Reklama

Reklama

Shin Godzilla

  • Japonsko Godzilla Resurgence (více)
Trailer 1
Japonsko / USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

V Tokijské zátoce je nalezen zcela opuštěný člun. Zatímco jej pobřežní hlídka prohledává, dojde k náhlé podvodní explozi, která způsobí rozsáhlý záchvat paniky. Zanedlouho na to se z moře vynoří podivné monstrum, které srovná se zemí část města a než proti němu stihne japonská armáda nějak zasáhnout, promění se a unikne zpátky do hlubin. Odborníci jsou bezradní a nemohou přijít na žádný způsob, jak si s tímto monstrem, které bylo pojmenováno Godzilla, poradit. Zatímco se vysoce postavení činitelé sáhodlouze radí ve snaze vymyslet způsob řešení náhle vzniklé krize, Godzilla se opětovně vynoří z moře, mnohem větší a nebezpečnější než předtím. Podaří se Japoncům přijít na to, jak zastavit toto záhadné a neuvěřitelně mocné monstrum dříve, než se do záležitosti vloží Američané a svrhnou na Tokio jadernou nálož? (Israha)

(více)

Diskuze

Ondr4H

Ondr4H (hodnocení, recenze)

Nemá tato Godzilla být jakousi fundovanou sondou do japonské politiky a krizové politiky obecně?To že tam padne Tokio nejdémoničtější Godzillou co existuje za doprovodu kvalitního soundtracku(Odposlouchán a jenom ten soundtrack samotný stojí za to) je takový bonus. Vyvraťte mi to jestli se mýlím, ale z tohoto pohledu to vypadá zajímavě.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

seth82

Hele, a máš nakoukané i jiné godzillácké filmy? Jestli jó, tak který se ti líbil?.. Mě příjde, že ty věci co kritizuješ jsou víceméně Godziláckým standardem....

seth82

seth82 (hodnocení, recenze)

ČSFD by si mohlo uvedomiť, že poniektorí z nás žijú aj v zahraničí a hodnotenia umožniť už od premiéry. Takže áno - iba nedávno som sa vrátil z premiéry tu v Tokiu, ten film je otrasný. S priateľmi sme sa zhodli, že namiesto názvu Godzilla by sa to malo volať KaigishitzuZilla (Kaigishitsu = konferenčná miestnosť) - nebojím sa s istotou vyhlásiť, že 905 z celého filmu sa odohralo v kancelárii niekoho, alebo v kdejakých konferenčných miestnostiach. Hranie hercov skostnatené, scény boli viditeľne a citeľne sterilne naaranžované (notebooky v kancloch na stoloch otvorené v rovnakom uhle), jednoducho otras. Hudba detto. Logické chyby a nekonečná hlúposť taktiež. Jednoducho hrôza.

na příspěvěk reagoval Zíza, ledzepfan

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Pacific Rim, Cloverfield, Kong: Skull Island - teprv bude.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Myslím, že pro dnešního diváka jsou asi nejzáživnější filmy z 90.let a potom 2000-2004 tozn. např: Godzilla vs. King Ghidorah(1991), Godzilla vs. Mechagodzilla II(1993), Godzilla vs Space-Godzilla(1994), Godzilla vs. Destoroyah(1995), Godzilla vs. Megaguirus(2000), Godzilla Against MechaGodzilla(2002), Godzilla, Mothra, Mechagodzilla: Tokyo S.O.S.(2003), Godzilla: Final Wars(2004, ale speciálně Final Wars si nejlépe člověk užije když zná i všechny ty staré filmy, protože je to plné odkazů a analogií) :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Edwardsova Godzilla byla ještě vpoho, tam se to drželo na japoncema ustáleném modelu "ani dobrá ani zlá"(prostě jen chodící ještěrka, která při řešení svých záležitostí trošku mimochodem drtí ty mravence pod sebou. To mezi 60. a 70 lety docházelo v japonsku k mnohem šílenějším antropomorfizacím :)

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

ledzepfan

Když si na této stránce rozklikneš Cast, tak uvidíš, že jsi ho tam klidně mohl zahlédnout, protože tam je milion a milion herců, pár jsem jich přidala podle toho, jak jsme je poznala v traileru, jinak ten seznam ještě budu muset rozluštit. :-D

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

ledzepfan

No každopádně vypadá ďábelsky. Což je určitě plus, nechci aby z ní zase udělali dobrou příšerku. To byla jediná větší mrzutost v Edwardsově Godzille. 

na příspěvěk reagoval ledzepfan

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

těžko říct.... Osobně bych to tipnul na regulerní restart bez návaznosti na Final Wars (protože tam šlo evidentně o slavnostní zakončení těch padesáti let) ...Sám jsem zvědavý jestli ten vzhled má nějaký význam, nebo jde prostě jen o Annovu estetiku (což je možné)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Proč ta Godzilla vypadá tak... popálená? Přijde na konci hodná Godzilla?

Či to navazuje na Final Wars, ty jsem neviděl, tak nevím, co se ji tam mohlo stát.

na příspěvěk reagoval Zíza

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Zíza

No, vypadá to parádně!... Něco takhle divného tu - v rámci Godzilly- snad ještě nebylo... Zahlédl jsem tam i Shinju Tsukamota? Žeby se pomalu propracovával ke svému velkému snu natočit si jednou Kaiju film?

na příspěvěk reagoval Zíza

Uživatel ledzepfan smazal svůj příspěvek.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

.........na druhou stranu, když si vzpomenu na Higuchiho nedávné titány tak bych zvracel...... Tak snad ho Anno trochu usměrní :D .. jejich minikaiju projekt "Giant God Warrior Appears in Tokyo" byl fajn.

na příspěvěk reagoval Zíza

Reklama

Reklama