Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

luka4615 

všechny recenze uživatele

„Fuck a beat, I'll go A Capella. Fuck a Papa Doc, fuck a clock, fuck a trailer, fuck everybody. Fuck y'all if you doubt me. I'm a piece of fuckin' white trash, I say it proudly. And fuck this battle, I don't want to win, I'm outtie. Here, tell these people something they don't know about me.“ ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Eminema som nenávidel a prakticky nemusím ho ani dnes. Výnimkou je len jeho účasť v tomto projekte. Prirodzené herectvo, ktoré strhlo moje sympatie na jeho stranu + zaujímavo napísaný príbeh = slušných 80%. Pre tých, čo im je HipHop blízky (v čase vzniku to bolo ešte bez dnešnej všadeprítomnej komercie) by malo hodnotenie vystúpiť minimálne tak ako u mňa. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Proof: 1. Shook Ones - Mobb Deep ,2. Juicy - Notorious BIG ,3. Gotta Get Mine - MC Breed (w/Tupac) ,4. Feel Me Flow - Naughty By Nature ,5. Player's Ball - Outkast ,6. Get Money - Jr. Mafia ,7. You're All I Need - Method Man & Mary J. Blige ,8. Temptations - Tupac ,9. Shimmy Shimmy Ya - Ol' Dirty Bastard ,10. Bring Da Pain - Method Man ,11. C.R.E.A.M. - Wu Tang Clan ,12. Runnin - Pharcyde ,13. Survival of the Fittest - Mobb Deep ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I pres zvlastni namet, kterej nemusi sednout kazdymu, to neni spatne. Sice se to neda srovnavat s Curtisovo nejlepsima filmama, ale rozhodne to je nadprumer. Eminema sice neposloucham, ale nevadi mi a ty pisnicky, co ma v tomhle filmu, jsou asi ty nejlepsi co jsem od nej kdy slysel. Jako herec Eminem prekvapil, zvlad to jako profik, ale zas na druhou stranu, bylo to o jeho zivote, tak to tak moc hrat nemusel. Dej filmu je dobre sviznej a i konec se poved. Eminem se nedostane pryc, ani neziska nejaky prachy, jen respekt a vo tom to je. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V přidružených recenzích lze vystopovat zřejmý trend, že vysoké hodnocení dávají Osmé míli ortodoxní fanoušci a fanynky Eminema a hip-hopu obecně, komu tento hudební trend tak trochu uniká, tomu uniká i výlučnost tohoto snímku... To bude nejspíš i hlavní problém tohoto díla, které je vlastně velmi žánrové, natočené pouze pro komunitu hip-hopových nadšenců a úspěšný rapper byl do hlavní role obsazen zcela jistě pouze z důvodu zvýšení sledovanosti a vyšších zisků, jako vějička na hlavně amerického diváka. Pro diváka mimo komunitu zůstává mírně nadprůměrným filmem s tuctovým příběhem bílého teenegera z nižší sociální vrstvy, který si své místo na slunci hledá v kolbišti jinak výlučně etnicky odlišném - afroamerickém, v místě rapperských ,,battlů", kde zúročí své nadání. Jaký je podíl Eminemova autentického životního příběhu a jaký šikovné práce scénáristy nechávám stranou, to se stejně nikdo z diváků nikdy nedozví a míra umělecké licence je v Osmé míli mírně popuštěna, ostatně jako u téměř každého hollywoodského filmu, na filmový příběh psaný samým životem slyší majoritní západní divák tak nějak všeobecně asi nejvíce a trochu toho filmového dochucovadla přijde každému vhod. Kdyby to byl ale západoevropský klubový film o významné umělecké osobnosti, měl bych pocit, že jde o přesolenou filmovou kaši. Takhle mi to ale nijak zvlášť nevadí... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Severoamerické tržby skoroživotopisného dramatu byly 116,8 milionu dolarů, celosvětové 242,8 mil. (NIRO)
  • Jimmy Smith (Eminem) je ve filmu oslovován jako Králíček/Rabbit. Stejnou přezdívku má i ve skutečném životě. Důvodem jejího vzniku bylo částé střídání škol. (sarkas21)
  • Píseň „Lose Yourself“ se použila jako znělka pro seriál Lenssen & spol. (od r. 2003). (Ouwen)

Reklama

Reklama