Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedené drama s autobiografickými prvky rappera Eminema, který mě překvapil tím, že je docela slušný herec. Film se odehrává ve velmi dobře vybraném prostředí se slušnou atmosférou. Je to klasický příběh bělocha, který se zkouší prosadit mezi černochy. Hodně filmu dala i režie Curtise Hansona (L.A. Přísně tajné). Dokonce páni z Akademie pochopili, že titulní píseň Lose Yourself je fakt hodně dobrá (a to rozhodně nejsem velkým příznivcem rapu)...... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, jako je Jimmy Rabbit, je hip hop jedinou věcí v životě, která má smysl. Dobře ví, že hudba je pro něho vstupenkou do lepšího světa a cestou k úspěchu, proto svou zlost spoutává do slok a zpříma se staví ke všem zkouškám. Eminem utáhne film i v těch nejslabších chvilkách a že je jich tu požehnaně. Ani Kim Basingerová v roli jeho matky není k zahození, ale film dokáže pěkně nudit, pokud právě nevyznávate tento hudební styl. 60% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vyhrabal jsem Eminem Show, připoměl si svou krátkodobou zamilovanost do ujetých textů světoznámého rappera, než mě do pavučin upředených z tvrdých strun elektriky polapil fenomén punk-rocku, a dostal jsem mlsnou. Chuť na Marshallův snímek přišla napůl nečekaně, a já konečně smazávám tento dlouholetý nedostatek shlédnutím dramatického příběhu jednoho rváčského rappera. Asi nejvíce překvapila "neuhýbající" scénka v dílně s Brittany (R.I.P.) Murphy, konec plný vtipných rýmů pak nasadil nadprůměrnému dramatu korunu. Dokážu si snadno představit, že ne každý bude mít příběh z Detroitu přecpaný rapujícími niggas v oblibě, nicméně já jako příznivec zcela jiné odnože hudební kultury jsem nadmíru spokojen. Ono je to napůl vážné soupeření v textech totiž fakt dobré. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Brittany Murphy. Černošský Detroit plný rapu, zahálky a šedi a uprostřed toho všeho jeden bílý kluk, který si sní svůj velký sen. Eminem až překvapivě dobře zvládl svůj herecký part po boku ostřílených hvězd. Asi mě trochu mrzí, že jsem svojí oblíbené Brittany vybral zrovna film, kde hraje bezcharakterní kurvičku. Známými jmény se to ve snímku ale hemží poměrně dost. Subjektivně mi připadá, že scénář je až příliš jednoduchý, přitom by se určitě dalo vyčarovat více. Jestli Detroit před 17 lety vypadal takhle bezútěšně, nechtěl bych jej vidět v roce 2020... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď odhliadnem od toho, že rapové súboje fakt nie sú moja šálka kávy (hoc ústredná Lose Yourself je suverénna vypaľovačka) a nerozumiem im (ako sa hodnotí, kto dá väčší diss?), je 8 Mile či už ako dráma alebo variácia na zero-to-hero drámy á la Rocky totálne nefunkčné. Jeho bývalá, ktorá čaká jeho dieťa, je tu len v jednej scéne. Postava Brittany Murphy je úplne plytká a je tu len, aby tu bola love interest. Ani sociálny rozmer tu nie je dostatočne rozpracovaný a hmatateľný. Je tu všetko a pritom nič. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Ali Miyzaan, který ztvárnil malou vedlejší roličku, byl zastřelen před kinem v Detroitu v době, kdy měl film premiéru. (KucC)

Reklama

Reklama