Reklama

Reklama

Na své deváté narozeniny oznámí Camille své matce, že jeho pravé jméno je Paul a že se chce vrátit zpátky domů ke své mámě. Zoufalá Ariane neví, co se s jejím synem děje, ale rozhodne se po jeho naléhání následovat jej za ženou jménem Isabell. Když neznámou ženu nejdou, vrhne se jí Camille do náručí s přesvědčením, že toto je jeho opravdová máma. V domnění, že je Camille nemocný, vezme Ariane Isabellu k sobě domů a doufá, že jí její pobyt vysvětlí zvláštní chování jejího syna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jako seriózní drama lehce šmrnclé kriminální zápletkou to nefunguje, protože příběh, resp. chování postav není z tohoto světa. Na druhou stranu, pokud ke Komedii nevinnosti přistoupím jako k mysteriózní záležitosti, vznikne z toho tajuplná, lehounce mrazivá hříčka o odcizení a špatně fungujících rodinných vztazích, kterým dominují dvě špičkové charakterní herečky. A přesně takhle jsem to i vzal. Jako fanda Isabelle Huppert se nakonec u takhle mizerně hodnoceného filmu přikláním ke slaboučké čtvrté hvězdičce. Celkový dojem: 70 %. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Sto minut marného čekání na alespoň jednu racionálně se chovající postavu, uvěřitelnou situaci nebo dialog, ze kterého se člověku nezvedá žaludek. Od A do Z vyspekulovaný film notně oslazený záplavou iritujících hudebních motivů. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Mě se film celkem líbil, byl zajímavý, ale skutečné rozuzlení mě trochu zklamalo. 70% a 3*, 16.1.13 ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Isabelle se do toho filmu hodí úplně přesně, koneckonců i Jeanne Balibar. Zrpvu to byla trochu nudné záhadné sychravé pseudokrimidrama, rozuzlení si člověk začne uvědomovat tak od poloviny filmu a na konci se potvrdí, že o nic nadpřirozeného se nejedná (a s Isabelle v hlavní roli ani jednat nemůže). Každopádně nijak zvláštní film, žádná ztráta času, ale nijak obohacující snímek. Z interiérů a z kamery na mě padal trochu nepříjemný pocit anonymního neútulna. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Malý Ruiz taky Ruiz. Detektivní zápletka s podtóny nadpřirozena kryje (slovy samotného režiséra) příběh dětství Dona Juana. S přispěním dvou výborných hereček (Isabelle Hupert tradičně neprůhledné a Jeanne Balibar zásadně kočičí) a štábu (co Jacques Bouquin natočil v rozmezí od střízlivého popisu přes pochůzky podél metafyzických zátiší až po amatérské videozáznamy, věrný Jorge Arriagada svěže napínavě ilustroval) Ruiz ve stopách Chabrola a ještě spíš Buňuela předvádí krizi měšťácké rodiny a zklamání, nudu a protiútok dětí do ní bez viny vržených. Dílo, které sotva koho nadchne, a ctitele filmařské osobitosti neurazí. ()

Reklama

Reklama