Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Cermbo k tomuto seriálu (9)

Živí mrtví: Počátek konce (2015) 

Ve zkratce, pokud se na Fear Walking Dead budete dívat, skončete s tím na přehradě po třetí sérii. První série měly neskutečnou atmosféru a snad i poměrně vysoký rozpočet. Korunu tomu dává dokonalá třetí série, kterou dodnes považuju za to nejlepší, co kdy ve světě The Walking Dead vzniklo. Čtvrtá série a následně všechny další to vše spláchly do záchodu a ze seriálu se stal nudný nízkorozpočtový paskvil s hromadou nezáživných postav, trapným scénářem a mnoho dalšími zápory. Jelikož některé části byly celkem slušné, některé dokonalé a zhruba polovina těžce podprůměrná tak bohužel výsledné hodnocení Fear Walking Dead odpovídá průměru. Škoda, protože potenciál to mělo jak blázen... ()

No One's Gone (2018) (S04E08) 

Konec starého dobrého Fear Walking Dead... Pravý fanoušci tohoto seriálu, dál možná už ani nekoukejte... Leda by to zachránila pátá série. ()

...I Lose Myself (2018) (S04E16) 

Jedna z nejslabších epizod celého seriálu, finále naprosto trapné, nezajímavé, plno naprosto nesmyslných do očí bijící kravin (a to jsem hodně tolerantní)... Záporák, stejně tak jeho zakončení nestojí za řeč.. Vraťte staré dobré postavy!! ()

Série 5 (2019) (S05) 

Bohužel pátou sérii odbočkového seriálu The Fear Walking Dead musím hodnotit dost negativně, jelikož ze všech pěti se tato přiblížila k absolutnímu odpadu. Dokonce se jednalo o znatelně horší dílo než nepovedená čtvrtá série, která aspoň obsahovala zajímavé scény, zvraty a vyprávění. V případě této série - nečekejte žádnou zajímavou zápletku, žádné kvalitní postavy ani práci s nimi, žádný poutavý děj a rovnou zapomeňte na nějakou legendární scénu jako v minulých sériích. Nemluvě o absolutně retardovaném scénaři, chování postav a naprostá scénaristická zkáza dříve kvalitních postav. Nevím, možná se panu Gimplovi atd... nelíbilo, že vedlejší seriál fungoval mnohem lépe a kvalitněji než TWD a tak dosadili dementy do pozic scénaristů a showrunnerů, aby schválně ve prospěch hlavního seriálu zkazili jinak parádní show, jelikož 2 roky zpátky býval Fear Walking Dead o několik úrovní výš než jeho starší sourozenec a teď spadl díky novým tvůrcům do takových *****, že pochybuju zda se ještě někdy podaří vrátit na úroveň prvních tří sérií. Kam se poděl ten dechberoucí a nezapomenutelný soundtrack? ()

Still Standing (2019) (S05E07) 

Prázdný a trapný dialogy od pana Gimpla a jeho “skvělého” vedení definitivně přešly z TWD i bohužel do světa FWD. Proč tam toho člověka proboha drží? To jsou všichni tak slepí? Je to čím dál větší nuda, zbytečných a nezáživných postav přibývá stejně jako sluníčkářských keců a naopak dobré postavy buď odchází nebo jdou na pozadí... Obávám se, že tomuto seriálu už není pomoci. ()

Is Anybody Out There? (2019) (S05E08) 

Vcelku solidnější epizoda, která si opět neodpouští hromadu rádoby emotivních keců a ty prostě nefungujou. Kvalitní soundtrack, který by tomu za starých časů prostě dodával grády, byste taky hledali jen těžko. Jinak setkání několika postav potěšilo a směr druhé poloviny série nevypadá vůbec špatně. ()

Začátek (2021) (S06E16) 

Rozhodně záživné finále, ale osobně jsem přece jen čekal malinko víc než jen psychologické žvatlání jednotlivých postav...Nemůžu si pomoct, nepřišlo mi to zase tak epický. Skupinky mimochodem nemohly být zase tak daleko od sebe, aby někomu jen prasklo sklo, někdo se mohl schovat pod auto a někdo shořel na popel už během záblesku... Na druhou stranu pár TOP momentů se zde rozhodně nachází. ()

Boží prozřetelnost (2022) (S07E14) 

Po dlouhý době fakt bomba díl, který mi připomněl starý dobrý díly FWD. Napětí se dalo krájet. ()

Série 8 (2023) (S08) 

Bohužel se musím ztotožnit s ostatními názory. Původně velice důstojný a kvalitní seriál se dopracoval s příchodem Morgana a výměnou scénaristů do téměř nekoukatelný hovadiny, kde (ne)funguje téměř nic. Hlavní kámen úrazu je amatérský, trapný scénář, který při jakékoliv akci dělá nesmyslné střihy, aneb "je po všem" a opakovaně vrací postavy, které vůbec neumí vytěžit. Doposud se kvalita pohybovala okolo průměru, ale tato poslední série tomu dala korunu, protože něco tak nudného, trapného, amatérského se jen tak nevidí. Škoda, že to končí takovýmto způsobem, ten skutečný Fear Walking Dead končil třetí sérií a tohle byl holt amatérský paskvil, kam pozvali původní herce... ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama