Reklama

Reklama

Bobby (Jesse Eisenberg) pochází z Bronxu. Žije s věčně se hašteřícími rodiči a bratrem Benem (Corey Stoll), který jako čistokrevný amorální gangster zastává názor, že každý problém se dá snadno vyřešit hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potřebuje změnit prostředí. Odlétá do Hollywoodu, kde začne pracovat jako poslíček pro strýčka Phila (Steve Carell), který je mocným agentem filmových hvězd. Vstupuje do světa opojných večírků, plných celebrit, modelek, playboyů, producentů a politiků. Na první pohled se však zamiluje do strýcovy půvabné asistentky Vonnie (Kristen Stewart). Problém je, že Vonnie má vážný vztah, takže se Ben musí spokojit s pouhým kamarádstvím. Ale nic netrvá věčně, Vonnie se s přítelem rozejde a velmi rychle opětuje Benovy city. Jeho nabídku k sňatku však odmítá. Zlomený Bobby se vrací do New Yorku, kde začne pracovat s bratrem Benem, který si otevřel noční klub. Z Bobbyho se stává velmi schopný impresário a z klubu Les Tropiques jeden z nejvyhledávanějších ve městě. Přestože Bobby stále miluje Vonnie, sblíží se s Veronikou (Blake Lively), okouzlující dámou z vyšší společnosti. Svatba. Veroničino těhotenství. Benův život se zdá šťastný. Ale jen do toho večera, kdy do dveří Les Tropiques vstoupí Vonnie... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (290)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

S Café society se mi Woody trefil naprosto dokonale do noty. Jak tematicky, tak obdobím, do kterého příběh zasadil. Navíc herecky perfektní a obrazově strašně líbivý malý nedoceněný film, který na mém osobním žebříčku bude figurovat mezi těmi nejlepšími jak pro rok 2016, tak i co se týká tvorby Allena. 90% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Milostný trojuhelník, o nic víc tam nejde a celé to nějak vyšumí do ztracena. Woody už točí jenom ze setrvačnosti, ale zrovna Café Society je tak hladivé, milé a svým způsobem i sympaticky staromódní, obzvláště, když to má bezchybnou atmosféru Hollywoodu 30.let, tedy doby, která mě, staromilce, vždycky přitahovala. K tomu jsem učinil poznání, že Stewart umí být i půvabná, když jí to role umožní. A vlastně i ten konec byl přesně tak melancholický, jaký asi měl být. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

"Chodili sme vtedy veľa do výpravných kín s lacným vstupným" - no hej, to by sa páčilo aj mne. Plusom je okrem čarovnej dobovej atmosféry tiež zopár uchechtnutí počas filmu. Príjemné ako popoludňajší čaj, či ranná káva. Ako príjemný rituál, ktorý je súčasťou každodennej rutiny či ako príjemné porozprávanie sa o vzťahových peripetiách tých druhých. Zároveň ale táto rutinná príjemnosť nie je obohatená niečím výnimočnejším, čo by zanechalo v pamäti trvalejšiu stopu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ten hype okolo, když je to prostě jen další tuctová Allenovka, kterou beztak natočil jen proto aby dodržel ten svůj každoroční interval... Tentokrát je to zase jednou z prstu vycucaný random recyklát... Atmoška fajn, hudba do pohody, styl to má (jako vždy), herecky dejme tomu v normě.... ale tak nějak to nemá srdce. Jakoby Allen neměl (umělecky) co říct a tak si to (zase jednou) intelektuálně vykonstruoval..... Až si říkám jestli se vůbec ještě dočkáme něčeho tak povedeného jako byla Půlnoc v Paříži :/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vezmeš si mě nebo strýčka Phila?" Vždyť Vonnie zůstane v rodině tak jako tak, takže je to asi jedno. Zejména mně to bylo jedno. Prostě jsem viděl jeden vztahový trojúhelníček, okořeněný špetkou hollywoodské filmové slávy, politické korupce a střílením do hlav. To mě asi bavilo nejvíc, když někdo někam někam přišel, beze slova někoho střelil do hlavy a zase v klidu odešel. To ostatní jsem vnímal spíše jako navoněnou nudu, která se tvářila stylově, ale mě příliš nepřesvědčila. ()

Galerie (333)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o první film Woodyho Allena, který byl natočen digitálně, konkrétně kamerou Sony CineAlta F65. (Chevees)
  • Filmy Woodyho Allena jsou vždycky zahaleny tajemstvím. Jesse Eisenberg v jednom rozhovoru prozradil, že celý scénář se k němu dostal pouze na jediný den a potom ho hned zase musel vrátit. (Blackey.)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama