Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Doomcourier k tomuto seriálu (31)

Živí mrtví: Počátek konce (2015) 

Fear the walking dead je bohužel seriál, který trpí proměnlivou kvalitou sérii. První a druhé jsou na dobré úrovni, třetí série je dokonce skvělá, nicméně zbytek seriálu už tak dobrý není. Od třetí série se postavy chovají naprosto nepřirozeně a děj obsahuje spoustu nelogičností. V šesté sérii (která je za mě dost povedená) to vypadalo, že se blýská na lepší časy, ale bohužel sedmou sérii se seriál zase vrátil do starých kolejí a osmá (naštěstí už poslední) byla naprosté dno. Pro fanoušky TWD se doporučuji podívat na první tři série a pak přestat, ať se zbytečně nemučíte zkaženým potencionálem, který tento seriál měl opravdu velký. 55% ()

Daleká cesta (2015) (S01E02) 

Tahle epizoda má opravdu skvělou atmosféru. Na konci písnička Wait for me a modlitba paní Salazar tomu dodává opravdu grády. Vůbec nechápu Madison, která zabije "člověka", kterého znala a vůbec nic to s ní nedělá. Asi pevná vůle přežít a ochránit svoje děti. ()

Pes (2015) (S01E03) 

Příběh a postavy nejsou nijak zvlášť zajímavé, ale jednu věc tvůrci umí - navodit skvělou hororovou atmosféru ke konci dílu. Scéna, kde pomalu zhasínala světla a k tomu hrála skvělá hudba, je to, co mě donutilo napsat komentář k téhle epizodě. ()

100 (2017) (S03E04) 

Ikdyž se tahle epizoda tváří jako vycpávka mezi hlavní linkou na farmě, tak je to snad jedna z nejlepších epizod celého seriálu. Daniel Salazar je opravdu skvělá postava, která baví čím dál tím víc. Jeho vnitřní boj na konci epizody je pojat a zahrán bravurně. V téhle epizodě se vyplatí sledovat každou vteřinu. ()

Jaký je váš příběh? (2018) (S04E01) 

Tímhle dílem se mění budoucnost seriálu. Morgan se nám v novém seriálu pěkně představil. Nová znělka je mnohem lepší a dodává Fear the walking dead westernovou atmosféru, což je rozhodně dobře. ()

The End of Everything (2019) (S05E05) 

Docela v pohodě výplňková epizoda. Epizoda měla vše, co by dobrá epizoda měla mít - akci, emoce, soundtrack atd. Je jen škoda, že komunita LGBTQ si musí do každýho seriálu hodit aspoň jednu lesbu a tak moje předtím oblíbená Althea dostává jinou sexuální orientaci, která je do děje vyloženě vecpaná. ()

Is Anybody Out There? (2019) (S05E08) 

Docela dobrá epizoda, která je snad nejlepší z celé páté série. Když si odmyslím debilitu postav, tak z týhle epizody vznikne opravdu skvělá podívaná. V epizodě je dobře vytvořené napětí. ()

End of the Line (2019) (S05E16) 

Epizoda je naprosto průměrná, ale přesto dám 4*. Je to hlavně tím, že na konci je docela velký cliffhanger, který působí velmi dobře. Doufám, že se s tím tvůrci poperou dobře a šestá série bude dobrá, když už se druhá polovina páté obětovala navození atmosféry. ()

Série 6 (2020) (S06) 

Šestá série FearTWD je zatím to nejlepší, co jsme mohli v seriálu vidět. Hned první epizoda má úplně jiný styl, než na který jsme byli zvyklí a okamžitě mně svou skvělostí vyrazila dech.  Hlavní plus série bych viděl ve výborné psychologii postav, která po celou dobu nepřestává překvapovat, až nakonec dojde na vyostřené finále. Po většinu epizod můžeme narazit na westernový nádech, který se tam dle mého hodí, protože umocňuje super atmosféru. Série sice má pár slabších míst (dějové nelogičnosti, některé epizody jsou lehce, ale opravdu jen lehce natahované), nicméně je to podívaná, která za to stojí. ()

Konec je začátek (2020) (S06E01) 

Konečně!!! Morgan přestal být jen dobrák od kosti a začal se chovat jako "normální" člověk v apokalypse. Souboj Morgana s tyčí a Emilia se sekerou byl famózní. ()

Vítejte v klubu (2020) (S06E02) 

Nejenže Rubén Blades je dobrý herec, ale i postava kterou hraje, je dobrý herec. V tomto díle dostaly více prostoru postavy, které známe již od první série a je to jen dobře. Rozhodně neříkám, že Morgan seriálu ubírá, spíš naopak, ale přece jenom tento seriál začal jako příběh o rodině Clarkových. Kdyby tajemný zachránce Morgana byla Madison, tak by seriál neměl daleko k dokonalosti. ()

Aljaška (2020) (S06E03) 

A je to tady! Sherry se konečně shledala s Dwightem a jejich shledání bylo vyobrazeno výborně. Emocionální hudba tomu pomohla. Jinak hra s občankama je opravdu zajímavý nápad. ()

Klíč (2020) (S06E04) 

Epizoda "The Key" aneb když se spojí detektivka a seriál o zombie apokalypse. Zjišťujeme, že Virginia je ještě větší svině, než se zdá. John se stává čím dál zajímavější postavou. ()

Zlato (2020) (S06E05) 

Konečně se Dwightovi taky ta dobročinnost vyplatila. Sherry už není taková, jak jsme mohli vidět naposled v hlavním seriálu a to je jen dobře, protože to prospívá ději. ()

Pohřběte ji vedle Jasperovy nohy (2020) (S06E06) 

V tomhle díle bylo snad nejvíce akce za celý působení seriálu. June udělala rozhodnutí, které se jí může vymstít, tak snad se to nestane. ()

Poškození zevnitř (2020) (S06E07) 

Už jsem viděl přes 100 hodin "Zombíků", takže už jsem si na ně zvykl a nepřipadají mi tak moc strašidelní, ale tohle byla výjimka. Kdybych viděl walkera s rohama jelena, tak bych ihned bral nohy na ramena. Nečekal bych, že tvůrci ještě dokáží překvapit, ale postava Eda na mě zapůsobila. ()

Dveře (2021) (S06E08) 

SPOILERY: Prvních 20 minut mně to připadalo dost chaotické, ale pak už to bylo lepší. Johnův charakter v téhle epizodě nějak nedával smysl. John byl vždycky optimista a najednou se chce zastřelit? Nějak nechápu, proč tvůrci na jeho smrt nevymysleli nějaký lepší nápad. Vlastně jen zkopírovali smrt Nicka a o dvě série později to využili znova (Oba byli důležité postavy a oba byli zastřeleni docela nedůležitými dětskými postavami. Dokonce u obou hrála stejná hudba). ()

Co ještě zbývá (2021) (S06E09) 

Za mě jedna z nejlepších epizod FTWD. Konflikt Virginie a Morgana je dost podobný konfliktu Ricka a Negana z hlavního seriálu. Po celou epizodu bylo cítit obrovské napětí a děj obsahoval mnoho zvratů, které nepůsobili nijak špatně. Po minulém dílu, který mně připadal takový neuspořádaný, přišla téměř hodina čisté satisfakce v podobě skvělého a poutavého děje. Opravdu mě zajímá, co se bude dít dál. ()

Pozor, křehké (2021) (S06E10) 

Epizoda si pěkně pohrála s psychologií Daniela. Tvůrci dokázali udržet mojí pozornost až do konce, ale přesto by víc akce neuškodilo. ()

Pevnost (2021) (S06E11) 

Nevím, zda série ztrácí šťávu, nebo mně děj epizody nepřipadal tak dobrý jako v TWDG (mimochodem fakt doporučuji). Prvních dvacet minut bylo dost nudných, ale zbytek to aspoň trošku zachránil a líbí se mi, že tam je další fanatická skupina (kterých je v TWD světě sice požehnaně, ale v (F)TWD jsou střety s nima to nejlepší. Viz Termimus nebo The Whisperers). ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama