Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (363)

thonic 

všechny recenze uživatele

Příběh Milady Horákové podle mě nepotřebuje dojemně a podbízivě natočené scény. Byl bych radši, kdyby film natočili z jejího pohledu tak, aby nás to vtáhlo do děje a my se s ní sžili. A pár věcí se povedlo, za mě jedničkový výkon předvedla Jitka Smutná, tu mrchu jsem jí prostě věřil. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Když shrnu všechny filmy z naší produkce zabývající se naší historií, konkrétními (většinou politicky angažovanými) osobami a skutečnými událostmi, tak se mi Milada líbila nejvíce (v porovnání třeba s Masarykem nebo Rašínem). To ale na druhé straně neznamená, že bych z ní byl nějak odvázaný. Nenadchlo mě obsazení. Představitelka Milady Horákové mi byla hodně nesympatická a protivná (a troufám si tvrdit, že nepříliš podobná skutečné paní Horákové) a vůbec neřeším, že je to cizinka. Celkově to bylo takové nesourodé a chaotické. Z počátku to nemělo vůbec žádnou atmosféru. To jakž takž napravuje druhá půlka filmu. Ale prostě je to jen ten nejhorší průměr. A tohle téma by si určitě zasloužilo lepší film, lepší zpracování a určitě lepší obsazení. ()

Agonie odpad!

všechny recenze uživatele

Technicky naprosto neschopný film. Střihy buď utnou dialog, nebo nechají scénu trapně běžet, aby se herci na sebe zmateně dívali. Ty záběry, jak jedou s autem na hranici, jsou tak divně vhozený do filmu, jako by to tam ani nepatřilo. Dialogy jsou taky příšer... ne, nefunguje nic, vůbec nic. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Tsunami-X, Malarkey, Tosim a Radek99 to vlastně všechno napsali za mě. To, že tomuhle filmu dávám odpad je právě proto, že velké téma podávají nuly a podávají ho jak jinak, než trapně. Onen Mrnka je jako co? Když se člověk podívá na jeho profil tady, tak vidí, že jediné, co ten scénaristicko režijní génius kromě tohoto filmu dělal, byly většinou stupidní rozhovory na DVTV, kde duo Drtinová a Smetanová leckdy připomínají svojí arogantní agresivitou a přesvědčením o své jediné správné a nezpochybnitelné pravdě ony komunistické zrůdy, které mají onu Miladu Horákovou na svědomí. Jsem rád, že se tohoto paskvilu nedožili mí rodiče, kteří se s rodinou Milady Horákové stýkali. Obzvlášť nechutné je, jak je film i tady představován a vysvětlován: "Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes." To jako opravdu? Jak je možné, že poté, co si naši filmoví "tvůrci" vylobbovali nejrůznější dotace (nezapomínejme, i co všechno je schopná ČT "podpořit" podle zásady, to se nám to rozhazujou prachy, když je z lidí často až skoro násliím vydřeme s požehnáním státu...) tvoří podobné až téma urážející amatérské počiny? A podobná veledíla vesměs tvoří sebestřední elitáři, kteří jsou nulami jak řemeslně, tak umělecky. Když mohl Kosatík se Sedláčkem stvořit České století, tak to šlo. Čímpak to asi bylo? Že by Kosatík byl kvalitní scénárista s invencí a na druhé straně i rozsáhlými znalostmi a především s empatií k danému tématu a osobám a Sedláček režisér, který ovládá řemeslo? Jedni z posledních a jedni z mála? Mrnka chtěl stvořit dílo se kterým ohromí svět. Aspoň to tak vyznívá. Všichni tihle lidé mají spousty keců na Trošku a Magnuska, ale ve své podstatě představují jenom opačnou stranu téže mince. Pavel Kosatík v onom dílu Vraždění soudruha řekl k Miladě Horákové tisíckrát víc, než bylo sepsáno, sehráno, natočeno, ozvučeno a s velkou pompou předvedeno tohle partou diletantů. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Film bez duše. Za takovou zpackanou filmařinu by rádobyrežisér Mrnka zasloužil. Ublížilo mu natočení v angličtině a předabování. Místy skoky v časech působí chaoticky. Atmosféru přelomu války a nástupu komunistické lůzy se oproti 3 sezónám v pekle nebo Ve stínu vůbec nepodařilo zachytit. Zcela nevyužité finále života MH, kterým byl soudní proces a umučení. 2,2* ()

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na ten film šel z donucení se školou. A byl jsem velice příjemně překvapen. Nakonec jsem seděl jako přikovaný aby mi neunikla ani vteřina filmu. Ayelet se role zhostila bravurně a nedokážu si na jejím místě představit nikoho jiného. Kromě Aňi Geislerové mi nikdo v tom filmu nevadil a všichni mě příjemně překvapili. Jediným mínusem je tak právě Aňa, kterou opravdu nemusím a na filmy s ní moc nekoukám, protože mi je dokáže opravdu zhnusit podobně jako Tatiana Vilhelmová a jiní. Když se objevila na obraze, tak jsem měl opravdu velkou chuť zařvat přes celý sál ať ta p*ča už zmizí... Ale díkybohu měla jen drobnou roli. ()

Han_Quintet odpad!

všechny recenze uživatele

David Mrnka je totální neumětel a amatér(nabyl jsem dokonce přesvědčení, že na matrice udělali v jeho rodném listu chybu v jeho jméně a místo n tam má být písmeno d), proč vždy amatéři se snaží zpracovat náročná témata, nechápu, každopádně výsledek nezachránilo ani celkem zdařilé obsazení až teda na ten český přízvuk v angličtině(kdyby alespoň těm volům někdo řekl, že G se na konci průběhovým sloves nečte!), to mi fakt dost trhalo uši. Žádnej zázrak se nekoná, jen se jistý režisérský amatér David Mrnka svezl na slavném jméně a přiživil se a natočil neuvěřitelně nudnou patlanici. ()

diccon odpad!

všechny recenze uživatele

Tady je to velky spatny. Namet samozrejme velice silnej a hodnej zpracovani, ale realizace pada na hubu kazdejch 5 minut. Film je strasne rozkouskovanej a i kdyz popisuje dej chronologicky s nekolika malo flashbackama, pusobi dojmem nesouvislejch dvou az petiminutovejch scenek, kterejm dominujou zatmivacky a obraz Miladiny dcery jedouci kamsi autem po venkove a lese, pricemz zasnene kouka kouka do prazdna. Tahle scenka vstupuje do deje casto a neocekavane jako spanelska inkvizice. Proc proboha??? Celek je domrvenej trapnou hudbou a vylozene odflaklym herectvim - vetsina lidi pusobi az na vyjimky jako ochotnici, coz je znasobeny deklamovanim strojenejch a nelogickejch vet v Anglictine, ktera je pro ne ocividne naprosto neprirozena a skoro nikdo z nich to nedava (casto jsou to vysvetlujici parafraze skutecnejch citatu, aby jako divaci lip chapali, co ze se to deje). Zlatejch 17 zastaveni jara, kde byl vypravec vpodstate dalsi postavou ve scenari... Jediny vyjimky jsou Vica Kerekes (ovsem je mozny, ze ve skutecnosti je stejne strasna jako zbytek a mne jenom huci v bedne z toho jejiho nevinnyho a zaroven smyslnyho kukuce) a Vladimir Javorsky. U nekterejch hlavnich protagonistu (Ms. Geislerova a Mr. Vyoralek) jde vylozene o frasku. Kdyby ve filmu nebylo receny, koho hrajou, v zivote bych na to neprisel. Nejenom, ze jsou lidsky totalne odlisny typy lidi, nez jaky maji hrat (to nemusi byt problem, Gary Oldman taky perfektne zahral Churchilla), ale hlavne svoje role ochotnicky parodujou a prehravaj, takze ve vysledku jsou jejich postavy plytce trapny. Misto co by byly mrazive hrozny ve svy malosti - takova Brozova-Polednova pusobila daleko vyraznejc jako osmdesatileta baba u soudu pred par lety, nez uvedomela aktivistka Geislerova v tomhle filmu. Proste dalsi sracka vyznivajici uplne do prazdna, ktera stroprocentne promrhala strhujici namet... Chtel jsem dat jednu hvezdu, ale za tu politrucku Drtinovou nasrat. ()

Stumbleine odpad!

všechny recenze uživatele

Lascivní propaganda pro politicky negramotné mileniály. Horáková byla proruská národní socialistka, která komunistům pomáhala schvalovat všechny navrhované zákony. Nikdy nehlasovala proti, nikdy se nezdržela hlasování. Její manžel byl člen KSČ, sama napsala pamflet o důležitosti historické spolupráce Československa a Sovětského svazu. Jenže se znelíbila komunistům, když odmítla přejít z ČSNS do KSČ, tak jako tisíce spolustraníků. Po své demonstrativní rezignaci založila několik zpravodajských skupin - kontaktovala britskou MI5, americkou CIA, a předávala jim citlivé vnitrostátní informace. Byla souzena a odsouzena za kolaboraci. Čekalo jí to samé, co v té době americké komunisty, kteří předávali informace sovětům. Pochopte to proboha v kontextu té doby...započala studená válka, svět byl bipolárně rozdělen železnou oponou. Stačilo málo, a planeta by byla bez života, pokryta radioaktivním prachem. Jakéhokoliv amerického politika, o kterém by vyšlo najevo, že spolupracuje s KGB, by čekalo elektrické křeslo, nebo by shnil navěky ve vězení. A to se stalo i Horákové. Nebyl to žádný vykonstruovaný proces, proboha. V čem se propaganda prozápadních liberálních demokratů liší od té komunistické? Lhalo se dříve, lže se i dnes. Historii píší vítězové. Mladí a naivní to prozatím nemohou chápat. Ti uvěří všemu, co jim řeknou ve škole nebo v televizi. Toto píši já, narozen 1985 - s komunisty nemám nic společného, nikdy jsem nevolil jejich porevoluční nástupnickou stranu..Jen mě neskutečně s**e ta laciná propaganda, kterou dnes a denně vídám v mainstream médiích. ()

cunicekb 

všechny recenze uživatele

Jak pročítám komentáře, zjišťuju, že jsem asi divná, protože mě se film líbil a i slzy mi ukáply. Těžko vtěsnat celý život a celou její úžasnou a dech beroucí práci do filmu. Možná něco zrychlené bylo, každopádně mi přišlo, že atmosféra byla skutečná a už vůbec ne nijaká, jak tu mnoho lidí píše... ()

laardlad 

všechny recenze uživatele

Výborný film! Moc nerozumím, proč se to tu takovému množství lidí nelíbí. Já osobně příběh Milady Horákové znám a byla to pro mě výtečná podívaná! Doporučuji si proto před shlédnutím filmu přečíst její životopis :) + nevím, co zdejší komentující čekali za struhující zápletku v příběhu justiční vraždy. Film byl natočen historicky velmi přesně! Jednoznačně 5* ()

vinnetou500 

všechny recenze uživatele

Já si nemohu pomoci. Mně se film celkově moc líbil. Prvotina absolventa naší školy, který má hlavu a patu, natočená dle mého názoru kvalitně a hlavně plní svůj cíl. Je prvním filmem o Miladě Horákové, a tak přibližuje její postavu každému, kdo dostane chuť na tento snímek. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Po delší době něco, co neni čecháčkovsky debilní. Bezmála 40% národa volí komunisty nebo STBáka, zřejmě není nikdy špatně si připomínat historii. Frajerům co tu hází odpadama doporučuju nebrat to svoje kínematografický umění tak vážně, leze vám to na mozek. ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

Špatenka. Otřesný dabing, emoce žádné. Po 30. zatmívačce jsem si říkal, že to přejde a konečně se dozvíme něco o procesu. O tom, jak to Milada prožívala, co se dělo, jak na ni dopadalo odloučení od rodiny. Co se stalo? Velké nic. Bojovat za svoji pravdu a věřit ve spravedlivý proces na straně jedné a umírat uvnitř touhou být se svojí rodinou a tu zachránit. To mělo být hlavním tématem a ústřední dějovou linkou. Místo toho se pořád někam chodí, plká a při posledním loučení s rodinou před provazem se řekne Tak papa. Komunistická lůza je tu vykreslena jako parta pominutých, ale veskrze dobráků, kteří za nic nemůžou, protože Moskva. Škoda. 2/10 ()

Mukl007 

všechny recenze uživatele

50% jenom kvuli silnemu pribehu, ktery ale neni zasluhou tvurcu, ale historie samotne. Zpracovani ale opravdu spatne. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Tohle mi zase přišlo jako promarněná příležitost. Postsynchrony a dabing je šílená zhůvěřilost, ale ještě mnohem horší jsou ty papírem šustící dialogy jak z těch nejhorších telenovel, zvláště to, co hlavní protagonistka vypouští z pusy, proboha! Utahaná režie nepřipustí žádnou akci, každý obraz skončí v nejlepším zatmívačkou (smrt Jana Masaryka, výslechy). Izraelská herečka hraje parádně, to asi ano, ale nemá moc co. Škoda tak silného příběhu. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama