Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Na jednu stranu je to škoda, ale zase je čas skončit. Určitě by mohli udělat jiný seriál, který by navazoval a vzít tam nějakou postavu z tohodle. 

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Sedmou sérií seriál dosáhl nového dna. Přitom měl tak velký potenciál, třetí série byla opravdu skvělá.

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Tenhle seriál bez postav tipu Travise,Nicka,Johna Dorieho ml. a pod. je tak nudnej a působí to šíleně odfláknutě.90% epizod sledujeme někoho brečet,kvílet a jak má halucinace a ani jednou na serii není žádný bomba akční díl nic xD oproti původním TWD kde se mi taky poslední řada vůbec nelíbí ale furt lepší než toto.

 

Asi jsem zestárnul že se víc bavým u Better call Saul a u FTWD desetkrát za epizodu kouknu na časomíru kdy už bude alespon čtyřicátá minuta

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Pilda17

Negan ji měl jako jednu ze svých žen, musela s ním spát atd., kvůli tomu mu taky zdrhla a Dwight se ji vydal hledat.

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Měl bych jednu otázku. V posledních dílech zaznělo od té frajerky toho popáleného, co přišel z originálu, že chce jít pryč a zabít Negana. Něco mi uniklo nebo proč to vlastně řekla, co s ním vůbec zažila nebo to chtěla kvůli tomu svému? Nějak jsem nepochopil důvod.

na příspěvěk reagoval frajcz

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Pár dní zpátky jsem viděl 16-21 díl TWD, teď jsem viděl druhou část tohoto seriálu. No můžu říct, že FTWD je o dvě třídy jinde. Tahle série je velké překvapení po té průměrné minulé. Jsem zvědavý co bude dál, pokud bude pokračování.

na příspěvěk reagoval Doomcourier

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Cool, neveril som že tvorcovia budú mať gule vybombardovať juh USA s jadrovými hlavicami :-) za to majú rozhodne veľké plus. Fakt som zvedavý na pokračovanie a ako veľký bude časový skok.

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Já jsem zatím naprosto spokojený, každý díl má spád a náboj. Hledat v tom nesmysly nehodlám. Zajímá mě jestli mají na odpálení oba klíče, zatím jsem si všiml jen jednoho. Docela bych se nedivil kdyby série skončila tím že někdo bude chtít otočit a budeme čekat půl roku či víc než se dozvíme jak to dopadne. (Pravděpodobně to neodpalí. Neumím si představit jak by pak mohl seriál dál pokračovat v zamořeném prostředí) . Jsem si téměř jistý že Madison žije, vzhledem k tomu kolikrát se o ní teď mluvilo se to nabízí. Rovněž jsem zvědavý jestli bude nějaký časový posun. A že by ještě někdo přišel z ZWD je nereálné. 

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Cermbo

S10E16 byla trapárna asi jako ta jeskyně kde prostě měl někdo zemřít.

Ted jsem dokoukal tohle S06E14 a to zas byla pitomost.Jak u toho auta byla ta skupina těch pitomců  a nechají k sobě dojít ty zombie a zabít se nimi.Ani nevím za co jsem dal dvě hvězdy a ne palec dolů.

Nejenom že u auta je ozbrojená skupina deseti lidí která se nechá zabít zombiema které přichází dálky 1 KM od nich ale ještě ukážou smrt tří znich?Kam zmizel ten zbytek?A skupina která žila třeba několik už několik let na světě se zombiema najednou nedokáže se se střelnýma zbraněma ubránit zombiim který jdou z kilometrové dálky od nich?Nechápu ty co dávají tomuhle pět hvězdiček.

Člověk by chápal kdyby postava šla někde v obchodě mezi regálama a tam by se zjevila zombie a pokousala postavu.Ale toto je totál kktina 

Cermbo

Cermbo (hodnocení, recenze)

Bellamy

Upřímně tohle mi osobně ani nevadí, na Hollywood si dneska hraje každý a bohužel často neúspěšně.  A když si vzpomenu na "akční a epický" díly TWD, tak nevím jestli se smát nebo brečet. Jako třeba S10E16 a celé to zakončení s Betou. Poslední hodně kvalitní akce byla snad v šesté sérii, kdy Alexandrii zamořilo stádo. A napnout děj pomocí dialogů a jednoduché akce už je větší umění. Viz. vyvrcholení s Virginií, řekl bych, že to bylo napnutý od začátku do konce. Neganovo bonusový díl taky fungoval skvěle. A když už se chcem bavit o akci ve FWD, tak pro připomenutí doporučuju si dát znovu celou třetí sérii, hlavně finále stálo za to.

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Stejně když se člověk nad tím tak zamyslí tak tvůrci FTWD vůbec neumí točit akční scény.Třeba v TWD není série kde by nebyl alespon jeden díl nabitý kvalitní akci.Ale u tohodle seriálu vždy začne nějaký boj a trvá 4 minuty epizody a ještě stojí za hovno.Netvrdím že je seriál uplně špatný ale ale čekal bych i proti Virginii pořádnou bitvu jako třeba v TVD proti Guvernérovi nebo v Terminusu ale FTWD je prostě taková lepší ulice.Kecání,kecání a zase kecání a natočit 1x za sérii nějakou pořádnou bitvu to neumí.Sem tam nějaká parádní smrt jedné z hlavních postav a to je vše.

na příspěvěk reagoval Doomcourier, Cermbo

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Tak zatím je to luxusní celá série, má to neskutečné grády. Troufám si říct že i lepší než TWD.

na příspěvěk reagoval Doomcourier

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Tak je to v  prde.... seriál je pozastaven kvůli koronaviru, tak že bude v tv kdo ví kdy.

na příspěvěk reagoval Bellamy

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Uvidíme jestli přežije, já bych si to přál. Teď to bude zajímavé sledovat je rozdělené v jiných skupinách a vše co bylo v té 5 série, má mít návaznost na to co bude v 6., tak že by to pak mělo mít jiný nádech dohromady.

Larushka

Larushka (hodnocení, recenze)

Bellamy

Já si myslím, že ten herec, co hraje Morgana je realista a pochopil, kam seriál směřuje, tudíž ta smrt bude konečná. 

Delfador

Delfador (hodnocení, recenze)

Třeba s Morganovou smrtí aspoň odejde to, co začalo s jeho příchodem: Totiž, žačala to být pěkná sračka. A taky postavy, které sem utekly z hororvých propadáků, jako například Al, černoch na vozíku a ta koza co je všude s ním, by se mohly vrátit kam patří - do filmů, co nemají ani 30%

na příspěvěk reagoval Bellamy

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Bellamy

Tak jestli je měli na mušce, tak není nic lehčího než zmáčknout spoušť a je hotovo, aniž by trefili někoho jinýho .Jsem zvědavý co bude s Morganem. Mě se ten seriál prostě líbí, já nechci donekonečna vidět, jak se jenom válčí a jedna skupina bojuje z jinou. Taky je třeba začít nějak budovat společnost a to válčením nejde. Jestli znáš tenhle film, tady je krásně vidět jak se lidi dokážou spojit a znova udělat nějakou společnost.

The Postman - Posel budoucnosti (1997)

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

To byla blbost to S05E13 sice se tam konečně něco dělo ale to bylo trapný jak v tom motorestu se na tu ženskou řítilo asi 12 zombii a pak střih a ukázali černocha s malou pistolkou a hromadu mrtvých zombíí.

To by je tak stihnul všechny zabít.On má max třeba 10-15 nábojí...asi DeadShot a všechny do 3 vteřin trefil do hlavy protože ty zombie byli od tý ženy tak dva metry.

 

Pak ta debilita jak se tam nakonci teleportuje 50 kovbojů a za 5 vteřin zastřelí z 1 KM dálky přesně těch 7 postav které chtěli bez toho aby kulky zasáhli někoho z našich HLAVNÍCH DOBRÝCH POSTAV!

 

Bože to je kktina xDD

na příspěvěk reagoval cariada

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Bellamy

Ten film s Rickem je to jediný na co jsem ochotný se i podívat. Teda vrátil bych se i k TWD nebo FTWD, ale to by se na tom muselo něco změnit... Což se neděje.

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

dragon94

Ale když má být příští rok film s Rickem

https://www.csfd.cz/film/741360-untitled-the-walking-dead-movie/videa/

 

A třetí seriál kde budou trapčit kids

 

https://www.csfd.cz/film/746054-the-walking-dead-spin-off/prehled/

 

 

Tak doufám že FTWD šestou sérii ukončí.Podle mě i ten třetí seriál bude sračka nevím proč furt točí další a další píčoviny.Ale TWD mě ještě trochu baví a na film s Rickem se těším.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Bellamy

Já četl jen, že si spoustu lidí stěžovalo na to jak šla kvalita dolů. Zatím se všude jen dočítám, že by bylo lepší ho zrušit, než že by byl zrušený.

Jinak já sledovat přestal po konci 4. série.

na příspěvěk reagoval Bellamy, Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

dragon94

Četl jsem na youtube a na ještě jednom webu komentáře uživatelů v angličtině kteří psali že ano.

Ale dokud neuvidíš žádný přeložený článek do češtiny že fakt po šesté konec tak bych to tak nebral :D

 

Nic oficiálního jsem nečetl.Si můžeš občas skusit do google skusit napsat nějakou píčovinu typu Fear The Walking Dead Season 6 last? A uvidíš co najdeeeeeeeeeeeš

na příspěvěk reagoval dragon94

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Furt tu ještě nějaký 50 IQ pitomci tu srágoru sledují?

Já skončil se S05E08.

Ještě že šestá série bude poslední.

To je zábavnej asi jakoseriál ON JE ŽENA!

na příspěvěk reagoval dragon94

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Těžko říct jestli je mrtvý nebo ne? Mají dost času se rozhodnout jestli ho nechají žít či ne, já bych radši kdyby žil. Mimochodem neukázal se Troy, který se měl vrátit.

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Tak že by vážne nechali Morgana umrieť? Hm, bez neho to nebude ono v ďaľšej sérií.

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Bellamy

Já mám postavu Morgana strašně rád, ten si prošel velkým vývojem od normálního chlápka , pak zmizel na nějakou dobu , aby se pak objevil totálně zlomený a zmagořený a zase zmizel a sebral se změnil a pak zase až přišel na tu jeho filozofii a hůl a tak dál.... Mě se právě tenhle vývoj postav moc líbí, v tomhle světě si málokdo dokáže udržet čistou mysl. Poč by měl pořád někdo umírat, už tam těch postav zemřelo víc než dost (určitě někdo zemře to by jinak ani nešlo),ale nemusí to být jak na běžícím páse. To co se kritizuje u TWD, že se pořád válčí a pak stěhuje jinam, tady není tady hledají sami sebe nějaký smysl, našli to alespoň zatím. Pro mě to nuda rozhodně není, je to víc dělaný do drama než do akce, ale určitě to není na škodu. seriálů jsem taky viděl mraky, ale tohle se nedá srovnávat.

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

cariada

To sice ano je to jiné ale ty postavy člověka co viděl X seriálu prostě nezaujmou.

Nebo tě bavý donekonečna X sérii poslouchat  ty moudra a koukat na to plakání Morgana s Aliciou?

Ted jsem si řikal v S05E08 kéž by zemřela ta frajerka od kovboje a kovbojovi by přeskočilo a začalo se něco dít.

Ale ne nic se neděje 38 minut ze 40 kecání jak v ordinaci a když je nějaká ta jejich dvouminutová akcička tak stojí za hovno.

Kde jsou super akce jako z TWD? Rick vs Shane,Rick vs Joe,Rick a Michonne vs Guvernér,Rick vs Pete atd.

Nebo prostě nějakej boom.Je to hrozně otravná nuda.Ale jsem rád že tě to bavý :)

na příspěvěk reagoval cariada

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Tady se mě nejvíc líbí jak je to jiný než TWD kde je to jedna skupina vedle druhý a neustále mezi sebou válčí či se jinak dohadují. Kdežto  tady je to o jednotlivcích, kteří chtějí pomáhat lidem, i když jsou každý jiný, ale jako když drží spolu tak jsou silný a mají smysl života. Nejsou tu téměř žádný (zatím) jiný skupiny co by je naháněli či vraždili. Což se určitě časem změní. Je tu hezký jak jsou schopní si odpustit a to je v tomhle světě strašně důležitý. Protože jako jedinec nejseš nic

na příspěvěk reagoval Bellamy

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama