Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce poté, co Japonci 7. prosince 1941 zaútočili na Pearl Harbor, přihlásil se tehdy třiadvacetiletý Američan Desmond Doss, tak jako mnoho jiných mladíků, do služby vlasti. Z hloubi svého přesvědčení však odmítal nosit jakoukoliv zbraň a zabíjet. Stal se zdravotníkem 307. pěšího pluku 77. pěší divize. Skutečnost, že Doss odmítal zbraň, se nesetkávala s pochopením u jeho spolubojovníků. Jen blázen by chtěl, aby mu v boji kryl záda chlapík, vyzbrojený pouze odhodláním a lékárničkou. Často musel čelit nevraživosti a útokům ostatních vojáků. Přesto, jako jediný americký voják ve 2. světové válce, bojoval v první linii neozbrojený. V březnu 1945 vypukla krvavá bitva o Okinawu. Dossova rota měla za úkol dobýt 120 metrů vysoký útes. Když vojáci vyšplhali s pomocí lan na vrchol, dostali se do těžké dělostřelecké, minometné a kulometné palby. Vojín Doss se odmítl ukrýt a zůstal uprostřed krvavého pekla. Snášel jednoho zraněného po druhém z útesu do bezpečí. Během vyčerpávajících 12 hodin, za stálého ostřelování, zachránil životy 75 mužů... (Bioscop)

(více)

Recenze (1 192)

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se vrátil po deseti letech filmem,který si svojí sugestivností,skvělou akcí a dojemným,skutečným příběhem v ničem nezadá se Spielbergovým Ryanem......Navíc přesvědčivý Andrew Garfield v hlavní roli....90% ()

Edrik 

všechny recenze uživatele

Tak si Mel konečně natočil vlastní Údolí stínů a nutno říci, že velice povedeně. Jsem moc rád, že diváka ušetřil přebytečného patriotismu a že podal konečně hrdinu z masa a kostí. Efekty se povedly na výbornou a kamera se střihem si po právu zasloužili nominace na cenu. Na cenu za režii to nebylo, i když Mel očividně moc chtěl. To nemění nic na tom, že všechno nač tenhle první MadMax sáhne, mění se ve zlaté plátno. Závěr: Hrdě zařadit mezi top ten z druhé světové! Pane! ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Když pominu naprosto fenomenální čínskou a korejskou válečnou tvorbu, tak se zde zcela jistě jedná o nejlepší západní válečný film od Ryana. Což je az aktuálně 17 let co říct. Gibson točí oldschoolově, což u tohoto druhu filmu jedině pomáhá a jeho dynamika a surovost bitev je o několik řádů výš než konkurence. Co se týče zbytku filmu, jsou tam emoce, ale také klasické pozadí a kaše kolem. V tomto ohledu by se možná slušelo jít více do hloubky postav, ale neumím si představit, jak dlouhý by film pak byl a dělit jej na části by byla chyba. ()

eMSiKi 

všechny recenze uživatele

Neznám lepší kombinaci než válečný filmy a kino. Dech beroucí příběh nesmělého vojáka, který u sebe nechce nosit zbraň. Nakolik je tenhle film životopisný to nevím, co ale vím, že za shlédnutí tenhle film určitě stojí! Ačkoliv tam byly pasáže, které bych ustřihl, tak jsem byl stále ve střehu, co se bude dít. Film se ze začátku rozjíždí celkem pomalu, načež se od půlky strhne lavina skvělých válečných snímků. Z kina jsem odcházel s vědomím, že tohle můžu přátelům doporučit. Při východu ze sálu nechybělo ani pozitivní povzdechnutí se slovy: "Tak to byla opravdu bomba." ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

V poslední době mě většina válečných snímků díky svému až nudnému zpracování zklamala, to bez pochyby. Ale Gibson se vybodl na moderní prezentování doby válečné a přistoupil na to realněji, přesně tak, jak měl, a tak po delší době je k dispozici válečný velkofilm, jehož inscenace podle skutečného příběhu je bravurná a bezchybná. Jedná se o válečný film plný děje všeho druhu, co se týče válečného období. Vsadím se, že kdyby Gibson natočil podle autenticity nějaké válečné drama z prostředí koncentračního tábora, diváci by měli co dělat,aby v jejich případě nedošlo k regurgitaci, protože film o koncentračním táboře ve zpracování Gibsona by se natočil v tom pravém světle, přičemž by se opět a doopravdy připomělo tu hrůzu a utrpení, jenž by snad či možná odradilo ty dnešní šovinisty propagovat své zvrácené přesvědčení o tom, co by se mělo stát, a co by si kdo zasloužil. Takže takhle by se měly točit válečné filmy, ne jako Zlodějka knih, Saulův syn a tak podobně. Měla by se točit autenticita, ne to, co si někdo myslí, jak to bylo. ()

psycho.ta 

všechny recenze uživatele

Po přežití úvodní hodiny vyplněné sice "něco říkajícími", nicméně však tupě vypadajícími výrazy a úsměvy hlavního hrdiny, se rozjede slušná řežba, která hodí konečné hodnocení na 4**** ()

Trescha 

všechny recenze uživatele

Khuurvaaa!!!! Co to ten starý, vypitý antisemita do prdele stvořil. Za tenhle spektákl by mu měl Verbal kouřit péro až do skonání světa. Ale nee tak otřesný zážitek si Mel nezaslouží. Narozdíl od většiny mě celkem utekla i první polovina jak voda. Možná k vůli krásným očím Teresy Palmer, kdoví. Garfield ušel,ale jeho zrzavý jmenovec milující lasagne,mu co se hereckého výkonu a charismatu týče dává furt s přehledem na prdel. Závěrem bych chtěl pozdravit Verbalovu mámu. Drž se děvče...😋 ()

WikingVik 

všechny recenze uživatele

Sázka na Hacksaw Rigde, tedy na válečný film pod taktovkou Mela Gipsona, byla skoro sázka na jistotu. Jenže moc nevyšla. Nejdříve je nutno si zkousnout celkem dlouhý a nudný úvod popisující hlavního hrdinu v době dětství a poté ve výcviku. Následně se přejde k akci ala blbí Japonci kontra super hrdina. Amíci přijdou k vysokému útesu, ze kterého visí námořní síť, po níž vyšplhají přímo na bitevní pole. Dojde ke střetu a na bitevním poli zůstane jen náš hrdina, hromada raněných a spousta Japonců, kteří doráží vše živé. Ale super hrdina neselže, po bitevním poli léta jako pilná včelka, nosí raněné k síti na útesu a spouští dolu jednoho raněného za druhým. Budiž, prý je to podle skutečného příběhu, ale že by se Japonci nezajímali o to, kudy jim tam Američani lezou, že by síť neshodili? Že by také nestříleli na cizí vojáky pod útesem? No asi to neměli ve scénáři. ()

HororSamael 

všechny recenze uživatele

Velice podařený válečný film. Nevím, zda chtěl Gibson navázat a nebo ukázat druhou stranu Údolí stínů, nebo trumfnout Amerického snipera, ale pokud přejdu své myšlenky, musím kladně hodnotit. Konečně se nejedná o frajera s puškou, který sám vystřílí celé divize vojáků, ale o "pouhého" zdravotníka. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Andrew Garfield mne hodně překvapil. Roli pojal velmi dobře. Mel na druhou stranu nepřekvapil vůbec. Opět šel do sirové otevřené tvorby, bez servítků a ostychu. Což je myšleno jenom v dobrém. Proč přikrášlovat válku. ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson prostě umí tento typ filmů, kde nám servíruje krvavé a bolestné peklo. Překvapil mě Andrew Garfield, který je v tomto případě snesitelným a uvěřitelným hrdinou. Hlavní postava v příběhu odmítá nosit zbraň a to i v momentech, kdy mu umírají kamarádi jeden po druhém, což určitě chtělo odvahu, během čehož samozřejmě všude vlaje americká vlaječka. Hacksaw Ridge se svým ztvárněním války řadí a bude řadit mezi ty lepší a kvalitnější snímky, a to i přesto, že příběh má občas nějaké vady na kráse. ()

stepanvaj 

všechny recenze uživatele

S filmy Mela Gibsona povětšinou nemám problém, ale čeho moc, toho příliš :-/. Tak předně pozitiva - střih filmu je geniální a po právu ověnčen Oscarem, přiblblého vesnického přiblbla zahrálo přiblblé přiblblo Andrew Garfield naprosto skvěle. Nicméně film je opravdu dlouhý v první půlce ještě stravitelný nicméně v druhé půlce se začne naplno projevovat maestro Gibson s všemožným vnucováním pánbíčkářství a propagandistickým poselstvím, což je pro opravdu silné povahy. SPOILER: Finální scéna s odkopnutím a odpinknutím granátu - řeknete si "to je chlap", nicméně wtf???:D ()

james11 

všechny recenze uživatele

Film mi doporučilo více lidí, ale vzhledem k tomu, že mi k tomu řekli, že je to o tom, jak voják v WW II. zachraňuje lidi a vůbec neválčí a podobné věci, tak jsem si říkal, že pro mě to asi tolik nebude. O to víc mě překvapilo, jak jsem byl z filmu nadšený. Většinou bych asi kritizoval dlouhou předehru, kde se jen kecá a je tam "vývoj postav", ale v tomhle případě mi to vůbec nevadilo, dokonce v téhle častí byly pro mě jedny ze silnějších momentů. Určitě se na film podívám v budoucnosti znovu. ()

kmfilm 

všechny recenze uživatele

Od první minuty filmu do poslední jsem byla přikovaná k sedačce s křečí v kyčli a husí kůží po celém těle. A to jsem ještě netušila, že po titulcích mi zvlhne oko díky reálným rozhovorům s dědečky-vojáky. Za mě jeden z nejlepších vojenských filmů! ()

Krail 

všechny recenze uživatele

Jestli se ba tento film chcete kouknou .. tak nikdy si ho nepouštějte s českým dabingem! Nejhorší dabing vůbec! Jinak na fim se určitě kouněte je skvěle napsaný, utržené končetiny vypadají skvěle a je to i skvěle zahrané takže za mě 5 hvězd! ()

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Mel Gibson se vrací do války

Mel Gibson se vrací do války

01.05.2018

Určitě si pamatujete, jak Mel Gibson před dvanácti lety upadl v hollywoodskou nemilost. Jeho kariéra byla 10 let prakticky v limbu, v roce 2016 ale natočil Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny a téměř vše… (více)

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Zlaté maliny 2016

Zlaté maliny 2016

25.02.2017

Známe letošní vítěze Zlatých malin. Nejhorším snímkem se stal dokument Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party, který si odnesl i další tři Zlaté maliny za nejhorší režii,… (více)

Reklama

Reklama