Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer 3
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Marceloo k tomuto seriálu (2)

Série 2 (2016) (S02) 

Po tom, čo Los Angeles zasiahla epidémia, ktorá si vyžiadala milióny zosnulých, ktorí sa prebudili ako zombie, sa rodina okolo Madison (Kim Dickens) ocitne na lodi Abigail. Luxusná loď uprostred oceánu sa zdá byť miestom, kam sa zombie nemôžu dostať, ale na rodinu čakajú ďalšie problémy spojené s únikom pred apokalypsou. Zdá sa, že bezpečné útočisko nájdu v Mexiku, ale tu ich opäť čaká len nehostinná púšť a tisícky zombie. - Velmi nepodarená séria. Tie postavy sú tak nesmierne otravné, dialógy slabé, chronológia úplne chaotická, kamera roztrasená, strih katastrofálny a na toto všetko som sa musel pozerať až v pätnástich epizódach. Prvá polovica bola ešte ako tak zaujímavá, ale druhú tvorcovia nehorázne pokazili. Nebolo tu zlé úplne všetko, napríklad tie lokácie boli nádherné alebo pozeranie sa na vychádzajúce hororové hviezdy ako Alicia Debnam-Carey a Daniel Zovatto mi vôbec nevadilo. Finále sa nepodarilo a už bežiaca tretia séria snáď viacero vecí vysvetlí. Šancu jej určite dám, pretože podla hodnotení to zatial vyzerá na sériu najsilnejšiu, takže snáď pomôže zabudnúť na túto nepodarenú druhú sériu. + herečka z The Devil's Hand a Friend Request + herec z The Magicians + herečka z The Taking of Deborah Logan + herec z iZombie + herec z The Suffering + herec z No One Lives + herec z The Vatican Tapes a The Rezort + herečka z A Haunted House + herec z It Follows a Don't Breathe + herec z Paranormal Activity: The Marked Ones + herec z Exeter + herec z The Girl in the Photographs + herec z 2 Lava 2 Lantula! + herec z Insidious: Chapter 2 a Frankenstein ()

Série 3 (2017) (S03) 

Na začiatku tretej série sa Clarkovci ocitnú na vojenskej základni. Tá je napadnutá nakazenými a jedinou možnosťou je ďalší útek. Dozvedia sa o idylickom ranči, kde žije pokojná komunita. Vyzerá to, že konečne našli miesto, kde sa môžu usadiť a snažiť sa prežiť apokalypsu, ale aj toto miesto má svoje problémy a ani zďaleka nie je také krásne, ako navonok vyzerá. - Tretia séria velmi príjemne prekvapila. Je akčnejšia, hororovejšia, krvavejšia, a čo je najpodstatnejšie, konečne tu je poriadne množstvo Zombies. Najprv popíšem, čo sa mi na tejto sérii nepáčilo. A tým je v podstate len zbor hlavných postáv, ktoré tu sú už od prvej epizódy. Tí herci sú tak otravní, že to je až neuveritelné. V niektorých momentoch som pri ich dialógoch a scénach dostával taký cringe, že sa mi normálne až slzy tlačili do očí. V tomto smere mám pocit, ako keby scenáristi písali rozprávku pre deti, v ktorej sa dobrým postavám nič nemôže stať. A tá postava Madison to je niečo otrasné. Toto nemá s realitou naprosto nič spoločné, pretože aj keď sa počas apokalypsy samozrejme všetko mení, určite nič nebude fungovať tak, ako si Madison povie. Je úplne absurdné, že nejaká komunita funguje desiatky rokov, a ona tam príde a za pár dní ju všetci počúvajú. A to je asi jediná vec, ktorá mi v tejto sérii prekážala. Inak to je oproti druhej sérii naprosto dokonalý hororový seriál a úroveň tu ohromne narástla. Plusom je pridanie velmi sympatických vedlajších postáv, ktoré sa neboja nesúhlasiť s väčšinou a ísť si svojou cestou. A to je to, čo chcem v seriálovom horore s apokalypsou vidieť. Silné charaktery, ktoré sa neboja ísť proti konvenciám a zavraždiť každého / všetko, čo im stojí v ceste. Tvorcovia sa zlepšili aj v technickej oblasti, pretože kamera, hudba a efekty sú oproti druhej sérii ovela lepšie. Potešil aj obrovský nárast zabití ( dokonca aj viacero smrtí velmi dôležitých postáv ) a velké množstvo gore v kombinácii s peknými maskami. Zvraty boli tentokrát omnoho vydarenejšie a fungovali perfektne, pretože im pomáhalo aj to nehostinné prostredie, ktoré bolo ovela lepšie ako tá loď zo série predošlej. Záver bol trochu bláznivý a nejasný a som zvedavý, čo bude ďalej, pretože tak, ako som bol po druhej sérii hrozne znechutený, som teraz hrozne zvedavý na štvrtú sériu, v ktorej by sa mal k zabehnutej partii pripojiť jeden z hlavných hercov z The Walking Dead. + herečka z Where the Devil Hides a Friend Request + herec z It + herec z The Colection + herec z Halloween II a Abattoir + herec z Ratter + herec z Final Destination 2 + herec z Love in the Time of Monsters + herec z The Wicked + herec z Havenhurst + herec z Dead Awake + herec z Phoenix Forgotten + herečka z Insidious: Chapter 2 ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama