Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Recenze (157)

goauld 

všechny recenze uživatele

Je to až neuvěřitelné, ale amíci - když chtějí, tak umějí natočit i solidní film bez svých všudepřítomných klišé a patriotismu. Konečně dílko, na které se dá koukat a to dokonce i přesto, že se jedná o "klasiku" z bliblického zákona. ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Movie for searching. Príbeh rímskeho tribúna Clavia nie je dobrodružný film a už rozhodne nie je akčný. Je to príbeh o Ježišovi z iného uha pohľadu. Fantázia scenáristov bola veľká, no viedla v línii zachovaných textov evanjelií Nového zákona. Film zrejme nie je vrcholom dokonalosti filmárskeho umenia, no napriek tomu je to film, ktorý diváka vtiahne do svojho deja a donúti ho zamyslieť sa nad posolstvom idey lásky a večného života. A delenie na veriacich a neveriacich nejestvuje, pretože každý v niečo v živote verí - niekto v Boha, niekto v peniaze, niekto v sex a niekto, napr. v náhodné samostvorenie hmoty. ()

acdcac 

všechny recenze uživatele

Pro mně zklamání, dle hodnocení ostatních jsem čekal skutečně něco pěkného. První třetina mně navnadila, jenomže vše skončilo v okamžiku, kdy hlavní hrdina spatří oživlého Ježíše. V tom okamžiku to pro mne upadlo do klasického velikonočního přídělu bez zjevnější snahy příběhu dodat cokoli originálnějšího. Škoda, tak snad příště ... ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se tvářící jako detektivka se nám příběh zvrtne do náboženské agitky. A nic na tom nezmění věta:A ty tomu jako věříš? fuj ()

sml41 odpad!

všechny recenze uživatele

Otče náš, ktorý si na virtualnom cloude, ochraňuj nás od všeho zlého a podobných pičovín ako tejto film. Jedna z najväčších kokotín náboženského charakteru akú som kedy videl... ()

Votysss 

všechny recenze uživatele

Další zpracování "největšího" příběhu lidstva, ale tentokrát v naprosto odlišném podání. Pokud čekáte další film o Ježíši a jeho životě a mocných činech - zvolte jiný film. Příběh se zabývá tím, jaké dopady mělo zmizení Ježíšova těla na představené z řad Římanů a Židů. Film mě oslovil především tím, že zde sledujeme vlastně jakési "Izraelské krimi" aneb snahu Římanů dopátrat se pravdy, kam zmizelo tělo onoho ukřižovaného. Rozhodně doporučuji si tento film pustit a podívat se na něco známého pod novým úhlem pohledu. ()

Zacharod 

všechny recenze uživatele

Jako fakt dobrý, já jsem spokojen. Abych byl upřímný Josepha Fiennese znám pouze ze Zamilovaného Shakespeara a Nepřítele před branami, ale to mému pohledu na něj jako na římského tribuna vůbec neuškodilo. Je to fakt dobrej herec. Ačkoliv Reynolds nemá na svém kontě mnoho snímků, tak s jistotou mohu říci že se jedná o kvalitní scénář, za kterým v žádném případě nezaostává velmi povedená režie, jak to u filmů kde je režisér zároveň scénarista občas bývá. Samotný film mě potom opravdu bavil, nadšení lehce opadlo poté co Clavius našel Ježíše a jeho učedníky, ale to se nedá nic dělat, byl to přeci jen záměr změnit notu z historické detektivky na,.. no v podstatě dokument. Doporučuji jak věřícím tak i ateistům :) ()

tomkral0 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, děj začíná ukřižováním a odehrává se ve 40 dnech mezi vzkříšením a nanebevstoupením Ježíše Krista. Hlavními postavami zde kupodivu není Ježíš a apoštolové, ale Římané. Poselství filmu slyšíme na konci ve slovech prefekta Clavia - kdo se setká se zmrtvýchvstalým Kristem, ten už nikdy nebude stejný jako předtím. I přes drobné nepravděpodobnosti jako chování apoštolů, když na hoře prchajíce před Římany se plazí v skalních rozsedlinách jako vojáci v zákopech, nebo když světelná a tlaková vlna při nanebevstoupení připomíná malý jaderný výbuch, hodnotím film pěti hvězdami. ()

Zeman007 

všechny recenze uživatele

Skvely film,vecna hadanka,nejen o tom zda 3 den vstal z mrtvych ale i o tom,zda zil a zda krestanstvi,neni jen obr na hlinenych nohou... ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

V obsahu filmu jsem si přečetl, cituji:"Známý příběh je vyprávěn pohledem nevěřícího." V dnešní racionální době ideální příležitost pohlédnout na svět v kristových dobách realistickýma očima. Vydat svědectví o utrpení člověka, politických čachrech a vůbec o všem, co provázelo život tehdejších obyvatel světa. Zpočátku to vážně funguje. Je to drsné a uvěřitelné. Tedy až do chvíle, kdy Mr. J. opravdu vstane z hrobu. Od té chvíle se jedná o čistě propagační náboženskou masírku. Takže ano, je to příběh nevěřícího, ale natočil ho fanatik. Velká Škoda. ()

Reklama

Reklama