Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

csfde

Tak články psychopata, kterej staví svoje tvrzení na naprosto vylhaných a nedoložitelných pseudofaktech, nestojí ani za tu větu, kterou jsem právě napsal, natož se jima víc zabejvat.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Koukám, že většina lidí v naší zemi pořád neví, že když něčemu nerozuměj, udělaj nejlíp, když se k tomu nebudou vyjadřovat a nebudou ze sebe dělat pitomce. Problém prakticky celýho kyberprostoru. :D

G04T

G04T (hodnocení, recenze)

Koukám, že většina lidí v naší zemi pořád neví, že Horáková byla národně socialistická politička, což znamená, že ke komunismu měla velice blízko. Cíl socialismu je komunismus. Už to chápete? Každej mrtvej socialista nebo komouš = dobrej. :)

Hawkey79

Hawkey79 (hodnocení, recenze)

Tohle si Milada Horáková nezasloužila. Režie i scénář jsou tak tragické, že to snad nemůže být horší. Nechápu, jakému publiku to v této formě má být určeno? Kdo zná okolnosti, tomu to přijde plytké. Kdo nezná, budě většinu filmu zmateně nechápat...

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

hippie2222

Navíc co je na tom vůbec to nejsmutnější, že vůbec není jasné z jakého důvodu komoušům vadila :DDDD já se domnívám, že je to kvůli jejich brejlým.

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

David Mrnka je totální neumětel a amatér(nabyl jsem dokonce přesvědčení, že na matrice udělali v jeho rodném listu chybu v jeho jméně a místo n tam má být písmeno d), proč vždy amatéři se snaží zpracovat náročná témata, nechápu, každopádně výsledek nezachránilo ani celkem zdařilé obsazení až teda na ten český přízvuk v angličtině(kdyby alespoň těm volům někdo řekl, že G se na konci průběhovým sloves nečte!), to mi fakt dost trhalo uši. Žádnej zázrak se nekoná, jen se jistý režisérský amatér David Mrnka svezl na slavném jméně a přiživil se a natočil neuvěřitelně nudnou patlanic

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Ale jo, budiž, to je jen reakce na to, že voni v poslední době ječej něco vo tom, že je ta země jejich a že si ji berou zpět. Tak to ani prd. Je všech, oukej, ale v momentě, kdy v ní zase někdo bude chtít někoho zavírat do kriminálů protože se mu jeho názory nehoděj do krámu, tak už tentokrát doufám dostane přes tlamu. Nebo to řeknu ještě jinak - jejich, totiž bolševiků, už neni. Ztratili na ni právo tím, co s ní udělali a co udělali jejím lidem, většinou těm nejlepším. Můžou bejt rádi, že tu můžou žít a že nedopadli tak, jako jejich oponenti kdysi. Můžou bejt vděčný, že tu směj v klidu dejchat, ale jejich už není. :-)

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak tohle bylo velký zklamání. Jeden z největších příběhů našich moderních dějin, kterej by si zasloužil pořádnej seriál z produkce třeba hbo, do hloubky propracovaný všecky postavy, jejich motivy, jednání, dialogy...., je tu odbytej povrchní téměř ochotničinou. Žádný figuře se nedá dostat ne pod kůži, ale ani pod kousek kabátu. Vzájemný vztahy nula, prostě nikde nic. A ani hlavní hrdinka není napsaná tak, aby to celý utáhla. Navíc to zřejmě nebylo točený v češtině, ale je to předabovaný, a ten dabing to už dorazil úplně. Ne, odpad to fakt není, ten si nechávám vždycky pro Trošku a jeho konkurenty, pravda, od tý doby, co to hovado Soukup definovalo nový dno televizní tvorby svým Premiérem, měly by bejt zavedený i záporný černý puntíky. Ale tomuhle počinu nemůžu dát víc jak dvě, a to jen z úcty k paní Horákový a smutku z toho, co jí (a dalším) ten bolševickej dobytek, kterej se už zase roztahuje v mojí zemi, provedl.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Han_Quintet

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Určitě to není odpad. Rozhodovala jsem se mezi 3-4 hvězdičkami, ale na konci jsem plakala, takže plný počet.

stanslon

stanslon (hodnocení, recenze)

prkalil

Jo přesně. Autoři vlastně asi vytvořili celý film na základě toho posledního dopisu. A pozdravujte vlaštovky. (to bylo totiž něco podobného)

stanslon

stanslon (hodnocení, recenze)

film4vorit

Možná tě milý komentátore nenapadlo, že celý sál se přišel podívat na předpremiéru filmu Vražda Milady Horákové. A tak ho také chápal. Viděl jsi alespoň některé části dokumentární serie kterou o procesu vysílala ČT ? Ostatně to byl od dramaturgie krok vedle, protože mazal některá klišé o vynuceném přiznání. Samozřejmě s její popravou nesouhlasím, ale ona se přiznala a ještě všechno brala na sebe!

stanslon

stanslon (hodnocení, recenze)

Tento film znehodnotily přibájené scény týkající se věznění a výslechů na úroveň Hořícího keře. Ostatně ani hlavní představitelka roli nezvládla, jelikož je cizinka, možná film znehodnotil spíš štáb. Milada Horáková mluvila i u soudu jinak, nebyla to žádná puťka, dokázala soudu oponovat a báje o tom, že vypovídala naučené odpovědi (jako to dělali souzení komunisté v jiných procesech), člověk který viděl filmové dokumenty z jejího soudního procesu nebaští. Takhle vypadají normalizační filmy z té doby, které občas TV vysílá.

na příspěvěk reagoval Dadel

Jiljí

Jiljí (hodnocení, recenze)

nejhorší historický film, co jsem kdy viděl.. cokoliv jiného než odpad! nepřipadá v úvahu

na příspěvěk reagoval Dadel

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

dragon94

Ja to tak vubec neviděl.. Prislo mi to jako jeji zivotopis.. Proste začínala v odboji, nekdo na ni praskl, ale presto nebyli dukazy, odsedela si svoje, valka skoncila, vratila se k rodine.. Pote chtela prosazovat svobodu, dala se do strany, kterou vedla.. Lidé ji fandili.. Ale sílící tlak komunistů nakonec zvítězil i ve volbach a ona padla.. Pote sli po tech co byli a jsou proti komunismu, proti režimu.. Samozřejmě být na její místě, zbalim rodinu uz davno a jedu do Ameriky.. No oni zůstávali a stale si chtela prosazovat svoje, byla hrda na svůj názor a chtela se bít dále.. Jenze v ty době se to nevyplatilo.. Rezim to nedovoloval, jeden uz pak na druhy praskal, proto se těchto lidí chtěli zbavit a tim se stalo co se stalo.. To vse v tom filmu postupně bylo, takze mi tam nevadilo nic.. Prislo mi to jako by se režisér snažil a stale daval nadeji Milade, ze něco změní.. Jenze přetrvávani v Česku ji nakonec dostalo.. Vsechny zabery ve filmu meli svůj účel a to se splnilo.. Proto to asi vidim jinak nez někteří jiní diváci.. 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

rounen

 

Jak jsem psal ve svém komentáři:
Herecké výkony víceméně nijaké. Každá scéna filmu by se měla tak o polovinu zkrátit. Celý děj filmu v podstatě probíhal podle jednoho schématu: Někdo někam čumí, někdo přijde, řeknou pár frází, někdo odejde, nekdo někam čumí, konec scény a zase od začátku.

Film je zkrátka příliš dlouhý na to jak málo toho řekne. Myslím si, že udělat půl hodinový sestřih by bohatě stačilo. Celý pocit "dlouhosti" ještě umocňuje fakt, že film, hlavně v první polovině, nesmyslně skáče z jedné časové linie do druhé, aniž by to dávalo smysl. Dokonce se i autorům některé tyhle dějové linie totálně vytratili viz. chalupa. Celkově to však nebyl úplný průšvih, ale bylo to nehorázně nudné a nezáživné.

na příspěvěk reagoval rounen

Uživatel dragon94 smazal svůj příspěvek.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

dragon94

Byl to silně emoční příběh.. Na tohle téma z toho si myslim nešlo více vyzdimat.. Ale jak říkám, hodnotím jak to bylo natočeno a tak trochu srovnavam podobne filmy za poslední cca 3 roky... Libil se mi Příběh kmotra a tento Milada...

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

rounen

To, že Lída Bárová byla ještě horší z tohoto neděla režijně a scénáristicky dobrý film. v Tomhle souhlasím s vegetol.mp. Jinak po stránce kamery, výpravy i hudby to je dobré.

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Milada třeba oproti Lide Barové je zlaty film.. Lida byla totalni kokotina, velmi spatne natocena.. Milada byla kvalitně natočená.. Nenasel jsem tam negativa.. Pro mě dobrý . 

na příspěvěk reagoval dragon94

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

rounen

Kvalitní je to možná po stránce řemesla, jako je kamera, výprava, hudba. Po tránce režijní a scenáristický je to slabý. To vysoký hodnocení některých  uživatelů je spíš způsobený tím, jak moc chtěli, aby byl film o Horákový kvalitní. Není, ale oni tuhle realitu nehodlají akceptovat:)

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Bezte se léčit, natočeno je to dobře, ma to vše co film by mel mít.. V podstatě jde o silně emotivní příběh.. Hodnotím film jako takový, nehodnotim to jaká byla presna pravda a co tam bylo fiktivní.. Stále je to jen film, ale dobře působící... Za mě 80%...

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

release od EVO, mezinárodní pocta

Milada 2017 HDRip XviD AC3-EVO

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Úplný průšvih to není. Některé záběry jsou přímo parádní. To je asi tak všechno co k plusům mám. Soundtrack je standartní. Herecké výkony víceméně nijaké. Každá scéna filmu by se měla tak o polovinu zkrátit. Celý děj filmu v podstatě probíhal podle jednoho schématu: Někdo někam čumí, někdo přijde řeknou pár frází, někdo odejde, nekdo někam čumí, konec scény a zase od začátku. Film je zkrátka příliš dlouhý na to jak málo toho řekne. Myslím si, že udělat půl hodinový sestřih by bohatě stačilo. Celý pocit "dlouhosti" ještě umocňuje fakt, že film, hlavně v první polovině, nesmyslně skáče z jedné časové linie do druhé, aniž by to dávalo smysl. Dokonce se i autorům některé tyhle dějové linie totálně vytratili viz. chalupa. Celkově to však nebyl úplný průšvih, ale bylo to nehorázně nudné a nezáživné. 2* 40%

Haniczka

Haniczka (hodnocení, recenze)

To bylo kritiky na Vávrovo Žižky a Husy. Když to porovnám s dnešními Miladami a Lídami, zlatej Vávra vám řeknu...

Pierre

Pierre (hodnocení, recenze)

Budou to někde promítat s titulky? Dabing zní kastastrofálně a film s ním není působivý. Stačí si porovnat trailery.

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Když vidím zdejší samozvané všeználky, jak "objektivně" hodnotí odpadem, tak dávám bez uzardění 5 hvězdiček (i když vím, že na tak vysoké hodnocení to reálně nemá). Dotyčným expertům z ČSFD pak vzkazuji: "Nebrblejte tu, sami jste si to zavinili..." :D

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama