Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer 2
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Sayko k tomuto seriálu (17)

Počátek konce (2015) (S01E01) 

Tak tohle je snad jediný díl, ve kterém jsem se FTWD/TWD zombáků bál. Za mě nejlepší díl série hned na začátku, je zde nejvíc akce... :D ()

Duch (2016) (S02E14) 

Ze začátku tohoto dílu jsem myslel, že místní badass je Ofelie, ale po tom konci s Travisem měním názor.. Ten chlap konečně ukázal, že má koule! Má to ale jeden háček.. ()

Sever (2016) (S02E15) 

Dojemné zakončení této série. Zdá se, že už většina hlavních postav začíná chápat svět. ()

Oko pozorovatele (2017) (S03E01) 

Brilantní "výbuch" prvního dílu 3.série. Tohle se povedlo, citové pouto mezi diváky a postavami už se prohlubuje a celý seriál začíná mít výborný spád. AKČNOST, EMOCE, ZOMBÍCI. Stačí tři slova na popsání tohoto dílu. ()

Nová hranice (2017) (S03E02) 

Jedna z těch dojemnějších epizod.. Takovou smrt jsem sice nečekal, ale kdo ví, možná se objeví v další sérii, jako nějakej drsnej badass hledající svou rodinu. ()

Konec známého světa (2017) (S03E03) 

Opouští nás milovaný Travis a získáváme ponětí o zapomenutém Mexičanovi Danielu Salazarovi. Shrnutí tohoto dílu. (ještě jsem zapomněl na hekání a fňukání Madison) ()

100 (2017) (S03E04) 

Daniel se ukázal jako jeden z nejvíce "cool cápků", jelikož u zabíjení imperiálních "vůdců" ani nemrkne okem. Jeho výcvik přeci jen nešel nazmar.. ()

Brother's Keeper (2017) (S03E12) 

No konečně jsme se dostali k pořádnému rozjezdu třetí série. Za mě nejlepší díl, akce, akce, akce! ()

El Matadero (2017) (S03E14) 

Nabitý díl! Mě se tenhle seriál začíná líbit víc a víc. V některých chvílích už si připadám jako v mexickém TWD. Díly jsou čím dál, tím více napínavější, jak člověk začíná splývat a soucítit s postavami. Tento díl byl možná i nejlepší ze série, od každého bylo trochu. Trochu příběhu všech postav, trochu zombie a trochu hlavního dějství.. super! ()

Things Bad Begun (2017) (S03E15) 

Tak tenhle díl byl tak vyhrocenej, že už ani nevím, komu fandit. Jestli Proktorům, kteří mají všechno suprově pořešené nebo hlavním postavám nebo Danielovi, no je toho fůra. Spletité, akční, taktické, tak by se dala popsat náplň tohodle dílu. ()

Jaký je váš příběh? (2018) (S04E01) 

Tenhle díl otevírá mnoho příběhů a ze začátku jsem se musel podívat, jestli náhodou nekoukám na TWD, jelikož postavy z FTWD se objeví až na konci. Proto si také myslím, že pro ty, co neviděli TWD, tak to bude matoucí a bude je to nudit. Naopak pro ty, co viděli oba seriály, tak budou nadšení jako já. Není to nijak epické, ale jsou tam masterpiece scény jak ohledně artovosti, o které není nouze ve světě bez lidí, tak ohledně příběhových zvratů a počínání postav. Dalo by se říci, že je to takové kinder vajco. Nikdy nevíte, co najdete pod tou čokoládou za hračku. Možná to bude ozbrojené S.W.A.T. auto s vysunujícími kulomety, nebo dřevěná hůl. ()

Another Day in the Diamond (2018) (S04E02) 

Buď se mi to zdá, nebo vážně začínám koukat na TWD. Pro ty, co TWD nemusí, tak bude tohle jen ztráta času. Ale mě se to líbí. Sice už to není taková ta FTWD klasika, jakou známe z první a druhé série, ale hodně věcí se mění a to k lepšímu. Tenhle seriál mě začíná víc a víc bavit! V tomto díle se událo dost zvratů, Madisoninu rodinu vyhodili supi, Morgan je pořád nasranější, Nick je nejspíš na fetu a poprvé najdeme mezi koloniemi špiona! Opravdu zajímavý díl.. Btw Madison mi připomíná Ricka :D ()

Good out Here (2018) (S04E03) 

Tak se mi zdá, že ti lidi padaj jak švestky, všechno to ňák umírá.. Dle mého nejlepší díl série. Umění míru, umění odpouštět. ()

Buried (2018) (S04E04) 

Johny mě začíná vážně zajímat.. Co mě ale štve je to, že se ty příběhy tak trošku opakují. Některé "tahy" postav začínají být předpovídatelné, ale zatím se nenudím, tak budu doufat, že mě FTWD nepřestane jen tak bavit, jako se to stalo u TWD. ()

Laura (2018) (S04E05) 

Výborný díl, pomalu zjišťujeme, že se Johna v hlavním příběhu už jen tak nezbavíme. Co je ale zajímavé, je konec. Morgan je celou dobu, co je s lidmi zasmušilý a chce co nejdříve vypadnout, a to sám.. ale na konci dílu odchází s Johnem, že by měli oba stejné názory, že by Morganovi přestalo hrabat? No každopádně to se v tomto díle nedozvíme, teď jsme se dozvěděli něco (vše podstatné) o Johnovi a jeho lásce Laurel. ()

Just in Case (2018) (S04E06) 

No tak teď už nevím, komu mám fandit. Všichni dobráci už zemřeli a zbyl jenom Morgan jakožto zachránce míru. ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama