Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Videa (127)

Trailer

Recenze (297)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je pilot sklamaním. Postavy sú mi nesympatické, a nepáčilo sa mi ani hranie a kamera na začiatku. Ďalej som to tak podrobne neskúmala, pretože som seriál mala iba ako kulisu. Možno aj preto neviem pilot dostatočne oceniť, i keď skutočnosť, že divák stráca záujem a robí iné veci namiesto sledovania deja, o niečom vypovedá. Spraviť pútavý pilot je priam umením. Uvidíme, ako sa seriál ďalej vyvinie. Snáď bude menej rodinnej drámy a viac sa budeme dozvedať o apokalypse. ()

ManusiaLiar 

všechny recenze uživatele

Niektoré série boli pozerateľné, ale napríklad štvrtá a piata bola doslova utrpením a diely som preklikával. V každom diely každej série je minimálne jeden taký WTF moment, že nechápete, či to mal byť vtip, alebo scenárista bol nafetovaný. Každopádne tam nie je žiadna normálna postava, všetci sa správajú ako retardovaní, jediný normálny bol asi John, aj keď aj o ňom som niekedy pochyboval. Občas sa dalo pozerať na Aliciu a na Sherry a aj to bol možno dôvod, že som to zvládol až do poslednej série. V skratke, väčšiu nelogickú tuposť bez pointy som už dlho nevidel. ()

Reklama

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto amatérsky natočená neakční telenovela, v níž hrají herci, kteří mají charisma, že by zkurvili i reklamu na toaletní papír. Prej je to jaksi spjaté se zombie tématikou a seriálem Walking Dead, zombismu jsem ale moc nepostřehla, spíš vnímám jen nějaké plkání lidí ve světě, v němž prostě zavládl mor. Walking Dead to dělá ostudu na plné čáře, pustit si nejdřív tohle dílko, k lepšímu předobrazu se ani neodhodlám. Po čtyřech dílech, kdy se tahle hovadina nikam neposunula, zatímco můj bolehlav způsobený snahou o sledování se rozšířil značně, to vzdávám. A na všechny zdejší přiblblé postavy bych nejraději poslala Carol s Darylem, ať se o ně v rychlosti postaraj, bez ohledu nato, zda je dostala drsná horečka nebo jen neškodnej kašílek. Realizace druhé série je nad moje chápání. Jdu radši žehlit. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

První série: Povedená odnož. Postavy možná nejsou zprvu tak sympatické jako ty od Darabonta, ale v závěr do mixu přihazuje vynikajícího Stranda, na kterého jsem ještě hodně zvědavý. Úvodní masakry jsou vinou malého rozpočtu stále tak trochu stranou hlavních postav, ale USArmy kontra zombíci si užijeme to zase ano. L.A. je větší oranžáda s vizuálně působivějšími silnicemi, mořem a skalisky. Pořád víc fandím první rodince, ale neříkám, že se to časem nemůže změnit. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pokud někomu chyběl dílek skládačky, co se dělo, zatímco byl Rick v nemocnici, tak Fear the Walking Dead to poměrně dobře nastínil. Počátek epidemie i s delším (ne)zombim intrem, završený, dá se říct apokalypsou. Teď bude otázka, jak se poperou s další řadou, jestli půjdou ve stopách původní série, nebo bude hrát ještě třeba armáda nějakou roli. Ta loď ale není špatný nápad. edit 2. série: Toho mamlase Chrise by měl co nejrychleji někdo odpravit. Ten mi pije krev. edit ad. 2. série: spoiler: tak se to konečně povedlo. Padá to do průměru, ale drží se to na pomezí 3-4*. edit 3. série: Po první polovině už tam nemám jedinou oblíbenou postavu, poslední díl byl úplně ujetý, škoda, doufám že indiáni ještě zaútočí a semelou je. Snižuju na průměr a koleduje si to o 2*. edit 5. série: Snižuji hodnocení, s každým dílem problém se dodívat na jednu epizodu v celku. Stále nezajímavé postavy, ty děti to zas dali níž... konec: kráva Madison, suverénně nejhorší postava to dotáhla do konce. Malá Tracy jediné pozitivum. 3x hurá za ukončení seriálu. Aspoň to mělo důstojný konec. (hodnocení za 1. - 8. sérii - konec) ()

Galerie (4 108)

Zajímavosti (67)

  • Když vypráví Al (Maggie Grace), co se jí stalo během zmizení, tak se jí v jednotlivých záběrech mění účes. (Duoscop)
  • V 9. minutě hraje písnička „Let the Devil Pour the Wine“ od Peter Sivo Band. V 16. minutě pak hraje „Baby I've Got It“ od King George And The Fabulous Souls. (Duoscop)
  • Ještě než byl vybrán název seriálu, tak pracovní název zněl "Cobalt". (Sancoo)

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama