Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vedec tajnej vojenskej agentúry sa stane obeťou pokusov. Zmení sa na vraždiaceho kyborga. Pri nehode a ničivom požiari sa mu čiastočne prinavráti ľudský cit, no stále je hnaný aj svojim programom zabiť každého, kto sa k nemu priblíži. Zúrivý a zmätený sa túla ulicami mesta a snaží sa nájsť odpovede a pomstu. (mauik)

Recenze (12)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už len za ten bezkonkurenčne skvelý, ´´sinťákový´´ hudobný doprovod, si snímok zaslúži pozornosť. Ale nielen audiom je film živý. Ak nebudem brať do úvahy brakový námet filmu, jeho jednoduchosť, predvídavosť a priemerné triky ( píšem ako intelektuál ), tak je to pomerne vydarená 80´s zábava, pre mnohých určite aj nostalgické ohliadnutie sa za jednou vynikajúcou žánrovou dekádou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

K tomuhle jsem přistupoval jako k neznámému béčku od kterého nebudu nic čekat. No a nakonec jsem nic nedostal. Ale na druhou stranu jsem se bavil. Herci jsou sice příšerní hlavně hlavní hrdina v obleku. Ty jeho pohyby byly dost srandovní. A ostatní na tom nebyly lépe. Akce je tu poměrně častá a začátek je dokonale nudnej. Ale po té půlhodině se film rozjede a já se poměrně slušně bavil. Je tu sice plno klišé jako to že hlavní hrdina a padouch zároveň se zkamarádí s malým klukem pak se tu přidá manželka. Je to béčko ale pro mě poměrně zábavné. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak to mi ho vyndej. Nečekal jsem, že tam bude taková zábavná akcička a příjemnej béčkovej vizuál. Nice. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když vznikl Terminátor, následný boom odstartoval doslova lavinu mu podobných filmů a tento béčkový akční kousek je jedním z nich. Bohužel stejně kvalitní podívanou nám nenabídl ani omylem, ale v rámci svých možností je to celkem dobrá leč hodně průměrná podívaná. Ochránci zvířat však asi na začátku nebudou zrovna výskat radostí a chválou, to je zřejmé. Nedočkáme se tu ani kvalitních speciálních efektů, přestože se na nich podílel sám Stan Winston. Když hlavní hrdina totiž projde svou robotickou proměnou a odcválá ve svém kosmickém obleku popelářským autem, vzbuzuje jeho vzhled spíše posměšné úšklebky. No naštěstí zaúřaduje oheň, a když už sundá masku, alespoň jde vidět jeho znetvořený obličej. Jeho touha na pomstu jej však žene vpřed a poté co pocuchá pár motorkářů, se konečně vrhne na své zlotřilé kolegy. Mrtvých tu bude dost, nečekejte však žádné vražedné galapředstavení. Hodně tu zaúřadují hlavně výbuchy, a když tak přidá ruku k dílu Pam Grier, která mimochodem podala nejlepší herecký výkon ze všech zúčastněných. 50% ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Nevím co si o tom mám myslet, všudy přítomné mikrofony v záběrech, lasery s malovanýmy efekty si snad mohli dovolit maximálně v 60. letech, naštěstí jich tam bylo jenom pár. Někdy až amatérské scény a toporná herecká parta kde dobrých herců je asi 20% a do toho všeho hudba která mě v některých scénách doslova iritovala hloupostí . Důvod proč dávám dvě hvězdy je jednoduchý, Pam Grier to tady sluší a byla jednou z nejlepších postav ve filmu a druhou z lítosti, protože za retardovanost někteří lidi nemůžou. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je spracovanie tohoto akčného sci-fi skôr podpriemerné a nekladie sa nejaký veľký dôraz na to, ako herci hrajú, má to zaujímavý dej, mierne aj originálny. Paradoxne ale musím dodať, že nelogických vecí je tu pomenej. Jednou z mála je nájomný vrah - žena, ktorú hrala čierna kráska Pam Grier či záver so skafandrami a tekutinou. Dej má rýchly spád, k záveru mierne graduje, dokonca tu máme aj nejaký ten zvrat. Takže zbytočne podhodnotená zaležitosť, ktorá nepatrí do čiernych čísel. Prosto obyčajná oddychová záležitosť. Hodnotenie: 55% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Taký ten typ filmu z ktorého by som bol v správnom veku pif-paf-puf, ale z tohto obdobia si naň nepamätám, takže smola. Ono je to taká drevorubačská variácia na Robocopa, kde je sabotovaný vedec prerobený na bojovú mašinu ktorá neovláda svoj sebaobranný reflex a stlčie do kocky každého kto na neho hodí krivým pohľadom. Najprv vyzerá ako nejaký požiarnik v celofánovom skafandri, ale keď tento obal zhorí, pod ním sa rysuje čosi ako Kryton z Červeného Trpaslíka. Dizajn teda nič moc, proste chlapík v plastovom brnení s ohlodaným ksichtom pod maskou. Keďže sú 80-te roky, tak najprv zmáruje nejakých zabŕdajúcich punkerov a potom si neho najmú ultra samuraj divožienku v podobe Pam Grier, čo je zároveň jediný aspoň vizuálne zapamätateľný charakter. Film ťahá nahor v zásade niekoľko štýlových a v rámci žánru a cenovej kategórie takpovediac epických scén ako horiaci cyborg vychádzajúci zo spaľovača odpadkov, vybuchujúci nákladiak padajúci z útesu ( prerazenie zvodidiel znamená samozrejme automaticky explóziu vozidla sťa by ohnivej gule, to je známy fakt ) a zlisovanie auta holými rukami aj s pasažierom vnútri. Horšie je na tom záverečná konfrontácia kde samurajka nečakane spácha samovraždu a sfetovaných tanečníkov elektroboogie alias záporáckych cyborgov stačí odpojiť len od prívodu paliva aby zdochli. No a nakoniec sa hrdina nechá vystaviť v múzeu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je především zábavným aspektem na téma umělých bytostí. Ve své době jich vznikalo spoustu a brali se hodně vážně. Tento ne. Příběh je vyprávěn tak trochu naivní formou, což vytváří tzv. popkornový film, který má diváka uvolnit a zbavit všech starostí. Křečovité některé scény a nelogické skutečnosti jsou tak ve svém slova smyslu na místě. Vizualizace a výprava není nijak složitá. Pro jednoduchého diváka veliké plus. Takže kdo chce nenáročný snímek o vytvoření 'cyborga' při vědeckých pokusech a jeho následné mstě, mohu jedině doporučit. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Béčková konina nejhoršího typu. Netřeba ani vidět, protože to všechno už tu bylo a to i vzhledem k roku výroby. 20131020 8909 - 32O/9153-320 ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se o sobotní noci přidal k těm málo lidím, mezi nimiž bývají nespavci, noční gameři a zrubaní alkoholici a pustil si TV. A bohužel zrovna šel tenhle šrot. Čas a lokalita mě předem varovaly o co půjde. Jelikož šlo o epochu, kdy těchto filmů byla celá řada (Terminátor, Exterminátor, RoboCop), věřil jsem v zázrak. Ale spíš bych se dřív dočkal Ježíše. Kvalitami srovnatelné ledatak s Cyborgcopem, ohraná zápletka, hrdina i lotr nevýrazní a děj v komatu. Proč teda 2*? No . . . neusnul jsem, to se počítá, masky ušly a pár pasáží se povedlo. ()

MaxBodycount 

všechny recenze uživatele

Neboli by to Kanaďania, aby nezvrzali aj jednoduchý rip-off a nezhovadili slušnú Winstonovu prácu zbytočným apelom k tisíckrát obrobenej literárnej klasike, vdychujúc tak nechcený život do vlastného filmového homunkula, ktorému sa žiaľ darí nudiť aj medzi výbuchmi zlosti a explóziami citečkov. Pitoresknosť. Moment filmového blaha: Hudba. ()

Reklama

Reklama