Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer 4
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Wiikii k tomuto seriálu (30)

Počátek konce (2015) (S01E01) 

Zase klasický seriál, který má napsané charaktery postav podle toho, co se má stát a né naopak. Což je nuda, ale dá se z toho ještě vymáčknout hodně po jiných stránkách, jako třeba v napětí, to se zde povedlo, protože zombíci zde mají určitou roužku tajemna... ()

Daleká cesta (2015) (S01E02) 

Chudák ředitel Artý, já bych nedokázal zabít člověka kterého znám řadu let a to i když by ho popadla takováto "kousavá" nálada, protože bych nevěděl, co vlastně má, ale Madison to má nejspíš v pi*i a prostě ho sejmula. Leč v celkovém úhlu pohledu se druhý díl zlepšil, díky rodiným vztahům, které ještě zesílili tu napjatou situaci zombie apokalypsi. ... ()

Pes (2015) (S01E03) 

Sice multikulturní sestava hlavních postav může vypadat zajímavě, ale herecké výkony jsou průměrné, kamera také neohromí režie jakbysmet a nepokoje v ulicích jsou dost jednoduše/nízkorozpočtově dělané. ... ()

Co se nevytratí (2015) (S01E04) 

Až ten konec, kde Travis viděl jak vystříleli dům odkud viděl Chris záblesky mě navnadili se podívat na další díl a zjistit kudy se bude celý příběh dále odvíjet, ale do té doby mě to moc nebralo.... ()

Kobalt (2015) (S01E05) 

Aha, takže safe zóna byla pro srandu a armáda nakonec přeživší nechá na pospas nakaženým, protože .... protože kdo sak*a ví co se zrovna honilo hlavou tvůrcům, když vymýšleli logickou stránku tomuto dílu... ()

Dobrý člověk (2015) (S01E06) 

Nejlepší na konec, sice jsem si už myslel, že celá první série bude o ničem, ale tady se alespoň něco dělo, sice nám to nedalo nic nového oproti klasickému Walking dead, leč lepší než většína dílů v 1 sérii... ()

Monstrum (2016) (S02E01) 

Tak jo, co důležitého se stalo v tomto díle... eeee ... Chris hodil svou mrtvou mámu do moře a pak praštil tátu Travise... a pak ..... Jo, a pak aby to nebylo tak nudné, tak se nám v příběhu objevila přes vysílačku postava jménem Jack... Takže to byl opět nudný díl co nám moc nedal... ()

Všichni zahyneme (2016) (S02E02) 

I když to není žádný velký krok kupředu v příběhu, tak tento díl a celkově seriál se mi začíná líbit svým survivalem na moři. Je to něco nového a v klasickém Walking dead se pořád mluvilo, jako by bylo super žít na moři, ale až zde to můžeme vidět. + Začíná vznikat nějaká ta zápletka se Strandem ()

Ouroboros (2016) (S02E03) 

Nick je pro mě zajímavá postava a pro tento díl je i velmi důležitý. Nová postava Alex je jen bokovka co ke konci prohazovala hlubokomyslené hlášky spojené s příběhe a jinak Strand se ukázal jako nemilosrdný tajnůstkář, což není nic nového... Leč i když celý díl byl opět protahovaný, tak samotná zastávka byla zajímavá, proto musím dát čtyři hvězdy... ()

Vězeň (2016) (S02E05) 

Jako sice zde byly vidět nudné klišé co se daly předvídat (zastřelení Reeda, přihllouplé předání s Connorem, láska Jacka, atd..), leč ten konec se nesledoval zas tak špatně i když už předem jste měli tušení jak to dopadne... ()

Kniha žalmů (2016) (S02E06) 

Zajímavý závěr, ale jenom kvůli němu lepší hodnocení dávat nebudu.... Jinak Chrisovi hrabe, Strandovi naštěstí nehrabe a matka Tommyho je vyšinutá natotata .... ()

Bůh Šiva (2016) (S02E07) 

Všem tak nějak urychleně hráblo (Nick, Chris, Daniel, tak trochu i Travisovi) všichni se chovali jak smyslů zbavení a jen aby se udržela Walkingovská deb*lita příběhu o rozpadávání se skupin, či toho, že jen mag*ři mají stabilní místa s vodou, jídlem a elektřinou, které se musí rozpadnout po návštěvě naších "hrdinů". ... Ale nevýslovně mě sss..štve, jak hloupě se rozvíjejí charaktery postav... ()

Groteska (2016) (S02E08) 

Nick se zařadil do klasického TWD survivalu s putováním a narážením na idi*ty se zbraní co neumí utéct mrtvole co se sotva hejbe. OK proč ne, však detailnost v logice není silná stránka tohoto ani mateřského seriálu. Leč i přes mnoho nedokonalostí, tenhle díl s "putováním se zombíkama" dokázal chytnout a nenudit....Asi i díky jedné z nejlepších postav tohoto seriálu, kterých zas tak moc není... ()

Město mrtvých (2016) (S02E09) 

V tomto dílu jsme dokonce viděli i postavy Vincenta, Madison, Alicii, Ofélii a jejich nesnáze v hotelu + Nickovi podivuhodně fungující diplomatické schopnosti. .. Nebylo to nic extra, ale hotelové dilema bych bral klidně i ve větší dávce... ()

Nerušit (2016) (S02E10) 

Když se podíváte na posledních cca. 5 minut, tak uvidíte to nejlepší a nejdůležitější z celého dílu, to ostatní je jen vata na vyplnění. ... Jinak shrnutí zní: Uvidíme Chrise a Travise co potkají tři podivně mluvící amíky co se chovají jak reklama na idi*ta, Alicia se ukazuje jako postapo Lara Croft a také se na plátně ukáží dvě nové postavy Hector a (ta jenž jsem zapomněl její jméno :)). + Chrisův charakter se už jen dodělá k úplnému zvratu a hotelové scény příjemně dokončí příběh z minula... ()

Pablo a Jessica (2016) (S02E11) 

Líbí se mi myšlenka "bejsky" v hotelu i ta u mexického velko-města. A i když přicházím nachuť Alejandrovi (lékárníkovi z předměstí), tak už je ruka v rukávu, aby jste mě pochopili, Nick to dal dohromady s Lucy, tak vše může jít do kytek, ale základna v hotelu má stále šanci na přežití, protože tam se nic nekazí. I když známe TWD, nic není na dlouho a ani sympatický srdcař Victor se zbytkem grupy asi nesetrvá na místě, však kdo ví kde skončila Ofélie, a jestli jí nehrábne stejně jako jejímu otci,v tomhto seriálu se to může klidně stát !... ()

Solný sloup (2016) (S02E12) 

Začátek s neznámou rodinou má co dočinění, aby Madison zapla světla a tak se našla zatoulaná ovečka Travis.. Vše má své opoctatnění v tomto díle a já nemůžu říct, že to byl špatný díl, ale taky nemůžu jásat radostí z nadprůměrné tvorby... ()

U skomírajícího ohně (2016) (S02E13) 

Díl, který se spíše zabýval rodinnými vztahy, ale špatný nebyl. Hlavně se řešilo, co se vlastně stalo s Travisem a Chrisem a proč se rozdělili... ()

Duch (2016) (S02E14) 

Sice trochu nadhodnocuji, měl bych tomu dát čtyři hvězdy, ale už jsem dal tolik hvězdiček i horším dílům... A co se stalo? Mnoho zvratů na každé lince co jsme zatím měli, tedy u Travis-Chris, Alicia-Strand-Madison - Chris - Ofelie. Takže opravdu nabitý díl... ()

Sever (2016) (S02E15) 

Druhá série a opět stejný postup jako u té první, tedy většinu dílů je průměrná vata, která samozřejmě se snaží nastolit příběh a koncové díly dávají tu třešničku co nejvíc zaujme. .. Zde můžeme vidět Travise, Aliciu a Medison opět na cestě, ale už bez Stranda, kdy se snaží najít Nicka, který se ale stal vůdcem skupiny, jež utekla před vyvražděním Tijuanského gangu, nýbrž na hranicích s USA je potkalo nemilé překvapení... ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama