Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (363)

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Čechom sa občas podarí natočiť famózny film aj na bežnejšiu, všeobecnú tému (Klec, či Učiteľka). Potom však majú v rukách kľúčovú, štátotvornú udalosť nielen Československého, ale aj Európskeho významu a výjde z toho len priemerný film, na ktorý si málokto po čase spomenie. A to je presne prípad Milady. Až na pár momentov bez emócie, s minimom politiky. Tvorcovia sami priznávajú, že cieľom bolo "přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí", čo v konečnom dôsledku spôsobilo, že sa len kĺžu po povrchu a prinášajú iba obyčajný odkaz, že komunizmus bol zlý, či dokonca horší ako fašizmus. Od vieryhodnosti odrádza aj zahraničné obsadenie hercov a následný dabing do češtiny. ()

Michal.Lukac 

všechny recenze uživatele

Tento film si zaslúžil lepšie spracovanie. V dobe, keď komunistickí blázni typu Blaha a spol. začínajú znovu otvorene velebiť komunizmus, by sme naozaj potrebovali viac silných filmov poukazujúcich na neľudskosť červeného režimu. Tento film bol... Nemastný neslaný. Pozdávalo sa mi technické spravovanie aj herecké obsadenie, ale celkový zážitok mi kazili absolútne neprirodzené dialógy (ako sa mám potom stotožniť s hlavnou postavou?), nezmyselné zábery (tie prejazdy cez les ma po chvíli už naozaj iritovali) a niektoré zúfalo nedotiahnuté dejové línie (napr. línia o “šikane” Jany mala obrovský potenciál, no nevyužitý). Musím ale pochváliť námet filmu. Dúfam, že sa filmárov s odvahou rozprávať príbehy ľudí poznačených komunizmom nájde ešte viac. 5/10 ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Hoši z županova vyjeli do světa aneb k velké cestě je potřeba velkého startu. Dabing trošku dofolíte habych se podyval z okná? :D Cance v němčině nepřeložej, ale hlavně že přeložej ,,šchnela" :D Tyhle film a že jich je co mají ukázat hrůzu nácku v 5 minutách a hrůzu komunistů v 2 hodinách...to mě taky baví. Ono v tom Terezíně nebylo zase tak zle, občas se tam zatopilo..Ještě že my budeme mít vždycky chleba o dvou kůrkách, ať už je u moci Gotwald nebo někdo jiný.A svět klackem nespasíš! A to jak to bylo se neví ani dnes viď Honzo...Konec je pohled do vězení kde panují ty nejhorší podmínky. To co dělali nacisti obohacené o praktiky komunistů. Donucování, přesvědčování a nátlak na nevinné lidi. Zlomení i těch nejsilnějších jedinců na základě lstí a podvodů. Ještě že existuje ten dopis co napsal Vršecký...Aby se vědělo, že její manžel utekl do exilu...tak dřepí v boudě, kde vlaje vlajka Německa a Ameriky, aby i nevzdělanej blbec poznal, že už neni tady. Užíte si to tady v tom sociálizmu, anebo zdrhněte taky...ale kdo by to za Vás zatáhl! Válka byla velký svinstvo a pořád ještě smrdí a totalita jakbysmet! Proč ja na světě tolik sviní ? Škoda toho, že jsme si to nenatočili sami a lépe...Ona si to opravdu zasloužila. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že pan režisér to slušně zazdil, ale i vzhledem k závažnosti tématu si to to těch 50 procent zaslouží. (Cameo Drtinové mě pobavilo) ()

Bartson 

všechny recenze uživatele

Špatné to určitě nebylo, vygradovalo to do finiše, kdy byl člověk zaříznutý do sedačky a ani nedutal. Tohle se musí připomínat, hlavně po výsledku letošních voleb, kdy se do popředí dostala strana SPD, jejíž základnu tvoří úplně poblouznění lidé, kteří by nejradši zavřeli hranice, ulice a každého snědšího člověka málem hrnuli na pranýř. To nebezpečí zfanatizovaného davu tu stále je. A pak tu máme ANO, kde jdou lidé slepě za někým, kdo jim dává koblihy a fotí si s nimi selfíčka. ()

Homicidum 

všechny recenze uživatele

Až vám zase někdo bude tvrdit něco jako že “za komunistů bylo líp,” “zlatí komunisti” a podobně, tak vedle toho, že ho pošlete do prdele, doporučte mu vedle průměrného Masaryka a famózního Ve stínu i tento film. Krásná ukázka toho, jak lidská hloupost, strach a propaganda dokáží zaslepit oči miliónů lidí. Nebudu srovnávat s aktuální politickou situací. Raději. Po filmařské stránce by se dalo vytknout opravdu, ale opravdu hodně. Od určitých klišé, přes některé hodně nepřesvědčivé herecké výkony, po otřesný dabing a dalo by se pokračovat. Ale zase na druhou stranu, člověk na tenhle film nejde, aby řešil tyhle věci. Za zpracování bych dal jednu hvězdu, za obsah i šest. ()

MyPupa 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mi přišel nezáživný, postupem času se kvalita zlepšovala. Neseděla mi role A. Geislerové jako soudkyně. Bez ohledu na kvalitu filmu je dobré si připomenout, co tady bylo za dobu. Všem kritikům současných poměrů doporučuji shlédnout. Dávám 70%. ()

breebee 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, jak jsem očekávala podle hodnocení a co jsem tak slyšela. Ale stejně mi to přijde jako plýtvání potenciálem. Tak silný příběh, se schopností otevřít nejedny oči a tak špatně podaný. Nebudeme si lhát, spousta lidí už ani neví, kdo Milada Horáková byla a i pro ty, kteří o ní to základní ví, musel být film poměrně dost zmatený. Občas mi dokonce přišlo, že to bylo úmyslné, třeba když se mluvilo o Janu Masarykovi, aniž by padlo jeho celé jméno. Kolikrát člověk ani netušil, co je zrovna za rok. Zkrátka film počítal s advanced divákem a můžeme se přít o tom, že o těhlech věcech má každý vědět, ale pakliže to tak není a všichni víme, že není, musíme s tím taky tak pracovat. Třeba když máme šanci natočit takovýhle film, tak ho podat tak, aby to plně pochopil úplně každý. Končím s kritikou. Když tohle opomenu, tak mi to jinak přišlo v pohodě, zejména druhá polovina, kde už to tolik neskákalo sem tam. Konec byl neskutečně silný, v divákovi vyvolal mnoho emocí a spoustu lidí (včetně mě) rozbrečel. Stejně doufám, že se toho ještě jednou někdo ujme. ()

KikiNetka 

všechny recenze uživatele

Strašně velké zklamání! Víc k tomu nedokáži říct. Snaha byla, ale já nedostala, co jsem očekávála. A btw. Až tohle dořeknu, znovu se nechám předabovat. Nejlépe nikým jiným. Ať je to hezky česky se vším všudy ()

Peddro 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, na to, že se jedná o jeden z nejsilnějších a nejtragičtějších příběhů naší historie, tak je to velmi povrchně pojaté. Slabý je především scénář, jako bych viděl život paní doktorky Horákové z rychlíku. Jsem přesvědčen, že příběh měl mít buďto větší časový rozsah nebo se měl odehrávat až od února 1948. Především hlubší popis vedlejších postav tam měl být. V tomto příběhu je nutné zmiňovat nejen osobnost paní doktorky Horákové, ale i ,,vedlejší postavy" a to kladné i záporné. Takže měl být více zmíněn Záviš Kalandra, Františka Zemínová, Jan Buchal ale i všichni účastníci procesu ze druhé strany, aby bylo vidět, co to bylo za loutky bez charakteru, cti a empatie. Kdo nezná tento příběh podrobněji, tak nepoznal postavy, protože tam chyběl po popis jmen. Procesu předsedal Dr. Karel Trudák, prokurátor byl vedle Ludmily Brožové - Polednové ještě podplukovník Juraj Vieska a Dr. Josef Urválek. Proces řídili poradci z NKVD Lichačov a Makarov. Takže pro mě skutečně zklamání.... ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Silně zpackané, působí jako televizní film, či spíše nepovedený sestřih televizní minisérie. Výprava prakticky žádná. Příšerné dialogy, které vždy obsahují maximálně několik krátkých vět, jsou deklamovány jako na školní besídce. Herecké výkony, snad kromě Zurerové, ani nemohly být jiné než špatné, protože herci neměli co hrát. První polovina byla vysloveně na hodnocení "odpad!", pak se to o něco zlepšilo, ale nesmyslné a zbytečné scény nezmizely (jízdy autem v lesích, dcera ve škole apod.). Horáková si zasloužila něco mnohem mnohem lepšího. ()

ssarka odpad!

všechny recenze uživatele

zakažte cizincům i čechům točit takové paskvily o naší historii...studené,bez špetky emoce, vtáhne maximálně do říše snů a ne do děje...opět,jako v každém filmu posledních let, faktické chyby jako prase...copak to nikdo nevidí?? Milada 2 roky ve vězení a její dcera vyroste o asi 7 let???atd atd...a jestli ještě někam narvete Kerekes a Vyorálka...je to fakt k pláči...prosím,pokud o této velké ženě chcete něco vědět,přečtěte si knížku... ()

PetMcHegoat 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy filmu dávám za odhodlání se do tak náročného tématu pustit a ve skrytu duše budu doufat, že v brzké době zvedne hozenou rukavici jiný statečný, leč mnohem zkušenější filmař. Pan režisér/scénárista zjevně doplatit na určitý tvůrčí teror příležitosti. První, až trestuhodně zmatenou půli, kterou jen podtrhovala divná kamera a střih, ale naštěstí vystřídala mnohem plynulejší polovina druhá, která dala vyniknout nadstandardnímu výkonu Ayelet Zurer. Proti filmu v angličtině pranic nenamítám, ba naopak, jen si nemohu nepoložit otázku, zda-li by filmu nepomohlo obsadit všechny role výhradně herci ze zahraničí. Čeští herci, ač jindy skvělí, protentokrát místy působili až groteskně. A to je velká škoda. Milada Horáková jako osobnost odjakživa měla a vždy mít bude mou neskonalou úctu a obdiv. ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

To má být Milada Horáková,jedna z největších českých hrdinek novověku? Sorry jako,ale todlensto neee. Asi nejhorší ze všeho byl ten dabing,to se prostě absolutně nedalo poslouchat. Taky nevím,proč obsazovat do hlavní role cizinku,když máme v Česku dost nadaných hereček,které by se toho chopily daleko líp a Milada by tak působila lidsky a ne jako robot,který má v hlavě jenom dobro státu a boj s totalitním režimem. Taky jsem moc nepobrala těch miliard zatmívaček.. P R O Č ? Co 30 sekund to jedna zatmívačka. Přes to všechno to ale zas tak hrozný nebylo a film poměrně rychle utíkal a dalo se na něho koukat. ()

durkes 

všechny recenze uživatele

Premrhaná príležitosť silného námetu spracovaná chladne bez emocionálneho vkladu s tupými hereckými výkonmi....... Žiaľ, po Masarykovi, druhé a ešte väčšie sklamanie. V poslednom období akoby českí filmári strácali dych a s výnimkou Lídy Baarovej a Fair play v posledných piatich rokoch nenatočili nič zaujímavé a hodnotné. Škoda, pretože osud Milady Horákovej by si silný film zaslúžil........... ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Tak nechápu kdo jsou lidi tady v komentářích co filmu dávají tak nízká hodnocení,popř.jej rovnou zavrhnou.Nejspíš musí onanovat u mezigalaktických intelektuálních sračkoidních scifi kde se hlavní děj motá okolo slizkého šestirukého monstra s laserovým samopalem viziuálně okoukaným od vodních stříkaček dětí hrajících si spolu na koupalištích..Film je podle mě naprosto skvěle zpracován jak výpravou,tak i dějem.Historická sonda do nedávné temné minulosti našeho národa.Velmi povedené. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama