Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Scott Silver | Hudba: Eminem | Produkcia: Curtis Hanson, Brian Grazer, Jimmy Lovine | Distribúcia: Universal | Štúdio: Imagine | Rozpočet: 41 miliónov $ | Tržby: 242,875,078 $ || V Detroite nemajú ani na chleba, ale toto si určite nenechal ujsť v kinách ani jeden z parťákov Eminema z ulice. Ten film je prekvapivo funkčný, jeho jediným problémom je obsah. Obsah, ktorý nám ukazuje, akým jediným spôsobom sa dá z týchto giet preraziť: Urážaním druhých. Týmto som Emov problém pochopil. Ľutujem, súcítím, ale z tejto kultúry si už viac neprosím. Ejmén. 50% | Blu-Ray, HU DTS | ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Karate kid alebo Rocky je nevyčerpateľný, stačí iba zmeniť šport, či profesiu, v ktorej budeme súťažiť. Pridáme trochu sociálneho dusna, drsné nasrané ksichty a socky. Aby to vyzeralo uveriteľne a nenudilo nás to, najmeme kvalitného režiséra, ktorý nebude mať najmenší problém si ani s podobnými klišé. Rapové battle mi pripadali zábavnejšie ako karate alebo box. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem do čeho jdu a necítím se nijak zásadně zklamán. Příjemné nahlédnutí do životů běžného afroamerického obyvatelstva. Určitě je strašně super, že si vymysleli tak geniální a pokrokové kulturní vyžití jako je rap. Je rozhodně vhodnější říci si mezi 4 očima pár 2 minutových básniček o tom, kolikrát jsem ošukal včera oponentovu mámu a totálně jej tak intelektuálně uzemnit, než sahat po bouchačce nebo noži, což by od černoušků běžný bílý člověk očekával. Snímek je taková lehce depresivní pouliční gangsterka, kde místo kulek létají vzduchem velká slova. Velmi mile mě potěšila účast mé lásky Michaela Shannona, který byl i zde totálně boží. I když tento hudební žánr bytostně nenávidím, tak musím říct, že ten klučina hudbu fakt dělat umí a jeho počiny se rozhodně dají poslouchat a některé vám dokonce rozhýbají tělo. Děj byl místy trošku nudírna, ale jako celek určitě příjemná jednohubka. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Eminem vypraví, rapuje a především fantasticky odehrává svůj životní příběh a strhává diváka do nuzného Detroitu, daleko za osmou míli, která připomíná demilitarizovanou zónu a kde se bílá barva při rapování příliš nenosí. Story o rapu, životní filozofii a trnité cestě Eminema za jeho současnou slávou, by vás měla chytit za srdce, ať už si o tomhle svérázném zpěvákovi myslíte cokoliv... a to snad mluví za vše... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

V poseldní době se do Eminemovy tvorby opět zaposlouchávám, tudíž opětovné shlédnutí Osmé míle bylo zřejmě přirozeným důsledkem. Přes hlavního hrdinu "s bílou prdelí" na mne film působil nesmírně černošsky. Aniž jsem rasistou, bylo toho/jich na mne trochu moc. Nevím, do jaké míry je film inspirací Eminemovými začátky a do jaké míry filmovou fikcí, ale příběh je poutavý a i Eminemův výkon se mi líbil. 313! 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Film byl distribuován pod krycím názvem "Mars Project". (KucC)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)

Reklama

Reklama