Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Recenze (69)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Koooozy, to je oč tu kráčí :) Pam Grier pozvedá tenhle nejslavnější, ale jinak průměrný blaxploitation o úroveň výš. Protože filmařsky je to dost slabé, stejně tak herci ve vedlejších rolích. A kam se poděly pořádný hlášky? Králem u mě zůstává Truck Turner po všech stránkách - filmařsky, hudebně i herecky. Nikdo není tak cool jako Isaac Hayes. Ovšem těch koz je nejvíc rozhodně tady, to zas ne že ne :) 70% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Když pominu Jackie Brown, tak asi nejznámější (v USA dosahující až jistého kultovního statutu, viz. některé zámořské ankety) film Tarantinovy ikony Pam Grier v roli zdravotní sestry, která poté, co se její mladší sestra předávkuje drogama, rozhodne se ve svém městě skoncovat s drogovými dealery. Blaxploitation jako řemen. Atmosféra 70.let, velká černá afra a stylová muzika doprovází její cestu pomsty, s nabitou brokovnicí, sem tam rozstřeleným mozkem a několika nezapomenutelnými scénami. Nezapomenutelná je ivoká jízda autem, které za sebou táhne na provaze odsouzence k smrti a především skvostná bitka několika žen, kdy si Grier schová do svého afro účesu žiletky a nemile tak překvapí svojí sokyni, která se rozhodne jí tahat za vlasy. Věřím, že při tomhle filmu musel Tarantino rochnit blahem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Béčková blbost, která ale má svoje momenty. Pam Grier je fakt sexy a uvidíme jí nahou takže přece jen je důvod se na to kouknout. Docela dobře i hraje, i když její podání jamajčanky je spíš sranda (za každou větou jen řiká man). Celkovou nízkorozpočtovost se tvůrci snažili kompenzovat obnaženejma babama (všechny ukážou kozy), a drsnejma scénama. Coffy ustřeluje padouchům hlavy brokovkou, má žiletky v afru a a jednoho pasáka tam usmýčej za autem, přičemž Sid Haig se tam gebí a řiká: "Takhle u nás lynčujeme negry." Skoro nepřetržitě tam hraje spíše otravná funky hudba, ale takový hudební entrée Kinga George je fakt cool. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ano, tady ten film dělá minimálně z 50% právě jeho hlavní star, sexy obdařená "wild cat from the tropical jungle". Zbývá parádní 70’s atmosféra, mix zábavných postaviček a pomstychtivá zápletka. Dohnal jsem si konečně a právem kultovka. Teď hurá na porno s Pam Grier, co neexistuje... :( ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem každé zdravotní sestry, učitelky či baletky, která se rozhodne zlikvidovat drogový gang. Coffy to sice dělá způsobem poněkud podivně krkolomným, často ji při životě drží jen náhody a nadržení gangsteři, ale důležitá je snaha a tu cením. Se zábavou či napětím je to o něco slabší, ale pro všechny příznivce tarantinovských úchyláren považuji zhlédnutí snímků, ve kterých hrají hlavní roli prsa a brokovnice, za naprostou povinnost. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

WOW! Všechny moje představy o pořádném blaxploitation filmu byly naplněny - Pam Grier v hlavní roli neskutečně kicks ass, hustá atmosféra by se dala krájet, výtečná hudba (z které si půjčil Tarantino do Jackie Brown), spousta násilí i obnažených žen - co víc si přát? ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Scénář snad musela vymyslet nějaká banda zfetovanejch negrů s letlampou, protože je to hrozná kravina. Ale určitá zábavnost se tomu nedá upřít, takže jsem to celkem bez problémů dokoukal. U obrazovky mě udržela hlavně hromada násilí a mrtvol. Při takovym množství vražd by se tam v pohodě uživil nějakej sklad mrtvejch negrů. A musim uznat, že ty způsoby smrti byly celkem originální a zábavný. Když tam negrovi uvázali okolo krku provaz, tak jsem si myslel, že ho budou věšet a ono hovno. Druhej konec provazu přivázali za Cadillac a vzali negra na projížďku :-) Jinak Pam Grier se svym opičim xichtem, příšernym afro-účesem a povislejma kozama mi zrovna moc sexy nepřipadala, takže jsem nechápal, že jí úplně všichni chtěli přefiknout. A ještě musim dodat, že ve filmu hraje stejná hudba jako v Jackie Brown. Tarantinovi se tento film asi hodně líbil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to akčnější, násilnější (o kozy tu nouze není), Grier mě neuhranula jako jiné a celkově mě to moc nebralo. Žiletky ve vlasech nebo usmýkání za autem fajn, ale i tak nic, z čeho bych byl odvařenej. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zvědavý, jaké by bylo výsledné zdejší hodnocení nebýt toho neustálého svlíkání. Na druhou stranu, ono se to nemá s tou velikostí zase tak přehánět…afra, a tak. V každém případě nic jiného mi film vlastně ani nenabídl, takže jsem se buď nudil, nebo smál scénám, které však komicky zamýšleny nebyly. Drogy, ženská ňadra, rádoby drsný slang, vulgarismy, kafe, nanejvýš iritující hudba, ženská bitka, nepodplatitelný policejní činitel, dále boty na podpatcích ideální k běhání a řízení auta, komplot politika-gang-policie, nejkomičtější padnutí do bazénu co jsem kdy viděl, a tohle všechno včetně přepáleného konce by se vlastně dalo shrnout pod hlavičku „krimi soft porna“, které si ode mě za těch několik světlejších momentů vysloužilo celé 2*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pam Grier je vo svojej roli čiernej pomstiteľky naozaj skvelá, no nebyť zámerných záberov na jej obnažené a polonahé telo každých desať minút, tak tento príbeh z priemeru nikdy nevystúpi. Ostatní herci sú ale naozaj mizerní. Pomsta v ženskom prevedení má naozaj inú príchuť a postava Coffy je jasným príkladom, takže nejaký hlbší príbeh nečakajte. Niektoré brutálne scény naozaj vyrážajú dych a priradenie k filmovému kultu je preto prirodzené. 70%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Skvělý blaxploitation revenge flick. Film má teda zvláštní amatérskou atmosféru - zčásti proto, že stál 500 tisíc, zčásti kvůli scénáři - ale zase o to více překvapí, jak zručně je vlastně natočený (rozhodně ne filmařsky slabé, naopak). Však to také nebylo poprvé, co se Cormanův čarodějův učeň Jack Hill pustil do tohoto žánru. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z důkazů, že drsná sedmdesátá léta neplodila jen kvalitní nadčasové filmy, ale i takovýto brak. Nebýt sexy Pam Grier a Quentina Tarantina a jeho citací v Jackie Brown, zmizel by dávno v propadlišti dějin. 40%. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Blaxploitation kulťák od ještě kultovnějšího Jacka Hilla, na kterém je Cormanova škola úchylnosti sakra vidět. Pam Gier, její šestky a esence sedmdesátkově teplé béčkovitosti - afra, žlutá kombinéza, brýle místo pásky přes oko (Hill má pro jednooké záporáky evidentní slabost), dřevěné pendreky, plyšový lev a fialové spodní prádlo. Přes Tarantinovu snahu nejlepší film Pam Grier. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Moja vintage srdcovka - Coffy. Žena, ktorá sa - ako pomstu za svoju nevinnú sestru - rozhodla skoncovať snáď so všetkými poprednými hlavami tuzemských drogových kartelov. Využíva svoje telo, rozum a v období plnom korupcie, štýlových afro účesov a zvučného Hayesovkého ošiaľu ničí slizkých gaunerov jedna radosť. Pure 70's. Brokovnice a pár uletených hláv, žiletky vo vlasoch a ich použitie pri hromadnej bitke s platenými spoločníčkami, nič netušiaci gangster a jeho poprava. Zhrniem to, po filmárskej stránke solídne tri hviezdy, kedže sa jedná o rutinne odkrútený blaxploitation so svetlými momentami, ale keď zoberiem do úvahy moju horlivú náklonnosť k tomuto subžánru a očarujúcu Pam Grier, tak sa nezdráham dať plný balík. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Baba, která se neštítí zabíjet pro pomstu... otrávili život její sestře, ta je teď upoutána na lůžko a pomoc ostatních, rozhodla se proto sejmout všechny grázly, kteří stojí v jedné lince drogového podsvětí jejího města. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"You want me to crawl, white motherfucker?" Opus magnum Pam Grier a Jacka Hilla a majstrovský kúsok blaxpoitation, ktorý je síce neotesaný a nedokonalý, no tá kanonáda násilia, sexu a politickej nekorektnosti je šokujúca (a hlavne zábavná) i dnes. Coffy súbežne odvážne kritizuje sociálne neduhy života černošských komunít a zároveň sa v nich exploatačne vyžíva a zneužíva ich na povrchnú zábavu - a prekvapivo funguje jedno i druhé. A Pam Grier je v životnej role ultimate baaadaaasss broad, ktorá krágľuje jedného gangstra za druhým a využíva na to tak brokovnice ako aj sexy telo (škoda že nikoho neumlátila svojimi majestátnymi kozami). ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"You little white motherfucker!" Podľa všetkých indícií som logickou dedukciou došiel k záveru, že je Coffy výživným blaxploatation s kopou hlášok, akcie, drsnej akcie a na pohľad povzbudivým obsahom podprsenky Pam Grierovej. Tento výrok sa však až na poslednú položku ukázal ako nepravdivý. Miesto toho som sa dobral nudnej černošskej gangsterky s nezaujímavým príbehom a postavami, ktoré niekto vytiahol spred vchodu emigračného úradu, kúpil im lacné obleky a parochne a poslal ich tváriť hrať s jediným pokynom - tváriť sa ako veľký zlý muž, ubližujúci bezbranným ženám. Jedna hviezdička za spomínané Pamine prednosti (a zadnosti) a druhá za dve skvelé pesničky - "King George" a "End of Sugarman". ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Pomsta je černá! Velmi dobrá a zábavná záležitost, která má všechny náležitosti toho správného sedmdesátkového blaxpotationu – krásnou a obdařenou hlavní představitelku v osobě Pam Grier, ne zrovna nejlepší herecké výkony, drsnou akci, velká afra, bizardní oblečky, ženský pěstní souboj, nepostradatelnou brokovnici a celý snímek je podpořen výborným sountrackem. Really cool, man! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dějově srovnatelné s " Foxy Brown " s tím rozdílem, že Sid Haig dostane otrochu víc prostoru a Pam Grier dává na obdiv víc svoje vnady. Kdo by si na těch jejich dvorcích nezahrál. Její afro sice možná není až tak sexy, ale jako schovka ( třeba pro žiletky ) je to přímo ideální. Coffy je klasickým zástupcem blaxpoitation. S Pam Grier jsem určitě ještě neskončil. ()

Reklama

Reklama