Reklama

Reklama

Klec pro panenky

  • Česko Velký domeček pro panenky (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krásné vězeňkyně dřou v bažinách a trpí ponižováním od své sadistické dozorkyně v jedné z banánových republik. Ženy (v čele s lesbickou prostitutkou Grear) uhánějí dodavatele potravin, který jim občas propašuje i nějaké ty cigarety nebo drogy. A mimoto plánují, jak se z pekla džungle dostat... (ČSFD.cz)

Recenze (26)

JFL 

všechny recenze uživatele

Film zcela nesmyslně uváděný na LFŠ 2012 v sekci blaxploitation neobsahuje nic, co by ho jakkoli řadilo do proudu černošské paralelní popkultury 70. let. Fakt, že se v něm poprvé ve větší roli a bez svršků objeví Pam Grier z něj rozhodně blaxploitation nedělá. "Klec pro panenky" naopak je zakládající a současně i esenciální snímek exploatační subkategorie women in prison neboli filmů z ženských věznic. Vyprávění lze popsat jako důsledně odfajfkovaný seznam povinných žánrových sekvencí – od šikany při příjezdu přes sekvence ve sprchách či kočkování až po mučeníčko a plánování útěku. Řemeslně toporné dílko dostatečně okouzlí svou přímočarostí a nezapře produkční štempl krále braku Rogera Cormana. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Paráda, velmi dobrý Hill ve svém prvním WIPl!!! Oproti jiným WIP-sexploitation movies, trochu umírněnější, avšak daleko lepší, přinejmenším tedy hlavně koukatelná, řekl bych, že i značně stylová věc odněkud z Filipín, kde se to celé odehrávalo. Ve filmu samozřejmě září hvězda tohoto béčkového subžánru černoška Pam Grier, ale zdatně ji zde sekundují i Roberta Collins a Judith M. Brown všecky tři moc krásné a navíc z jedné společné cely! Ve stejném roce, ale o kapánek dříve, se pak společně tito tři herečky objevili v jiném sexploitation movie ve "Women in Cages" od režiséra Gerarda de Leona, ovšem s tím rozdílem, že Pam Grier tam hraje přísnou lesbickou dozorkyni. Zpět k tomuto filmu, i zde je sadistická dozorkyně, společně s její maskovanou nadřízenou, tohle byl opravdu docela dobrý nápad. Celou dobu netušíte kdo se za tou maskou skrývá. Za I love this song "Long time woman aka Pam Grier rocks" a celkem zdařilý děj (opět klasické dějové schéma : zavření-prasárny-zvrhlosti-útěk, jak jinak) hodnotím nakonec tedy nečekaně vysoko. Podobné flmy : Women in Cages, Big Bird Cage, Bare Behind Bars, Barbed Wire Dolls, Women In Cellblock 9 a hromada dalších.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasický sedmdesátkový flák se spoustou polonahých krásek. V tomhle případě pod zámkem v nějaký jihoamerický věznici, pod taktovkou ošklivý dominantní dozorkyně. Holky se buď hádají, pracují v bažině, nebo zosnují útok, prostě samý srandičky. Průser ale je když se nějaká proviní, to ji pak autority třeba strčí opalovat se do klece, nebo na elektrošokovou terapii. Do tábora taky pravidelně jezdí dodavatel zboží (Sid Haig jak vyšitej) se svým parťákem, dva styloví nadrženci, kteří mají jediný přání a to sice vrznout si s jednou z všudypřítomných samiček (nejvíc pozornosti samozřejmě přitahuje hvězdná a trochu nadřazená Pam Grier). V celku se toho moc nestane, krom bahenního souboje a závěrečného útěku což už docela akce je, ale hlavně je to film na pohodu s pěknou písničkou na začátku a na konci a hezky se na to kouká. I'm not gonna rape one of them, one of them is gonna rape me! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Co může být lepší, než po strop narvaná jihoamerická věznice plná dluhovlasých, načesaných a spoře oděných vězenkyň v produkci Rogera Cormana a režii Jacka Hilla (COFFY)? No určitě by se něco našlo, ale určitě na to nebudete myslet oněch 90 minut v téhle ženské věznici. Chybí tomu jakýsi nádech kultovnosti (to zase ale dohání faktor "buchtovosti"), ale zábavné je to až až. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve vztahu k roku výroby a původu vzniku (tedy západ, nikoliv Asie ...) si osobně myslím, že toto byla taková "první vlaštovka" v oblasti exploitačních filmů odehrávajících se v ženských věznicích, kde se ději většinou nějaké ty hrůzné činy anepravosti a dívky jsou vydány napospas sadistickým dozorkyním a dozorcům. Máme zde sice ještě starší záležitosti, většinou italského původu, ale u nich se jedná skutečně o braky. Tento film i když se řadí do okrajového žánru (wip - woman in prison) je velmi dobře zpracovaný, dobře se na něj kouká, je zábavný, udrží ivákovu pozornost a ve třetí třetině stopáže je pak i slušně akční ... Navíc akce je profesionálně natočená. No a samozřejmě nahota, ta hrála v těchto filmech vždycky "prim" ... Velmi cudně servírovaná, i když některé herečky se odvážily ukázat kozičky více a déle, některé pak zase jen na kratičkou dobu ... Nahoty je de pomálu, mučení v místní mučírně (další tradiční klišé) je koukatelné i pro běžného diváka a nepoběžíte zřejmě pro kýbl ... Je to dobrý film, v 70. letech "WIPek" vznikly desítky a to od vyloženě decentních jako je toto až po vyloženě zvrácených a sexuálně-brutálních či nechutných. na ty bylo a je specialistou zejména Japonsko ... Tohle je dobrý film, ale žádné extra drsné scény (v jakémkoliv ohledu ...) nečekejte. Prostě pohodovka ... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Exploatačná pecka. Všetko, čo chce človek od žánru a to v maximálne štýlovom prevedení (kamera!) a s fantastickým castingom na čele s neuveriteľnou Pam Grier, ktorá musela byť stvorená pre tieto béčka. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

"If you dont love Jack Hill, you dont love cinema." A něco na tom bude. Řádně kozatý holky ve vězení, ve sprchách, na mučidlech, při rvačkách v bahně, a hlavně s velkýma bouchačkama. Přímočarý trash v nejryzejší podobě... tak jak to mají milovníci ultrazábavného braku nejraději. Kdo by se tomu Tarantinovi divil? 8/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Big Doll House je zábavný béčkový snímek z produkce Rogera Cormana. Nemám moc přehled ve WIP exploiťácích, ale tohle bude zřejmě jedna z těch klasik žánru. Jak je asi každému jasné, film nemá převeliké kvality, ale dá se na něj krásně v pohodě koukat a může posloužit jako zábavná oddychovka nebo lahůdka pro hledače zajímavých béček sedmdesátých let. Osazenstvo ženské věznice je hezké a krom dominantní Pam Grier můžeme zhlédnout ve vedlejší roli i mladého Sida Haiga jako zásobovače Harryho. Líbilo se mi pár dobrých scén a finální přestřelka taky ušla. Finální věta nasadila celému snímku korunu. Kdyby jen byl dějový spád trochu svižnější, šel bych s hodnocením nahoru, ale i tak jde o opravdu povedené béčko, které nikoho nemůže vyloženě zklamat. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z trojice WIPek natočenejch na Filipínách s Pam Grier. Řekl bych, že je to v podstatě stejný jako předchozí Women in Cages ze stejného roku. Je tu spousta podobností. Za všechny jmenuju třeba. Lokaci-Filipíny. Je u pár stejných hereček. Jen Pam Grier oproti Women in Cages vyměnila roli dozorkyně za vězenkyni. I zde máme fetku(drogově závislou) která si musí píchat. Jen nahoty je tu o trochu míň a i na tom mučení se tu o proti výše zmiňovanému Women in Cages taky šeřilo. I zde samozřejmě dojde na útěk. Takže by se dalo říct, že je to skoro jako přes kopírák. Bonusem je tu snad jen Sid Haig kterej ve filmu Women in Cages nehrál. The Big Doll House taktéž na 2hvězdy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Narvaná basa žen, bylo to nahatě zvrhlá šikana. Slušný námět skvělé prostředí ale chvílemi to bylo plné nudných kecu, ve finále slušná podívaná na par špatných maličkosti. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Jeden z elementárnych kameňov exploatačného žánru so všetkými potrebnými zložkami a príchuťami, vďaka čomu ho možno vnímať ako učebnicu prvoplánových B-rated snímkov s motívom žien vo väzení, exploitation a blaxploitation. BIG DOLL HOUSE je exemplárnym príkladom svojho lascívneho druhu, pre fanúšikov žánru jednoznačná povinnosť a dobrá zábava v neprekvapivom vzorci. Všeobecná jednoduchosť "príbehu" a jeho spracovania v priamočiarej línii sledovania bitiek, sadistických praktík, podozrivo dobre upravených väzenkýň a záverečných akčných minút napĺňa všetky potrebné dekadentné atribúty a reálne divácke očakávania, ale subžánrová kolegyňa Women in cages z toho istého roku udiera silnejšie. Veľmi chutná exploatácia filmového plátna (monitoru, či obrazovky) so slušne vyvinutým 70s brakovým zmyslom. ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2012 ... Určitě jeden z těch lepších blaxploitation kusů, které jsem mohl vidět...vnadné ženy, prdel, akce i napětí, tak jak to má být. Ale i tak si myslím že z námětu šlo vytlouct o kousek víc. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle neberu.. Málo nahoty. Násilí, polovičaté. Akce, minimum. Chemie 0. Pam Grier, do počtu. Příběh, odnikud nikam. Snad jen ta sadistická šéfová dozorců co vážila cca 30kg a měla na hlavě více vlasů než svaloviny na těle, byla správně ujetá. Sid Haig byl vcelku vtipnej.. A asi tam bylo pár momentů které naznačovaly jakýsi teoretický potenciál... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to přesně takové, jaké od podobného filmu, který se natáčel na Filipínách v produkci Rogera Cormana, chcete. Je to trochu drsné, jsou zde blbé i dobré postavy, jsou zde krásné ženy, kdy Pam Grier je neskutečná, no a jsou zde sexy scény i lehká brutalita a dohromady to krásně funguje. Béčkové pohlazení. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Najlepší Women in prison film aký som zatiaľ videl. Je tu pomenej nahotiniek aj úchylných "prasární" gore a brutálnych mučení ale zato je tu väčší dôraz na vzťahy medzi samotnými odsúdenými. Vezenie kde sú iba nádherné ženy v sporo odetých šatoch sa veru zapáčilo Sidovy Haigivy ktorý tu hral dodávateľa zbožia a snažil sa s nimi vyspať za každú cenu. Nesmierne prekvapil holt som ho zatiaľ videl iba vo filmoch roba Zombieho. Pam Grier ma takisto brutálne prekvapila tá hádzala hlášky jedna radosť jej "Son of a bitch" hláška je nezabudnuteľná. úvodná skladba Long time woman je vynikajúca Quentin Tarantino ju požil vo svojom filme Jackie Brown. útek zvládnutý dobre a záver ako zranená žena strieľala s dvomi samopalmi ani nemierila a každého zabila bol grandiózni, ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Čakal som trochu viac,ale vzhľadom na rok výroby celkom ujde.Prekvapený som ale bol skôr z toho,že v tomto filme mal prsty aj Roger Corman,nikdy by som to nebol naňho povedal.Predsa len,krúti sa okolo iných filmov.Celý film bol natočený na Filipinach.Ale dosť hodne sa opakuje dej,to samé stále dookola.No ale hrajú tam naozaj pekné a atraktívne ženy,ktoré sa nehanbia ukázať ako vyzerajú nahé.Nie som fanúšik tohoto žánru,ale celkom zábavný film. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Parádní WIP kousek z americké produkce odehrávající se na Filipínách, kam je přivezena nová vězeňkyně Collier, odsouzená za mord svého manžela. Spolu s ní přichází do věznice také nový lékař a mají se vskutku na co těšit. Krásná Collier je po vstupní prohlídce umístěna na celu se skupinkou neméně krásných žen v čele s Grear v podání Pam Grier, které si krom fyzické dřiny v okolí věznice užívají i choutek kruté vrchní dozorkyně v podobě různého mučení, které vždy sleduje z povzdálí maskovaná postava. Zpestření v nevábné věznici představuje dvojice dodavatelů potravin, kteří rádi využívají situaci a za nějaké to zboží navíc si rádi šáhnou. V roli aktivnějšího obchodníka se objevuje Sid Haig. Běsnění vrchní dozorkyně nabírá na obrátkách a nastává nejvyšší čas na útěk z vězeňského pekla. Než k němu dochází, tvůrci předvádějí divákovi kromě mučení také nezbytnou sprchovou scénu, která je ovšem velmi decentní, stejně jako všechny záběry ženské nahoty v celém dílku. Na řadu přichází také bitka mezi vězeňkyněmi, tentokrát velmi stylově podána. Následný útěk je pojat výborně, stejně jako koncept celé věznice a akcí se vskutku nešetří. Jednotlivé postavy jsou velmi zajímavé, a to i co se týče hereckých výkonů. Navíc před povedeným koncem čeká na diváka nejedno překvapení. Celkový dojem je velmi dobrý WIP bez výraznějších odvážných scén s lehkým útlumem během poloviny stopáže, který dostává plným právem i čtvrtou hvězdu. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Jeden ze WIP (Women In Prison) filmů. Průměrně zpracovaný snímek, kde se vězenkyně mydlí mezi sebou a ještě jsou mučeny a ponižovány sadistickou dozorkyní. Žádné extra drsné praktiky nečekejte, spíš je to jen takové šolíchání, nějaké to hlazení ve sprchách, hlava nacpaná v záchodu, elektrošoky, bičování, pár facek a nějaké to pobodání nožem a akční útěk z vězení ve finále. S moc pěknými herečkami ze 70.let.Vzhledem k ostatním WIP co jsem viděl, to patří spíš k tomu lepšímu. ()

Ace.Anita 

všechny recenze uživatele

Vsadím se, že co nevidět do toho vězení zavřou Lanu Del Rey. (Za všechny ty klipy, které vypadají, že patří do tohodle filmu.) ()

Reklama

Reklama