Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Recenze (610)

Kivis 

všechny recenze uživatele

Kdyby v 8 Mile nehrál Eminem a film nebyl částečně životopisný, bylo by to dost o ničem. Hrozná tuctovka, v které se sice pořád jakože něco děje, ale na konci si uvědomíte, že se vlastně za celou dobu nic zásadního nestalo. Nebývale mělký příběh, žádný vývoj postav, vše se pořád plácá tak nějak na jednom místě. Eminem a souboje v rapu to vytahují alespoň na průměr. Škoda. Myslím, že z detroitské periferie šlo vykřesat mnohem silnější příběh. ()

MegaBite 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl Eminemův velký fanoušek, ale rád si v autobusu pustím nějakou pecku. Nečekal jsem, že zde budou tak skvělé herecké výkony. Scénář je trochu slabší, přijde mi celkem chudý. To ale neznamená, že je to špatný film. Přijemně jsem se bavil a nebude mi vadit ho někdy shlédnout znovu. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Nominací na Oskara oceněný film? Proč asi. Po shlédnutí pochopíte. Neuvěřitelný příběh mladého chlapce, který je šikanován životem, ale dostal se až na vrchol. Úcta! Nejlepší Rapper vůbec! Ty zápasy stojí za to, a hlavně ten poslední. Poznámka: Ti co tomu dali nízké hodnocení nebo odpad, to asi úplně nepochopili. Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

Larikazka 

všechny recenze uživatele

Eminem jako herec opravdu hezké překvapení. Hudba samozřejmě vynikající, avšak příběh bych popsala ve 3 větách a byla bych na stejné úrovni jako snímek. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film. Skvěle emotivní hudba. Eminem je dobrý herec. Děj je jednodušší (jde jen o rap battle soutěž), ale pro vykreslení amerického černošského prostředí to stačilo. Alespoň mám teď motivaci si poslechnout pár songů od Eminema. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Ako človek, ktorý pozná a má rád Eminemovu tvorbu a životný príbeh, som si to kedysi užil. Dnes to nadšenie už mierne opadlo, ani jeho hudba už nie je prvá v zozname, čo však nič nemení na fakte, že 8. míľa je stále výdatný hudobný film, s dramatickými a do veľkej miery aj skutočnými udalosťami, podnietenými životom samotného Marshalla. A to rap battle finále má neskutočné grády aj teraz. Inšpiratívny snímok. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o mladém muži z chudinském čtvrti, který se touží stát se rapperem. Nemá to jednoduché. Snaží se prorazit jako běloch v černošském klubu, kde se mu akorát vysmívají a to tak, že když má poprvé vystoupit na pódium, nevymáčkne ze sebe jediné slovo. Ale nepřestává si při beatech psát rýmy co ho napadají, posiluje svou odvahu i schopnost improvizovat. Tenhle film by mohl inspirovat řadu potenciálních rapperů. ()

Pes 

všechny recenze uživatele

Som fanúšik, resp. ešte ako malý nevystriekaný čokel som bol fanúšik rapu a hop hetu... Som rád, že vznikajú takéto filmy a ako 15 ročný som na nich stratil panictvo. Síce len s rukou ale napriek tomu sa to počíta. Ďalšie filmošiny do zbierky sú get rič or dáj tráji  a strej avta kompšn. Nice ()

Shadow 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to průměrný americký film. Eminem v tomto poměrně autobiografickém snímku podává dobrý výkon v postavě kluka, který si dlouho nevěří, ale nakonec sebevědomí přeci jen získá. Příběh je ale jinak také dost průměrný. Postavy jsou černobílé a neprokreslené. Snad jedno velké plus je výběr Eminemových písniček. ()

Alexis 

všechny recenze uživatele

Hip-hop mám rád, i když trochu jiného ranku než produkuje pochybná parta kolem frustrovaného blonďáka, který svoji kariéru postavil na urážkách samozvaných pop-princezen a homosexuálů, aby nakonec skončil v kategorii bravíčko-ikon vedle Christiny a Britney a zpíval duet s Eltonem Johnem. Filmový (skoro) přepis životního příběhu Marshalla Matherse nabízí tradiční „Rocky“ příběh o loserovi, co překoná sama sebe. Děj je v celku primitivní a od počátku se ubírá zřejmým směrem, charaktery schematizované a pohled na hip-hopovou subkulturu Detroidu značně povrchní. Em si neuřízl ostudu, ze své první herecké příležitosti vyšel se ctí, nohy mu podkopává veskrze průměrný scénář, který nedává příběhu správný drive a mimo skvělých rap-battlů je tak na plátně dost nuda. ()

Xtina 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si nemohla nechat ujít, a tak hned jak přišel do kin, jsem na něj vyrazila. Vyšla jsem z něj trochu rozpolcená, čekala jsem něco víc. Moc nefandím hip hopu a kalhotám až k zemi, tričkám XXXXXL apod. Nicméně mě dostal single Lose Yourself, právem získal Oscara. Eminem je dobrej raper a myslím, že ani za svůj herecký výkon se nemusí stydět. Je příjemné ho také vidět i z jiné stránky. I když všude prohlašuje, že tohle není jeho příběh a nehraje sám sebe, určitě to tak nevypadá. Eminem i Jimmy vyrůstali v Deroitu, jejich matka také nestála za nic, a oba mají holčičku, která je jejich světlem v temnotách (ve filmu je to Jimmyho sestra a Eminem má dceru). Takže suma sumárum film průměr, Eminem nadprůměr a hudba top. ()

Assshack 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Eminem mne velmi překvapil. Opravdu nadprůměrný herecký výkon Eminema doprovázen vynikající atmosférou mne prostě zaujal. Vím, že je to těžké, ale kdyby byl rap až druhořadý a na prvním místě by stál příběh, hodotil bych daleko lépe. Hudba je více než slušná a příjemně doprovází snímek, ale přeci jen jsem čekal od příběhu jako "neznalec" víc:)...3 a půl * ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Opravdu To takhle funguje v takové chudinské čtvrti? Asi ne a to si musí přiznat i fanoušci rapu. Opět jakýsi romantický pohled na dospívání a boj za sebe. Vždyť to sebou musí nést mnohem více emocí. Ví to přece každý, každý prošel dospíváním a třeba i v relativně normálním prostředí a emocí prožil určitě víc než je v tomhle dílku. ()

koboldek 

všechny recenze uživatele

Pro ty co nepochopili o co jde ve filmu.Dvěma slovy využít příležitost protože se nemusí vrátit a že v životě nedostaneš nic zadarmo je něco reálnějšího než tohle?Marshall Bruce Mathers je prostě borec nad borce, z kluka kterého šikonovali co žil obklopený rasistickým prostředím se stal největším raperem nejenom pro mě.Respect ()

kokoschka 

všechny recenze uživatele

tak. hip hop neposlouchám (kromě public enemy), ale eminema jsem měl vždycky rád, páč mi přišlo, že si na nic nehraje. Pak sem ho začal mít rád ještě víc když ho najednou všichni pomlouvali. A film a hlavně Em jako herec.....klobouk dolů. ()

Reklama

Reklama