Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

klerik 

všechny recenze uživatele

DOBRÝ WILL HUNTING+ROCKY Tento film som si vychutnal. Prispelo k tomu prekvapivo veľa "mojich" faktorov - do Eminemovho hrdinu som sa vedel dobre vcítiť, Kim Basinger je stále krásna (jeden úsmev stačí, aby bola zvodnejšia než v celom 9 a 1/2 týždni), objavili sa tu herci, ktorých mám rád (Mekhi Phifer, Brittany Murphy). Keď k tomu prirátam, že je to dobre vystavaná dráma, musím byť spokojný. Aj keď 8. míľa stojí ná základoch "športových a hudobných" filmoch (Coyote Ugly, Tanec s vášňou...) nesklzáva k rutine a ide si svojou cestou. Najviac ma potešilo, že to nie je "film s Eminemom," ale solídna dráma so super ústrednou skladbou... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V přidružených recenzích lze vystopovat zřejmý trend, že vysoké hodnocení dávají Osmé míli ortodoxní fanoušci a fanynky Eminema a hip-hopu obecně, komu tento hudební trend tak trochu uniká, tomu uniká i výlučnost tohoto snímku... To bude nejspíš i hlavní problém tohoto díla, které je vlastně velmi žánrové, natočené pouze pro komunitu hip-hopových nadšenců a úspěšný rapper byl do hlavní role obsazen zcela jistě pouze z důvodu zvýšení sledovanosti a vyšších zisků, jako vějička na hlavně amerického diváka. Pro diváka mimo komunitu zůstává mírně nadprůměrným filmem s tuctovým příběhem bílého teenegera z nižší sociální vrstvy, který si své místo na slunci hledá v kolbišti jinak výlučně etnicky odlišném - afroamerickém, v místě rapperských ,,battlů", kde zúročí své nadání. Jaký je podíl Eminemova autentického životního příběhu a jaký šikovné práce scénáristy nechávám stranou, to se stejně nikdo z diváků nikdy nedozví a míra umělecké licence je v Osmé míli mírně popuštěna, ostatně jako u téměř každého hollywoodského filmu, na filmový příběh psaný samým životem slyší majoritní západní divák tak nějak všeobecně asi nejvíce a trochu toho filmového dochucovadla přijde každému vhod. Kdyby to byl ale západoevropský klubový film o významné umělecké osobnosti, měl bych pocit, že jde o přesolenou filmovou kaši. Takhle mi to ale nijak zvlášť nevadí... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

8. míle je film, který má určitě co nabídnout. Člověk jeho prostřednictvím nakoukne do prostředí drsného Detroitu, kde se střetávají pouliční gangy různé pleti a vyznání. Eminem nás nechá tak trochu nahlédnout do svého života, protože tento film je i tak trochu jeho biografií. Problémová matka, nedostatek financí, starání se o sestřičku atd. Ale o co jde v tomto filmu především je Hip-Hop. Nejprve si musíme vyjasnit to, že já poslouchám především rock a metal. Přesto, když jsem byl mladší, tak jsem žral Eminema. Jeho rap byl melodický a texty většinou z jeho života. Dal bych 4 hvězdičky, ale úvodní píseň k tomuto filmu je to nejlepší v rapu, co jsem kdy slyšel. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

„Fuck a beat, I'll go A Capella. Fuck a Papa Doc, fuck a clock, fuck a trailer, fuck everybody. Fuck y'all if you doubt me. I'm a piece of fuckin' white trash, I say it proudly. And fuck this battle, I don't want to win, I'm outtie. Here, tell these people something they don't know about me.“ ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kuuurva negře, tenhle film je esence všeho co na rapu nesnáším, pročs to neřek hned? Sledovat skoro 2 hodiny Eminema hrát je fakt za trest. Frikulíni se v tom najdou. Jako sociální portrét Detroitu celkem ujde, ale jinak je to fakt nudná mrdka. Finální rap battle je kryndž jak šuk.... 4 mamčiny špagety z 10, víc po mně nechtěj. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Film byl uveden o půl roku později, než se původně plánovalo. (KucC)
  • Jimmy (Eminem) má ve filmu má mladší sestru, ve skutečnosti má Eminem mladšího bratra. (Rill)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 41 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama