislosti napadlo třeba seriál Revoluce, Spoiler-kdy 10 dílů se snaží dostat syna se zajetí,aby ho v 11 díle nechali zemřít, dost velký paradox. (taky dobrý seriál škoda, že ho zrušili, svět bez elektřiny byl zajímavý)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Beckett51

:D to pobavilo. takže 1 zombík má více svalů než 100 dalších a ten samej co neudržel Corla, rozpáře Dejla?

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

amyth

Pozor!

Kameňák jsem viděl před lety a myslim si, že kdybych to viděl nyní, už mne to bavit nebude a co hlavní, tak PrisonBreak měl ještě lepší scénáristy, než Walking dead. U Prison Break zejména v první sérii (ano bylo tam pár náhod, nepopírám) fungovala skvěle atmosféra, dobrý herci co hrají dobře a fungovalo napětí. U WD je značná pouze vata, nic víc.

A když už zacházíme totálně do detailů, tak i probírání kdo se staral o Ricka je úplně mimo mísu.

amyth

amyth (hodnocení, recenze)

Ouwen

Baví mě lidi co dají pětku Kameňákům, hltají Prison Break (TO byl scénáristický úlet), ale jsou celí žhaví rozebírat něco na co se vlastně nedívají protože je to nudí. Taky nějáká teorie?

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Já taky přispěji s jednou perlou.

 

Zombík v lese chytl Corla za nohu, ale neudržel ho. Ten samej zombík pak roztrhal břicho Dejlovi, v tom obřím poli. Tyreese se dostal přes asi 100 chodců u auta kladivem. Potom ho zabije jeden jedinej, protože Tyreese proti němu nemá šanci.

 

Jaké máte teorie? :)

na příspěvěk reagoval amyth, Beckett51, cariada

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Kdo by se mohl z WD objevit ve FWD? Doktor Jenner, Bob, Daryl a Merle, Guvernér?

Uživatel Ampi smazal svůj příspěvek.

Lyli

Lyli (hodnocení, recenze)

amyth

Svým příspěvkem jsem narážela na to, jak se níže kluci baví o tom, kdo se tak o Ricka mohl starat. Jen nápověda.

Sama za sebe po detailech nebádám....moc mě nezajímá jestli v komatu ležel 40 nebo 41 dní...nemá to pro mě velký význam.

amyth

amyth (hodnocení, recenze)

Lyli

Jsou dvě teorie - jedna, že armáda odcházela mnohem později, což by odpovídalo proč nemocnice vypadala tak jak vypadala - venku byl navíc vojenský tábor. Druhá, že se o něj starala Gale (tuším) z webových epizod. Obojí je možné (svým způsobem jediné vysvětlení, protože tam v nemocnici fungovaly světla, tzn. někdo doplňoval generátory) - problém byl, že zapomenuli odstranit ten vozík z před jeho dveří ..... odkaz ///// http://www.hitfix.com/comedy/how-the-walking-deads-rick-grimes-survived-his-coma-isnt-a-mystery-yall  ///// jinak člověk v komatu vydrží dost hodně, viz. příběhy co všechno a jak dlouho přežili

na příspěvěk reagoval Lyli, cariada

Lyli

Lyli (hodnocení, recenze)

Pokud se nepletu, tak Rickova nemocnice byla v jedné sérii těch kratičkých webových epizod. Bylo to o té doktorce, která sídlila v té nemocnici a přeměněné zavírala do jídelny (ty dveře s řetězem a nápisem, které viděl Rick ve svém špitále...).

na příspěvěk reagoval amyth

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

cariada

Tak třeba tam nějaký doktor/ři zůstal/i a staral se o pacienty, dokuď mohl. Však v každém druhém filmu, seriálu takoví doktoři jsou.

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

tak že 45 dní , jenže stejně ho někdo musel ošetřovat sám by nemohl přežít bez vody a živin to jest bez infuze, která vydrží pouze x hodin pak je třeba jí vyměnit. Přístroje ho sice můžou udržet naživu, ale jak dlouho bez přísunu živin nemá šanci, víc než 14 dní a i to si myslím, je až moc. Zkuste 14 dní nepít nejíst, je po vás, organismus to nevydrží.

na příspěvěk reagoval BackPa

amyth

amyth (hodnocení, recenze)

0 - globální rozšíření nákazy. +14 - Shane kontroluje Rickův dech v nemocnici a dává před dveře pojízdné lůžko a blokuje je. +59 - Rick se probouzí. Pokud chcete počítat start šíření virusu, tak je třeba vycházet z epizody s1e5-Wildfire, kde je jasně řečeno Jennerem, že je to 194 dní od objevení viru a 63 dní od vypuknutí globální nákazy. Tzn. od úplného začátku je to den 0 objevuje se virus Wildfire, civilizace se snaží s tím bojovat, v den 131 virus propuká globálně a společnost přestává fungovat. 145 den čistka v nemocnici kde leží Rick, 190 den se Rick probouzí.   ///// Takže ty informace v seriálu byly poměrně přesně uvedené

na příspěvěk reagoval Ampi

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

tak mě napadlo,(vím že to sem moc nepatří)  když byl Rick 2 měsíce v kómatu , jak se do toho kómatu vlastně dostal? (už si to nepomatuju byl postřelený?) a stalo se to před nákazou tuším ale jak dlouho? Jde mě o to jak dlouho byl v kómatu než vypukla nákaza a v jakém skluzu je tenhle seriál od začátku TWD. A docela by mě zajímalo kdo Ricka udržoval na přístrojích, když každou chvilku nešel proud a nikde nebyli lidi. Rovněž mu někdo přece musel dávat infuze bez výživy by přece nemohl kdo ví jak dlouho sám přežít i kdyby přístroje fungovali musel by umřít na dehydrataci. Bez vody přece nevydží víc než pár dní. 

na příspěvěk reagoval Ouwen, Lenina666, Ampi, Lefty86

Havaj8

Havaj8 (hodnocení, recenze)

Tak to ja jenom za pouhy 2*. A to se nijak zvlast nebranim druhy serce, sem celkem i zvedavej, ale tohle byl az moc pomalej rozjezd, nesympaticky postavy, az ten posledni dil to trosku zachranil ve vsech ohledech.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

3* 60% .... Bylo to slabý... vojáci to dost pohřbily. Jedinej pořádnej díl byl nakonec ten poslední.

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama