Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Rodriguez k tomuto seriálu (16)

Živí mrtví: Počátek konce (2015) 

Od série i tvůrců série Walking Dead bych čekal nějaký brutální rozjezd! Bohužel v první sérii se spíše víc kecá a přešlapuje na místě, než jedná. Rozhodně to je škoda, protože tahle značka má na víc! *** 1.série: 55%, 2.série: 70%, 3.série: 80%, 4.série: 70%, 5.série: V očekávání. ()

Série 1 (2015) (S01) 

První série nám toho moc nenabídla. Krom seznámení s postavami seriálu, sousedských vztahů, arogantní vládě, namyšlených vojáků....a.... je toho prostě hodně, ale akci rozhodně nečekejte (krom pár momentů, které by šli nacpat do 15 minut). Takže když to shrnu, první řada nenadchne, ale ani neurazí, takový zlatý střed. 50% ()

Počátek konce (2015) (S01E01) 

Člověk se namlsal původní sérií a tak nemohu překousnout ten strašlivě pomalý nudný rozjezd. Postavy mě celkem padly do oka a získali si moje sympatie. 50% ()

Daleká cesta (2015) (S01E02) 

Někteří si naivně myslí, že nastala chřipková epidemie. Jedinci ale vidí jiné, pravdivé skutečnosti, co se doopravdy dějí. Zombie nákaza je zde! 60% ()

Pes (2015) (S01E03) 

Tahle série má rozhodně na víc! Bohužel její utahané vyprávěné tempo tomu dosti ubližuje! Sice nepokoje a násilnosti v ulicích velkoměsta jsou bravůrní, ale čekal jsem víc! 60% ()

Co se nevytratí (2015) (S01E04) 

Z nebezpečné zóny se naše rodinka přesunula zpět ku domovu. Vojáci udělali ploty a uzavřeli celou oblast proti mrtvákům. Všude v okolí není vidět živé duše, až se jednoho dne objeví na svahu v protějším domě světlo. Vojáci s klidem ujišťují, že přeživší nejsou žádní a že celou oblast prohledali. Ale je pravda skutečně taková jak říkají?! 50% ()

Kobalt (2015) (S01E05) 

Záchranná vojenská operace na pomoc obyvatelstvu se změnila ve frašku, kde nejde o nic víc, než o přežití vlastního druhu! A přežívá jen ten nejsilnější! 75% ()

Dobrý člověk (2015) (S01E06) 

Skupinka se dostává z "hlídaně nehlídané" zóny pryč. Vyzvedávají další lidi v nedaleké nemocnici kam byli "dobrovolně" odvezeni a spolu s novým spojencem se přes hordy nemocničních mrtváků snaží dostat k pobřeží. Tam na ně čeká překvapení.... 75% ()

Série 2 (2016) (S02) 

Druhá série si vede daleko lépe jak její předchůdce, ale furt to není ono. Tvůrci sice "jemně" přitlačili na pilu, ale furt to nejsou taková jatka, jak bych očekával. Ani postavám nejde uvěřit, že fungují "jako" jeden tým! To naopak fungovalo v originální WD, kde člověk opravdu věřil, že jsou nerozdělitelná "rodina". Snad se polepší, uvidíme a já doufám! 70% Viděno, zatim do S02E07. ()

Monstrum (2016) (S02E01) 

Skupina se dostala do slibovaného přepychu, ale dlouho si ho neužijí. Musí se dostat na loď, protože začalo bombardovací vyhlazování velkých měst. Nemrtvými se to všude jen hemží a tak jedinou záchranou je širá voda. Ale je opravdu tak bezpečná jak se zprvu zdálo? 70% ()

Všichni zahyneme (2016) (S02E02) 

Skupina se musí ukrýt před neznámým plavidlem, které evidentně ničí vše co mu zkříží cestu. Najdou ostrov s přeživší rodinkou. Ta jim poskytne informace o tom jak to vypadá s pevninou a kde by se dalo bezpečně ukrýt. Jenže zprávy z posledních dní jsou katastrofické. Většina velkých měst, ba dokonce států byla bombardována a jsou vyhlazena z mapy. Je vůbec ještě nějaká šance na přežití? 70% ()

Ouroboros (2016) (S02E03) 

Loď se porouchá a tak nezbývá, než ji vlastními silami opravit. Na nedalekém pobřeží je spousta opuštěných věcí a tak si většina odhlasuje "výlet" na pevninu. Do hledáčku se dostávají léky, jídlo, ale i teplé oblečení. Není tajemstvím, že kapitán lodi Strand chystá nějaké překvapení... 70% ()

Krev v ulicích (2016) (S02E04) 

Mladej nezvládne hlídku a vpustí na palubu tři lidi. Jenže místo pomoci se jim dostane hořké potupy a jsou zajati. Kapitán Strand bere roha, ale střelba ho nemine. Na povrch vypluje, že jeden z nich je hlas z vysílačky.... 50% ()

Vězeň (2016) (S02E05) 

Přichází zvrat a zbytek lidí z lodi se snaží zachránit Aliciu. Jenže nastanou drobné komplikace a rukojmí, které měli vyměnit se mezitím "změnilo". Musí vymyslet lest, aby do poslední chvíle nikdo netušil, že je bratr těch padouchů už dávno mrtvý. 40% ()

Kniha žalmů (2016) (S02E06) 

Naši lidé se konečně dostávájí za pomoci Stranda do Mexika. Nachazí svoje útočiště na ostrově, který vypadá bezpečně. Jenže na ně čeká nejedno překvapení a tak se budou muset rozhodnout... 50% ()

Bůh Šiva (2016) (S02E07) 

Na ranči není tak bezpečno jak si původně skupinka myslela. Lidské vztahy se začínají komplikovat, vznikají potyčky, nedorozumění....a tak dostanou na výběr. Buď všichni odejdou nebo můžou zůstat, ale Strand musí opustit navždy ostrov! Výběr je to těžký, ale nastalá situace vše vyřeší jednou provždy... 40% ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama