Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce poté, co Japonci 7. prosince 1941 zaútočili na Pearl Harbor, přihlásil se tehdy třiadvacetiletý Američan Desmond Doss, tak jako mnoho jiných mladíků, do služby vlasti. Z hloubi svého přesvědčení však odmítal nosit jakoukoliv zbraň a zabíjet. Stal se zdravotníkem 307. pěšího pluku 77. pěší divize. Skutečnost, že Doss odmítal zbraň, se nesetkávala s pochopením u jeho spolubojovníků. Jen blázen by chtěl, aby mu v boji kryl záda chlapík, vyzbrojený pouze odhodláním a lékárničkou. Často musel čelit nevraživosti a útokům ostatních vojáků. Přesto, jako jediný americký voják ve 2. světové válce, bojoval v první linii neozbrojený. V březnu 1945 vypukla krvavá bitva o Okinawu. Dossova rota měla za úkol dobýt 120 metrů vysoký útes. Když vojáci vyšplhali s pomocí lan na vrchol, dostali se do těžké dělostřelecké, minometné a kulometné palby. Vojín Doss se odmítl ukrýt a zůstal uprostřed krvavého pekla. Snášel jednoho zraněného po druhém z útesu do bezpečí. Během vyčerpávajících 12 hodin, za stálého ostřelování, zachránil životy 75 mužů... (Bioscop)

(více)

Recenze (1 192)

BaseDallas 

všechny recenze uživatele

Potoky krvi, odtrhnuté končatiny, headshoty, potkany pojedajúce vnútornosti, proste Gibson. Natočené výborne a dalo by sa uveriť takmer všetkému, nuž ale baseball a futbal s granátmi? Ok, možno sa to stalo, spomalených záberov by ale neuškodilo ubrať. Inak, pozoruhodný príbeh. ()

LIMBUS 

všechny recenze uživatele

Ved to bolo tak slabe, tolko klise, srdcervuci pribeh zabaleny do medu s este sladsim happy endom, zobrazanie vojny az prilis naivne a hlavna pointa filmu ktora sa toci okolo biblii len ukazuje americku zaslepenost a naivitu. Skoro som sa roztopil ....1,5 max ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět. A výborný Mel Gibson, který opět nezklamal. Od plného hodnocení jsem se odvrátil až díky samotnému konci. Američané prostě nevědí, kdy přestat. Kopaná s granáty a visací lůžko byly na mě už příliš. ()

nMarek 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn byl supr na zacatku, v kempu, ale v boji mi ta role pro nej nesedela. Neco jako Ross (David Schwimmer) v Band of Brothers. Celkove dobry, prvni pulka se docela tahne, ale neni to tak hrozny. Jesteze to nema pro Mela standardni 3 hodiny :) ()

Reall 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o medikovi jménem Desmond Doss. A o neskutečné vůli člověka, který za jednu noc dokázal víc než kdokoli jiný. Ano, je to hollywoodská místy přemrštěná vlastenecká natíračka, ale to je skoro každej US válečnej film. Pro mě je hlavní, že film ukázal, co dokáže jeden člověk, který se rozhodl jít si svojí cestou a dokázal, že všechno nemusí být, tak jak ostatní myslí, nebo to tak chtějí. Bezpochyby film ukazuje, jak je víra v době sraček potřebná. Takový příběhy mám rád i přes to, že film nemá takovou tu správnou atmošku, prostě mi chyběl takovej ten pocit po dokoukání skvělýho filmu. Film na mě působil pocitově dost chaticky. Pro lidi, kteří mají rádi silný příběh a nevadí jim trochu záběru na červy požírající mrtvoly nebo pár střev v zákopu... rozhodně doporučuju. --> 73% ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně skvěle propracovaný válečný film s vynikajícími hereckými výkony. Jen těžko uvěřitelný příběh je výborně převeden do filmové podoby. Andrew Garfield zazářil. ()

Prcek96 

všechny recenze uživatele

Film, který je díky své zápletce o vojákovi odmítájícím násilí zajímavým a neotřelým na poli válečných filmů. Snímek je dobře natočen, zrežírován. Výkony herců jsou dobré, ale třeba samotná hlavní postava je napsaná až příliš jednoznačně a více se mi třeba líbila postava Vince Vaughna. Ukázal se, že dokáže zahrát i charakterní role a ne jen blbečky z béčkovejch komedií. Film se mi dost líbil, možná mohl být gradovaný postupně. Takhle působila už tak dost drsná bitevní scéna trochu přepáleně, ale jinak celkově skvělé. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Keby sa film nezameriaval len na Desmonda, ale aj na celý boj o Okinawu, bolo by to za päť. Takto ide brutalita a výbuchy pomimo, lebo film sa snaží presvedčiť diváka, že chalan, ktorý sa odmietne podriadiť rozkazom, a do vojny si zoberie len Bibliu s náboženskými zásadami prežije úplne všetko. Takto potom ten film vyznieva trochu smiešne. Pre mňa osobne boli občas lepšie scény z prvej polovici filmu o Desmondovom živote, ako kochanie sa tým peklom vo vojne v druhej polovici. ()

Martens14 

všechny recenze uživatele

Vyjímečné až skvostní představení v režii Mela Gibsna. Jeden z dalších neuvěřitelných příběhů z druhé světové války, konkrétně o dobývání Okinavy. ()

JaryKury 

všechny recenze uživatele

Po prvnim setkani s Dossem, by asi nikdo nechtel aby takove vyzle krylo jeho zada. Ba aby ani nebyl v kuchyni nebo dofukoval pneumatiky u jeepu. Jak jsou ale vsichni pak prekvapeni takovou davkou obetavosti pro druhe, ktera premohla i strach z valky a jatek, ktere byly na dennim poradku. Pan Reziser nezklamal a jak to ma ve svem dobrem zvyku, predhazuje nam takove to hodne drsne, ale pritom realistictejsi zpracovani tematu. Sem tam se nevyhneme hollywoodske cistote o velebeni pana. Ostatni filmy vedle tohoto vypadaji jako detsky hry ve valce. Dava nam nacichnout strelneho prachu, brodit se v bahne a utirat bajonet od krve. Zrozeni hrdinstvi filmem postupne stoupa az k filmovemu vrcholu. Dava nam vzpomenout, ze takove hrdiny potrebuje kazdy z nas v tech nejtezsich chvilich. Gibson me hodil do stredu bitvy v hlave kukuricneho Desmonda i utesu v Japonsku, za coz jsem mu vdecen s 88%. ()

weca 

všechny recenze uživatele

Dobrej film. Plnej počet dát ale nemůžu, některý bitevní scény byly prostě až skoro komiksově přestřelený. A jak už tu někdo zmínil - animace námořního dělostřelectva byly jak z patnáct let starýho béčkovýho filmu. Nicméně jsem se celou dobu bavil, Hacksaw Ridge je klasickej hollywoodskej velkofilm. Myšleno jak v dobrém, tak bohužel i v tom horším slova smyslu - patos, patos a zase patos. Jinak Andrew Garfield mě příjemně překvapil, tohle mu sedlo parádně. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Najmä bojové scény skutočne stály zato nato sa chytá snáď len vojak Ryan alebo Tarantino ? :) No a nudiť som sa nenudil ani pred tým ako sa akcia poriadne rozbehla, príbeh ma docela zaujal. 90 % ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Vážně mi napadá myšlenka pro mě osobně nejzajímavějšího válečného filmu... zapomínam na Rayena. Podle skutečnosti.. jasných 5* ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

První část filmu neuvěřitelně ukecaná, ufňukaná a nudná. Druhá polovina je perfektní válečná akce, a i když je to celé opět protkané americkým patriotismem, láskou k bohu, je to výborné. Kdyby to byl výmysl, asi bych tak nehodnotil, ale vzhledem k tomu, že Desmond Doss tohle skutečně všechno dokázal, hodnotím vysoko. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Natočeno je to profi. Sice hodina nudy a keců, pak válka. Hodně okopírovaný We Were Soldiers nicméně............buď ti Amíci byli totální idioti nebo mi něco v tom chaosu bitvy o Okinawu něco nesedělo........takový akčňák z 2.sv. byť těžko uvěřitelný. Věřím že základ byl na pravě a skutečnosti, ale ..... ()

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Mel Gibson se vrací do války

Mel Gibson se vrací do války

01.05.2018

Určitě si pamatujete, jak Mel Gibson před dvanácti lety upadl v hollywoodskou nemilost. Jeho kariéra byla 10 let prakticky v limbu, v roce 2016 ale natočil Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny a téměř vše… (více)

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Zlaté maliny 2016

Zlaté maliny 2016

25.02.2017

Známe letošní vítěze Zlatých malin. Nejhorším snímkem se stal dokument Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party, který si odnesl i další tři Zlaté maliny za nejhorší režii,… (více)

Reklama

Reklama