Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (17)

Série 1 (2015) (S01) 

Tak po první sérii, která měla jen 6 dílů, posadím hodnocení někam ke dvěma hvězdám, i když, přiznám se, z kraje jsem měl se seriálem pořádný problém a nechybělo mnoho a koukání jsem ukončil. Prvních pár dílů bylo absolutně debilních a nezáživných. Hrozně nesympatické postavy (úplně všechny) dojem také zrovna nevylepšovaly. Všem přeji brzké skonání. Jako jediný sympaťák se mi jeví ten bohatý negr. A neopomenu si postěžovat ani na to, jak mi tady chybí ten děsně cool přechod na úvodní znělku, který jsem si užíval ve Walking Dead. Naštěstí, poslední dva díly celkem ušly, konečně se začalo něco dít a nezbývá než se vydat vzhůru k lepším zítřkům. ()

Monstrum (2016) (S02E01) 

Překvapivě celkem solidní start série. Zřejmě lepší díl, než všechny z předchozí série dohromady. Nápad s jachtičkou byl pěkný. Stejně tak byla pěkná i samotná jachtička. Hned bych se v takové projel. Celkem mi nevadily ani postavičky, které jsem v minulé sérii nemohl takřka vystát. Já si na ně snad zvyknu. Uvidíme, jakpak se budou vyvíjet další díly. ()

Všichni zahyneme (2016) (S02E02) 

Nenapadá mě jiné označení, než že se zkrátka jednalo o úplně zbytečný díl. Děj se neposunul vůbec nikam. Jednalo se pouze o takovou kratší zastávečku na pevnině, aby diváci náhodou neprodělali nějakou mořskou nemoc. Čekal jsem, že se na konec předchozího dílu naváže v úplně jiném a podstatně dramatičtějším stylu. Zase se to postupně začíná zvrhávat v pořádnou sračku. Opravdu celkem nezáživný díl. Alespoň, že to stále sekne té Australance. Mohla by se k naší partě připojit nějaká postava Derylovské typu. Negříka už jsem přestal mít rád a nikdo další mi k srdíčku rozhodně nepřirostl. ()

Ouroboros (2016) (S02E03) 

Další díl, který za moc nestál. Všechno to padá na nudných hlavních postavách. Chtělo by je to pokousat a nahradit. Zase se plavíme na vlně stereotypu. Černoušek další pasažéry zakázal a my se mu je tam budeme pokoušet stále cpát. Alespoň se však člověk naučí, jak se čistí jachta od hoven, což vám může třebas jednou zachránit zadek. Nuda, nuda, nuda, drobná akce a zase nuda. Dokonce to postrádalo i nějaký epický závěr s brutálním překvápkem, aby se měl člověk vůbec nač příště těšit. Slabé 2 *. ()

Krev v ulicích (2016) (S02E04) 

Fakt, že hodnotím jako první uživatel této malebné databáze, svědčí o mém nehynoucím fanouškovství, které k tomuto úžasnému spin-offu chovám. Teď už ale zcela vážně. K mému neskrývanému údivu se jednalo o docela fajn díl. Milí účastnící jachtingového výletu si konečně uvědomili, že negříci mají vždy pravdu, dokonce i tehdy, jsou-li lehoulince přihřátí. Ano, přesně tak. Přišlo to, nač jsme všichni toužebně čekali. Do každého moderního seriálu patří minimálně jeden buznatrix. Černého Petra si tentokrát vytáhl náš nebohý negřík Victor Strand. Nezbývá než doufat, že byl v balíčku Černý Petřík pouze jeden. Jak už jsem uvedl výše. Konečně se jednalo o další sledovatelný díl. Do hry nám vstoupilo pár zloduchů a hlavním hrdinům začalo jít pořádně o krk. Tak to má být. Na divácích už leží pouze jediný úkol - najít si k naši nesympatické skvadře nějakou cestu. Na tvůrcích je potom - nepolevit v napínavosti. Dávám takové motivační 4 *, protože se seriál konečně vydal tou správnou cestou. ()

Vězeň (2016) (S02E05) 

Pár blbounů zůstalo na jachtičce s černým teplometem a pár se jich šlo proti své vůli seznamovat za jakýmsi hrůzostrašným retošem z další loďky. Mezitím už se hrdinům polehoučku zavíraly mexické hranice, takže bylo třeba partu opět seskupit. Úvodních 35 minut je víceméně o plánování výměny a v závěru nás čeká celkem ucházející realizace výměny. Ten nápad, respektive vyústění situace, se záměnou nakaženého za zdravého byl fajn. Škoda, že těch "fajn" nebylo v tomto díle více. Co si budeme povídat. Celé to bylo tak trošičku o ničem. Vlastně...hodně o ničem... ()

Kniha žalmů (2016) (S02E06) 

Tvůrci se rozhodli zahrát si hru "Překvap diváky akcí". Akční úvod byl až nečekaně fajn. Aby si ovšem diváci na takový příval akce nezvykli a náhodou snad nezačali mít seriál rádi, tak akce samozřejmě záhy pohasla společně s nadějemi na lepší seriálové zítřky. Začalo se tedy kecat. Kecalo se hodně a kecalo se až do konce. Nejhorší na tom bylo, že se kecalo převážně ve španělštině. Hrdinové si vše vyčetli. Na povrch vypluly skrývané nesympatie, kdekdo se z tolika zabíjení mrtvých skoro až psychicky zhroutil. Zkrátka hrnec nezáživnosti začala pomaličku přetékat. Vzhledem k tomu, že se tvůrcům nechtělo vymýšlet něco zásadně nového, tak ve stopách svého úspěšnějšího předchůdce zopakovali stodůlku plnou mrtvých rodinných příslušníků. A samozřejmě zlatý hřeb dílu a vlastně to, na co každý divák netrpělivě čekal ze všeho nejvíc. Černý teplomet se shledal se svoji bílou životní láskou. Naštěstí jen na krátko. S jedním zavřeným okem dávám ošklivé 3 kousky. ()

Bůh Šiva (2016) (S02E07) odpad!

Aby tomuhle těžce debilnímu dílu nedal člověk odpad, tak se bude muset porozhlédnout velmi hluboko v srdíčku po pořádné porci lásky a štědrosti. Uznávám, že není nejmoudřejší nápad, sledovat tuhle reklamu na nudu bezprostředně po, vždy úžasném, dílu Game of Thrones. Co se dá dělat. Chtělo to zařazení na kterýkoli jiný den než pondělí. Snažil jsem se co to šlo, ale na tento díl se vskutku koukat nedalo. Celé je to o menší názorové neshodě, kterak si počínat se zombíky. Zda si je hýčkat, či jim lechtat mozek kudlou. Názorová neshoda bohužel propukne tak, jak jsme v tomto úžasném seriálu zvyklí - pouze slovně. Na diváka tedy čeká celých 46 minut bezobsažných žvástů. Dosud jeden z nejdebilnějších dílů. S velkou radostí vítám půlení série a s tím spojenou vysílací přestávečku. Snad se seriál vrátí alespoň v minimální formě. ()

Groteska (2016) (S02E08) 

Díl navázal tam, kde předchozí skončil - v žumpě. Dost dlouho se toho až tolik nedělo. Nicméně se to postupem času docela solidně rozjelo. Feťák je z toho hereckého plebsu zřejmě nejsympatičtějším tvorem, takže sledovat právě jeho putování byl zřejmě nejvíce pozitivní scénář. Fetka kráčí světem a je to taková one man show. Ze všeho nejdřív se nechá zbít ženou, takže už nemá ani co papat, a dokonce ani co bumbat. Během cesty si několikrát zvládne vzpomenout na biologického tátu, nechat se pokousat pejsky, poblinkat se z kaktusu, střetnou tři mexické amatéry se sebevražednými sklony, a dokonce i degustovat vlastní čůránky. Postupem času se nad jeho putováním opravdu jakýsi náznak napětí vznášet začal a míra mého utrpení, tak začala prudce klesat. Dohromady bych ze sebe pěkné tři kousky dostal. Nakonec se z dílu vyklubalo docela příjemné překvapení. Bohužel se logicky nabízí, že další epizoda se bude věnovat jiné skupince přeživších, kteří jsou zajímaví výrazně méně a mohl bych dost trpět. ()

Město mrtvých (2016) (S02E09) 

Horší než předchozí díl, ale stále je to v rámci možností snesitelné pokoukání. Tvůrci mě překvapili. Zřejmě jim vysílací přestávka přišla vhod, šli konečně do sebe a původní díly, které měly být sračkoidní mírně vylepšili. Bohužel, opravdu jen mírně. Nijak závratně mě tento paskvil nebaví a koukám samozřejmě jen proto, že se jedná o spin-off jednoho z nejlepších seriálů současnosti. Myslím si, že je na tom stejně 80 % diváků, respektive přeživších, kteří s tím stále nesekli a nepřestávají doufat v zázrak podobně jako Mexičani v tomto dílu při vyslání pána na smrt v doprovodu modliteb. Tentokrát už to nebylo celé o feťákovi, ale sem tam se poskočilo i na dějové linky ostatních postav, které stojí dle očekávání poměrně za hovno. Notná část dílu byla nepěkně prosáklá nudou, takže přes dvě nepůjdu. ()

Nerušit (2016) (S02E10) 

Další díl, který kráčí ve šlápějích těch předchozí - tedy stojí za hovno. Je to však jeden z těch lepších za hovno stojících dílů. Úvod ve stylu "táta se synem jsou najednou největší kámoši" za moc nestojí. Trošku díl zpestří setkání s děsně cool gay partou. Jinak taková klasika. Nuda, nuda, nuda a překvapivě celkem slušný závěr. Dokonce jsem chvilku zvažoval i 3 hvězdy. ()

Pablo a Jessica (2016) (S02E11) 

Další z krajně debilních dílů. Děj prakticky stojí na místě. Každý by se rád někde zakempil a čekal na kdovíco. Naprosto zbytečný díl. Závěrečné zlikvidování zombíků se sklony k sebevraždě bylo převelice trapné. Jinak, feťák si našel pěknou frajerku, kterou se mu podařilo dokonce i zneužít. Jinak se divím, že v seriálu není více neplánovaných početí. Přeživší se musí po večerech hrozně nudit a antikoncepce asi taky není k vidění na každém kroku. Vážně dost nepěkný díl, ale už název naznačoval, že by měl stát za hovno. ()

Solný sloup (2016) (S02E12) 

Dost debilní úvod, kdy člověk sleduje útěk retarda s rodinou, které v seriálu v životě neviděl, tudíž mu je pravděpodobně jejich osud zcela lhostejný, a tak neprožívá pražádné napětí. Nedá se říct, že by divákovi záleželo na osudu postav, se kterými se setkává od začátku seriálu o něco víc. Naštěstí to po debilním úvodu začne být alespoň malinko zajímavé Jakmile se seriál dostane do svých běžných kolejí, tak už se divák pouze příjemně nudí. Jinak se toho moc neděje. Bývalý feťák stále souloží a vesele šíří příjemné pohlavní choroby a černoušek zažije rozpárání bříška. Závěrečně rozesvícení hotýlku, doufejme, spustí vlnu nějakých zajímavých událostí, ale to je zřejmě jenom moje zbožné přání. Viděl bych to zase na tu jednu ubohou hvězdičku. ()

U skomírajícího ohně (2016) (S02E13) 

Spoilery! Po delší odmlce jsem se rozhoupal ke zhlédnutí dalšího dílu, který se zde těší nevábnému hodnocení a musím překvapivě říct, že se mi celkem líbil. O feťákovi, jehož dějová linie mi dosud přišla jako ta poslední sledovatelná, zde nepadne ani slovo. Tvůrci se rozhodli, že by se v 13. dílu možná mohlo začít něco dít a nějakým způsobem hnát seriál do alespoň průměrného finále. Celkem se mi zde, snad poprvé, líbilo retrospektivní pojetí děje, kdy táta povídá mámě, kterak se na něj vysral jeho syn a odjel se raději teplit s teplými bratry do teplých krajin. Bloncčin bláznivý nápad s vyčerpáváním elektrické energie se těší velkému úspěchu a věřím, že přiláká dlouhé zástupy hostů a "hrdinové" seriálu se velkou shodou náhod zase všichni ve zdraví setkají. ()

Duch (2016) (S02E14) 

Spoilery! Hodlám udělat něco šíleně bláznivého. Vůbec jsem to nečekal, ale tvůrcům se konečně podařilo vyrobit díl, přesně podle mého gusta. Takže namísto nadávek na všechny zúčastněné postavy hodlám nyní převážně chválit. Fetka si zde opět a znovu zkusí hrát na ostrého vyjednavače, což se konečně nesetká s úspěchem u Mexikánců. Teplí bratři úplnou náhodou taktéž zavítají do hotýlku a popovídají o tragickém průběhu jejich gay jízdy, což se nesetká s úspěchem u bývalého pacifisty Travora, kterému se během seriálu poprvé vychýlila hladinka adrenalinu v krvi a hned to stálo za to. Na paškál si vzal právě dva gaye, kteří byli během předchozích dílu vykreslováni v tak strašně negativním světle, že by jejich potenciální smrt nevadila vůbec nikomu. A taky, že k ní dojde. Trevor důmyslně zamkne skleněné dveře, takže se k němu logicky neměl šanci během masakru kdokoli dostat a dal tak vzniknout zřejmě nejlepší scénce v nedlouhé historii seriálu. Nasranej Travis má opravdu šmrnc a já budu muset zalapat po 4 kouscích. Takhle by měly vypadat všechny díly. ()

Sever (2016) (S02E15) 

Spoilery! Bývalý pacifista Trevor byl nemilosrdně vyhoštěn, neboť svým posledním činem lehce porušil pravidla, která nastolila jeho, poslední dobou, těžce retardovaná žena. Samozřejmě k poklidnému vyhoštění jako takovému nedojde a vše se neobejde bez nějaké té potyčky, do které se musí vložit dokonce i teplý negřík. Není to špatné, ale zřejmě na mě udělala tentokrát větši dojem druhá dějová linie o feťákovi, který to v mexické osadě dotáhl až na vůdce. Celkem fajn byla scénka, kterak se mexičtí neohrožení gangsteři rozhodli vydat vystřílet mexickou osadu, trošku mě zklamalo, že se projevili jako naprostí amatéři a naletěli na tu vůbec nejočividnější past v historii seriálu. Závěr byl celkem fajn a snad poprvé v seriálu zaznělo pár opravdu pěkný songů. Příští sérii dám pravděpodobně také šanci, i když se tvůrcům podařilo vytvořit pestrou škálu dílů, které byly totálně o hovně. ()

Oko pozorovatele (2017) (S03E01) 

Spoilery! Pilousek zřejmě spolykal hodně ibalginu, jinak si nedovedu vysvětlit jeho nadšení z této zívačky. Druhou sérii jsem viděl už hodně dávno a pauza mému diváckému zážitku nijak neprospěla. Všechny postavy jsou stále stejně nezajímavé a otravné, jak si je pamatuji. Právě postavy činí zásadní rozdíl mezi touto sračkou a slušným Walking Dead. Úvod série byl tedy prozatím těžce o ničem. Takový relax a schrupnutí na stanici plné přátelských vygumovaných zelených hlav, kteří si hráli na vědce a pozorovatele. Šanci tomu ještě dám. ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama