Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Videa (127)

Trailer

Recenze (297)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série:Což o to, potenciál na atmosférickou zombie šlehu tu byl slušný. Tvůrci přeci jen v některých pasážích efektivně ukazovali, že jako pohled na rozpad společnosti a rozlez viru to může být slušná podívaná. Jenže tvůrci ty nejzajímavější věci tak nějak přeskočili a i když mě armádní linka docela bavila, pořád se nemůžu zbavit dojmu, že se potenciál vydařilo vytěžit jen tak nějak z poloviny. Postavy navíc nejsou kdovíjak sympatické a nepovedený závěr napovídá, že teď už se pojede spíše ve šlépějích staršího bratříčka. A podruhé na to samé se mi koukat zrovna nechce.60% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Seriál je pro fanoušky Walking Dead. Takovej bonus, co bylo předtím, než se svět úplně rozložil. Nápady tu jsou, ale místy to dost vázne. Naprosto tragické jsou série 5 a 4. Neustálé filozofování co by kdyby. Je smutné, že seriál, který má takový námět a potenciál někdo zabije naprosto nesmyslně napsanými postavy, které se chovají jako idioti. Nevím jak bych se choval já, ale pochybuju o lidech, že by přemlouvali někoho, aby je nezabíjel, že ho za to bude léčit z chandry a podobně. S přibývajícími sériemi jsem čím dál víc zklamaný, jelikož se to celé motá v kruhu blábolů. Hraje se tu jen o čas diváka. Jedno prvenství asi seriál má. Hlavním hrdinům nic nevyšlo, nic se nepovedlo a všecko dopadlo špatně. Žádné hrdinství, jen zmar a zkáza. 50% ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pokud někomu chyběl dílek skládačky, co se dělo, zatímco byl Rick v nemocnici, tak Fear the Walking Dead to poměrně dobře nastínil. Počátek epidemie i s delším (ne)zombim intrem, završený, dá se říct apokalypsou. Teď bude otázka, jak se poperou s další řadou, jestli půjdou ve stopách původní série, nebo bude hrát ještě třeba armáda nějakou roli. Ta loď ale není špatný nápad. edit 2. série: Toho mamlase Chrise by měl co nejrychleji někdo odpravit. Ten mi pije krev. edit ad. 2. série: spoiler: tak se to konečně povedlo. Padá to do průměru, ale drží se to na pomezí 3-4*. edit 3. série: Po první polovině už tam nemám jedinou oblíbenou postavu, poslední díl byl úplně ujetý, škoda, doufám že indiáni ještě zaútočí a semelou je. Snižuju na průměr a koleduje si to o 2*. edit 5. série: Snižuji hodnocení, s každým dílem problém se dodívat na jednu epizodu v celku. Stále nezajímavé postavy, ty děti to zas dali níž... konec: kráva Madison, suverénně nejhorší postava to dotáhla do konce. Malá Tracy jediné pozitivum. 3x hurá za ukončení seriálu. Aspoň to mělo důstojný konec. (hodnocení za 1. - 8. sérii - konec) ()

Angus 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaká změna! Walking Dead sleduju dá se říct z povinnosti, každý díl je prostě stejná rutina jako minulý, jsem zvědav na další sérii ale Walking Dead je oproti tomuhle prostě NUDA! Tohle má úplně nový, svěží nádech, který mě hrozně baví! A jelikož má na mnohem lepší hodnocení dávam 5* a Walking Dead snižuji na 3*. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdyby se něco dělo, věděli bychom o tom.. Úřady by nám to řekly.." ;) Seriálový spin-off prequel, který se i dík úspěchu Walking Dead stal jedním z nejočekávanějších projektů posledních let, zároveň samozřejmě vedle tohoto důvodu i pro zvolený koncept předchozího, kdy tvůrci své hrdiny hází rovnou do víru už nezadržitelně rozjeté apokalypsy, také jedním z nejvíce se logicky nabízejících.. Prequel rozšiřující univerzum Živých mrtvých, který rozhodně měl, aspoň co do potenciálu, co říct.. Zdá se ovšem, že otec projektu Robert Kirkman spolu se scénáristy vsadil tentokrát na vztahové drama před akcí plnou krve, a já osobně jsem tak docela zklamaný, byť by se v rovině teorie mohlo jednat o naprosto zásadní posun k lepšímu oproti nesmírně plytkým a co do interakcí často nablblým Walking Dead.. Poměrně dost atmosférická záležitost, i řemeslně dostatečně na úrovni, s velmi dobře vybranými herci, která si však zřejmě vyláme zuby na zvoleném tempu, které se jeví i v souvislosti s nemrtváky, kteří se naučili běhat až poměrně nedávno, až příliš otravným.. Dám tomu šanci, ale nevím.. Po první velmi nezvykle kratičké sérii lze snadno konstatovat, že Fear The Walking Dead, kde tvůrci nejobšírněji zkoumají podstatu lidské vlastnosti tvrdohlavě odmítat přijmout logicky nepřijatelné, v jistém smyslu skutečně rozhodně svého slavnějšího staršího bratříčka předčí.. Jako největší herecké překvapení se jeví i dík velmi dobře napsané a rozhodně i nejzajímavější roli mladičký Frank Dillane se svým feťákem Nickem.. Nakonec si tak nejspíš další sezóny tohohle velmi neobvykle hlučného projektu, které už dostaly zelenou, ujít skutečně nenechám.. ()

Galerie (4 108)

Zajímavosti (67)

  • V epizodě Pach krve (2010) seriálu Živí mrtví (od r. 2010) vidíme chodce přelézat plot, používat kámen, běhat a nebo částečně lézt na žebřík. V 1. sérii Živí mrtví: Počátek konce se setkáváme již s chodci, jenže jsou pomalí jako v ostatních sériích Živí mrtví. První série Živí mrtví: Počátek konce se má odehrávat ve stejném čase jako první série Živí mrtví, ale chodci se chovají v obou seriálech jinak. (PatrikP4)
  • Když vypráví Al (Maggie Grace), co se jí stalo během zmizení, tak se jí v jednotlivých záběrech mění účes. (Duoscop)

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama