Reklama

Reklama

Krajkářka

  • Francie La Dentellière (více)
Trailer

Obsahy(1)

Psychologický příběh nevyrovnaného vztahu dvou mladých milenců. Chudá a nezkušená dívka Beatrice začíná v pařížském kadeřnictví. Povahou se zcela liší od svých vrstevnic, ale především od starší atraktivní kamarádky Marylene, která se snaží usilovně najít citový vztah s jakýmsi bezvýznamným ještě k tomu ženatým úředníčkem, jemuž jde ale předně jen o erotiku. Beatrice pohlíží na svět z druhé strany. Ve své prostotě a bez kalkulu k vztahu. Kamarádky se vydají do normandského města Cabourg. Zatímco Marylene se rychle seznamuje s americkým turistou, Betrice se toulá uličkami přímořského letoviska. Náhodně potká u poháru zmrzliny studenta filologie Francoise. Na první pohled ji velice zaujme vzdělaný a kultivovaný filozoficky promlouvající mládenec. Po návratu do Paříže se začíná vytvářet zvláštní vztah bytostně rozdílných povah…… (tahit)

(více)

Recenze (28)

klukluka 

všechny recenze uživatele

“Přátelé” Francoise za to, že se rozešel s Beatrice, tvrdě odsoudili. Já mu ale, ačkoliv mi nebyl sympatický a nejsem jeho kamarád, velice dobře rozumím. Isabelle Huppert svoji postavu zahrála výborně, to děvče ale bylo úplně bez života. A nevypadalo to, že by se z toho polospánku mělo ještě někdy probudit. Připomínalo mi oddanýho pejska. Kočky jsou proradnice proradný, nevyzpytatelný, baví mě ale mnohem víc. Tenhle děsně ušlechtilej film svobodným lidem upírá právo na rozchod. Tento názor nesdílím. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má co do romantického sladkobolu jen velmi vzdáleně nakročeno. Prostředí svou syrovostí také naznačuje, že se nejedná o červenou knihovnu a naopak s hutným závěrem si člověk uvědomí, že zamilovanost není zcela vše, pokud jsou dva lidé z naprosto jiného těsta a pohybují se v rozdílných duševních dimenzích. Filmu trochu ubližuje pomalý posun vpřed a často se vlekle snaží udržet krok i směr, tudíž nic pro akční povahy. Nicméně obhajobou tak trochu bude především povaha hlavní představitelky Beatrice (mimořádná Isabelle Huppert), jejíž rozklad osobnosti potažmo duše sledujeme. Už zpočátku je evidentní její zádumčivá povaha, k níž bohužel nebyl přiložen návod, který by se tomu suchopárnému prototypu inteligence jménem François náramně hodil. Film je spíše takovým rozborem nepovedené lásky jedné hledající se dívky, která na prahu dospělosti neobstojí se svou psychikou ustát první ránu od života. 60 %. ()

wata 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol naozajstný filmový zážitok. Príbeh, ktorý sa mnohých ľudí bytostne dotýka, pretože láska si nevyberá, ale rozum áno. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Tragický milostný příběh ztroskotávajicí na společenských bariérách, vyprávěný v naléhavých, působivých obrazech připomínajících klasickou prozaickou tvorbu 19. století. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Vynikající baladický film, který je skvělým příkladem, jak lze citlivě filmově ztvárnit skvělou románovou předlohu aniž by se jí ublížilo. Film patří k těm, které si po prvním shlédnutí pamatujete celý život. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Skličující film s těžko zapomenutelnou Isabelle Huppert. Claude Goretta je prostě tvůrce s pozoruhodným darem vytvořit komorní příběhy s blbým koncem, které si člověk s sebou nese zbytek života. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Konec je velmi, velmi hořký a smutný.....jinak.Isabelle se často odhaluje, a tak aspoň díky tomu neusneme.......její postava vzbuzuje lítost....velmi pomalý a baladický film bez větších vzruchů, popisující jeden VZTAH, okořeněný syrovostí a partnerem, šéfem křižáků z Robina..... ()

premeny 

všechny recenze uživatele

Ćipkárka Francia/ˇŠvajčiarsko/ NSR - 1977 Hrá -Isabelle Huppert Tie jemné pravdivé veci. Tá dokonalosť Isabelle !! Ten , pôvab, smútok, osamelosť - presvedčivosť na jej tvári. Nasávať ju ako vôňu stále dookola. Bože, koľko sprostostí sa valí na ľudí zo všetkých možných strán a oni si myslia, že tak to jednoducho musí byť. Že nič iné ani nie je. No stačil by aj len jeden, jediný - pohár obyčajnej čistej vody - ()

Reklama

Reklama