Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kuuurva negře, tenhle film je esence všeho co na rapu nesnáším, pročs to neřek hned? Sledovat skoro 2 hodiny Eminema hrát je fakt za trest. Frikulíni se v tom najdou. Jako sociální portrét Detroitu celkem ujde, ale jinak je to fakt nudná mrdka. Finální rap battle je kryndž jak šuk.... 4 mamčiny špagety z 10, víc po mně nechtěj. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Eminema som nenávidel a prakticky nemusím ho ani dnes. Výnimkou je len jeho účasť v tomto projekte. Prirodzené herectvo, ktoré strhlo moje sympatie na jeho stranu + zaujímavo napísaný príbeh = slušných 80%. Pre tých, čo im je HipHop blízky (v čase vzniku to bolo ešte bez dnešnej všadeprítomnej komercie) by malo hodnotenie vystúpiť minimálne tak ako u mňa. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších autobiografických snímku, pohled na vzestup „bílého“ rappera Slim „Eminema“ Shadyho v drsném Detroitu. Hudba je vynikající (všimla si toho dokonce i akademie) a samotný finální battle proti „Papadokovi“ byl geniální. Eminem má dobrý hlas a rychlou, údernou „flow“ a v tomto snímku to jen potvrzuje, rýmy se velice dobře poslouchají. Film musíte ovšem slyšet v originálním znění, jinak jeho kvalita rapidně klesá…“Em“ přesvědčil, že není tak prkenný herec jak si někteří mohli myslet ;-) mě už bavil v Myčce, jako vyšinutý blázen s AK47 ;-) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Až v posledných dňoch som docenil predposledný Eminemov album Kamikaze (<3) a opäť prešiel celou diskografiou, preto prišlo vhod pozrieť si "jeho" autobiografiu aj cez pohyblivé obrázky, nie len zvuk a text. A hoci veľa bolo zdramatizovaného a veľa sa nestalo, viem si úplne živo predstaviť, že Marshallove začiatky vyzerali presne takto, čo sa len podpisuje pod to, ako vierohodne bola snímka natočená. Alfou a omegou je vyrastanie v detroitskom pekle, vypočítavosť ľudí a battle rap. Taktiež v sebe nesie ponaučenie/radu pre nádejných amerických raperov, ktoré si MGK k srdcu zrejme nezobral a film ani nevidel, keď sa rozhodol vydať 'Rap Devil' (x). Slušný herecký ansámbel, solídna porcia intenzity počas lyrických súbojov, neustále hrajúci opus 'Lose Yourself' a, samozrejme, Eminem... Čo viac si od takéhoto filmu môže fanúšik rapu priať? --- (21.11.2017) (13.6.2021) (21.6.2021) ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. S odstupem času, i když trochu paradoxně, se mi film líbí víc, než v dobách, kdy jsem sám chtěl být tvrdým raperem (jako každý malý kluk, co se narodil v 80 - 90. letech). Obecně mám v poslední době tendenci nahlížet na životopisné filmy více dokumentárníma očima a jsem ochoten leccos odpustit, především po technické stránce, na druhou stranu v některých aspektech jsem naopak přísnější, to hlavně v autentičnosti a přesnosti příběhu. Tady jsem odpustil řadu věcí, které by mě za jiných okolností přiměly snížit hodnocení, ale v příběhu je 8 Mile velmi silná a proto jsem hodnocení z původních tří navýšil na čtyři. Navíc, kupodivu, Eminem jako herec je velmi slušný. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Ve filmu můžeme několikrát zahlédnout i ceduli 8. míle, která je přímo v názvu filmu a zároveň slouží jako jakási hranice. (cmenda)
  • Původně měla být píseň „Cleaning Out My Closet“ ústřední skladbou filmu, Eminem (Jimmy) ale trval na „Lose Yourself“. (Vrbson)
  • Skupina 3 1/3 je odkazem na předčíslí Detroitu 313. (KucC)

Reklama

Reklama