Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý architekt na stopě vraždícího maniaka... Během večera, který ambiciózní architekt Terry Lambert tráví s manželkou svého šéfa Sylvií Wentworthovou, se stane něco značně neobvyklého. Jeho milenka spatří z okna neznámého muže právě v okamžiku, kdy se pokouší zabít na ulici dívku. Útočník však Sylvii zahlédne a rychle zmizí z místa činu. Druhý den přinesou noviny zprávu o vraždě mladé ženy. Ve snaze přispět k dopadení vraha, Terry nabídne galantně Sylvii, že na policii bude svědčit místo ní. Když pak má identifikovat neznámého muže, stává se Terry podezřelým, a také se ocitá v smrtelném nebezpečí… Film vznikl podle románu Anne Holdenové "Svědkové". Režisér Curtis Hanson vzdal tímto snímkem hold dílu filmového klasika – režiséra Alfreda Hitchcocka Okno do dvora. Představitel hlavní role Steve Guttenberg (24. 8. 1958) začínal na divadle, filmovou popularitu mu přinesla úspěšná komedie Policejní akademie. (Česká televize)

(více)

Recenze (139)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Curtis Hanson /Na divoke Vlne, Divoka Reka / natocil velmi dobry film - fryler, sice s dost obohratou zapletkou, ale o to lepsim tempom, reziou a vybornymi hereckymi vykonmi. Steve Guttenberg /Cislo 5 zije/ sa roly zhostil na urovni a prehraval len v strede, ale zase nie velmi casto. Dialogy su nadpriemerne, film dobre odsypa a zaporak Brad Greenquist /neskor aj hrbitov Domacich Zviratek, Voda pro Slony/ bol pre mna rovnako odporny ako isty Dennis Hopper vo filme Blue Velvet /len tak na okraj, od filmu Blue Velvet neznasam Hoppera, taky bol odporny - to vsak tu myslim nepatri/. 77 % ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Krimi se slušnou zápletkou zjevně se inspirující u mistra Hitchcocka. Zároveň mě ale rozčilovalo trochu nedomyšlené (no my si tady interně můžeme přiznat, že místy vysloveně idiotské) chování Mahoneyho-totiž pardon-Terryho a Denise v závěru. To si přímo koledovali o to, aby to dopadlo mnohem hůř. Pamatuju si, že na konci 80. let to byl hit kin. ()

Reklama

aquiver 

všechny recenze uživatele

Schematický krimi thriller z 80. let nabízí jen průhlednou šablonu, kde svědek incidentu nemůže kvůli večeru s manželkou svého šéfa říkat policii potřebné, a je tak sám podezřelý. To by mohlo být téma nosné, kdyby si dali scénáristé práci, ovšem v tomto podání je to takové... příliš očekávatelné. 60 % ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám jednoduše ráda. Detektivka, kde chlapík v návalu euforie zaskočí jako očitý svědek místo své vdané milenky, která TO viděla, ale nechce se kompromitovat, mě, když si ji čas od času pustím, i přestože znám dopředu každý krok, znovu příjemně rozechvěje svojí atmosférou a vystupňováním. Bohužel, Steve Guttenberg, který měl v té době tak dobře našlápnuto, se poztrácel už někde na cestě do propadliště dějin. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller, který vůbec nevypadá na to, jak vypadá: má dvě hlavní ženské představitelky, jejichž charaktery jsou správně rozvržené ;-) Guttenbergovo úsporné herectví jenom podtrhuje kvalitu tohoto díla. A co ještě? Elizabeth McGovern přehrvává Isabelle Huppert svým (skoro) odhaleným tělem :-D ()

Galerie (106)

Zajímavosti (1)

  • Hneď na začiatku, popritom ako ide Terry (Steve Guttenberg) otvoriť dvere Silvii (Isabelle Huppert), vypína svetlo, no po otvorení dverí a následnom zábere na Terryho svetlo opäť svieti. (zoot3r)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama