Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani velká láska ještě nemusí překonat rozdílnost mravních zásad - ačkoli je mladý hrdina hodně zamilovaný, přesto odmítne výhodnou a snadnou existenci, jakou by mohl vést díky rodině svého budoucího tchána. Nudně moralizující komedie vyzvedává se vší vážností morálku socialistického člověka, jenž se navždy rozešel s maloměšťáckými představami. Je proto příliš vykonstruovaná, ani tuctový příběh se jí nepodařilo nijak povznést. Komedie o malých i velkých životních kompromisech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film o tom, kterak soudruh řidič dvanácettrosky frézuje soudružku dceru soudruha ředitele jakéhosi podniku a soudruhu fotrovi se to samozřejmě moc nelíbí. Na tomhle filmu je snad zajímavá akorát vysoká frekvence výskytu slova soudruh a pro úchyly pak kozy Mileny Steinmasslový. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsou spíš z nostalgie, že vidím dnes už staříky mladé a svěží. Jo Vašinka býval hodně sexy a Milence to také slušelo. Chápu všechny, koho podobné filmy nudí. I když jistá výpověď doby to je. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Takhle žilo hodně lidí. M. Vašinka dobře ztvárnil roli člověka, který žil všedně, ale náhle poznal díky postavě, kterou hraje M.Steinmasslové, že se možno žít i spořádaněji. Do té doby se choval k ženám jinak. Ale pak potkal tu, která má ve všem tak krásný pořádek, že náhle váhá, co dál. Nakonec to jdou zkusit solu, ale bez rodičů, kteří by své představy do tehdy mladého páru jen sunuli, což se jim ekluje. Milena S., představuje správnou mladou ženu, a hodně žen ji mohlo napodobovat, kdyby film i vychovával. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení bylo příjemné a dobře se na něj koukalo. Marcel Vašinka byl opravdu fešák. Příběh je bohužel tuctový a šablonovitý, což jsem se přesvědčila při sledování. Mohl být více dramatický nebo naopak komediální. Nečekala jsem napnutá jako struna až na konec jak to celé dopadne. Má ale výpovědní hodnotu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Klasická nezáživná socialistická moralita. Jednu hvězdičku dávám neobyčejně přitažlivému 27letému Marcelu Vašinkovi, jehož sexuální orientaci jsem tušil mnohem dříve, než se k ní veřejně přiznal. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia nudna normalizacna komedia o nicom. Ani Vladimir Mensik /Happy End, Spalovac Mrtvol/ nedokazal posunut film do priemeru. 20 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vladimir Mensik drzi tento film nad vodou. Namet neni sice nijak originalni, ale hodi se pro zfilmovani solidni romanticke veselohry. Coz vsak neplati v tomto pripade. Postava, kterou ztvarnil Marcel Vasinka mohla byt take lepe napsana. Myslim, ze zitra uz nebudu vedet, o cem film vlastne byl. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Mělo to být postaveno na frajerovi co jde životem lehkou nohou-ale je to tak špatně napsané že z toho nic nezbylo.. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi všední, hloupá a taky nudná komedie s otřesnou komunistickou hudbou. Jediný klad to má, že na milióntinu sekundy zahlédnete kozy jinak cudné Mileny Steinmasslové. Už tenkrát si soudruzi neustále půjčovali peníze....čili chytrá půjčka od komerčky je v tom nevinně. Blbý je pouze národ! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Chtel jsem dat puvodne 3 hvezdy, ale nakonec dam jen 2+. Ono to sice neni uplne katastrofalni, ale je to spis strasne nudny...mel jsem problem dokoukat do konce. ()

janisska 

všechny recenze uživatele

Film, který se nápadně podobá Zbouchnuté - až na to, že tady bizarní pár vzniká (a poté je křečovitě udržován) ne kvůli otěhotnění hlavní postavy, ale kvůli "dobrým mravům", teplé vodě a barevné televizi. S tím "rozchodem s maloměšťáckými představami" to samozřejmě není tak horké: jde vlastně jen o to, že bagrista nevymění teplé místečko za místečko ještě teplejší a nový nábytek se nebude nakupovat do domu rodičů, ale služebního bytu v Klatovech. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nic kvůli čemu byste měli zvedat ovladač a zapínat bednu, to je Víkend bez rodičů. Osobně to moc ani za komedii nepovažuji. ()

camper 

všechny recenze uživatele

Že bych byl příliš mírný v hodnocení? Uznávám, hlavní lákadlo, proč jsem si ho na CSfilmu pustil byl Vladimír Menšík, ale nijak extra mě nezklamal, pravda, ani nenadchl. Prostě film, na kterej se člověk podívá jednou a stačí mu to.., 50% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V době vzkvétající normalizace se hodně   poučovalo a přirozeně se k tomu používal   film. Příběh vždy musel sloužit jako   názorný příklad. V tomto případě je to   hlavně morálka. Ta musela být u všech   socialistických lidí podle všech daných zásad   a mravností. Příběh vypadá čítankově a   jakoby podle příruček. Zlidštění všech   postav se povedlo ale jisté uvolnění v podobě   komedie se nějak někde zadrhlo. Moc se tu   zkrátka tlačilo na důležitosti problému a to   bylo chybou. A tak určitá letní svěžest je   sice patrná, ale přeci jen tu ve velké míře   přetrvává nudnost a šedost doby. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Maximální překvapení od Hanibala, který podle chytrého scénáře sdělujícího nám mnoho životních mouder natočil příjemný film s vynikající hudbou a výbornými herci. Divák je do poslední chvíle napnutý, jak to s hlavním hrdinou dopadne. Stáhnou ho sígři zpátky na šikmou plochu nebo se rozhodne pro život po boku krásné Mileny Steinmasslové? ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dívat s na to dá, ale asi ne dvakrát. K zasmání to je jen chvílemi má to dosti pomalé tempo. 201109168512/8524 ()

Reklama

Reklama